Ege Postası
Geri

Kendirli Camii cuma namazıyla açıldı

Niğde’nin en büyük mahallesi olan Selçuk Mahallesi'nde bin 500 kişilik camii hizmete açıldı.    Kendirli Grup tarafından 846 metre kare alan üzerine yaptırılan yaklaşık bin 500 kişilik Osmanlı mimarisi örnek alınarak...
Kendirli Camii cuma namazıyla açıldı
Haberler / Genel
28 Haziran 2013 Cuma 15:56
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Niğde’nin en büyük mahallesi olan Selçuk Mahallesi'nde bin 500 kişilik camii hizmete açıldı.

    Kendirli Grup tarafından 846 metre kare alan üzerine yaptırılan yaklaşık bin 500 kişilik Osmanlı mimarisi örnek alınarak yapılan Kendirli Camii'nin resmi açılışı yapıldı. Niğdelilerin ve yaklaşık 32 bin nüfuslu Selçuk Mahallesi'nin hizmetine sunulan Kendirli Camii 4 sütun üzerine kurularak yapımı 2 yıl içerisinde ibadete hazır hale getirildi. Kendirli Camii, Niğde İl Müftüsü Hasan Çınar’ın yaptığı açılış duası ile hizmete sunuldu.

    Kendirli Grup Kurucusu Merhum Yılmaz Kendirli'nin temelini attığı ve çocukları Esat, Erdal, İsmet ve İsmail Kendirli'nin devam ettirdiği Kendirli Camii,Niğde İl Müftülüğünün düzenlediği törenle teslim edilerek ibadete açıldı.

    Selçuk Mahallesi'ne 2011 yılında temeli atılan ve hiçbir şekilde bağış toplamayarak yaptırdıkları camiinin inşaatının hızla sürdüğünü söyleyen Kendirli Grup Yönetim Kurulu üyesi İsmail Kendirli, "Tamamının Osmanlı ve Selçuklu mimarisine uygun olarak yapılan camimizin minaresi 50 metreden oluşuyor.” dedi.

    Açılış törenine Niğde Valisi Alim Barut, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, siyasi parti temsilcileri, Kendirli Grup üyeleri ve birçok Niğdeli katıldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası