Ege Postası
Geri

Kentkart'tan suç duyurusu!

İZMİR'de 1999 yılından bu yana toplu taşıma ücret toplama işini üstlenen ve son yapılan "elektronik ücret toplama sistemi işletim hizmeti alımına" ilişkin ihaleyi kaybeden "Kentkart", rakip firma çalışanları aleyhine avukatları Bilge Özer, aracılığıyla suç duyurusunda bulundu.
Kentkart'tan suç duyurusu!
Haberler / İzmir
17 Haziran 2015 Çarşamba 14:11
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kent Kart yetkilisi Mazhar Umur Basmacı, avukatı Bilge Özer, aracılığıyla İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği suç duyurusu dilekçesinde ESHOT Genel Müdürlüğünün 13 Mayıs tarihinde gerçekleştirilen ve KARTEK AŞ'nin kazandığı ihaleye ilişkin Kamu İhale Kurumu Başkanlığına (KİK) itirazda bulunduklarını, itirazın henüz sonuçlanmadığını önesürdü. 

Bu süreçte rakip firma KARTEK AŞ'nin Deniz A. ve soy ismi öğrenilemeyen operasyon müdürü Serdar isimli çalışanlarının KİK incelemesi sürmesine rağmen piyasada ihale kesinleşmiş ve Kent Kart'ın İzmir bürosunu kapatacağı gibi söylentiler yaydıkları ileri sürüldü.

Şüphelilerin telefon ve eposta yoluyla Kent Kart'ın kilit konumlarında çalışan kişilerle irtibata geçerek ihaleyi kazandıklarını, bu işte yeni olduklarını, tecrübe, bilgi ve birikimlerinden faydalanmak istediklerini, kıdem ve diğer tazminatlarını karşılayacaklarını, hak ettikleri ücreti alacaklarını söyleyerek kendileriyle çalışmalarını teklif ettikleri iddia edildi.

Avukat Bilge Özer, dilekçede, “Türk Ticaret Kanunu 55 ve 62. maddeleri gereğince “Haksız rekabet fiilini kasten işleyen, kendi icap ve tekliflerinin rakiplerininkine tercih edilmesi için kişisel durumu, ürünleri, ticari faaliyeti ve işleri hakkında kasten yanlış veya yanıltıcı bilgi veren, müşteki çalışanlarını üretim veya ticaret sırlarını ele geçirmek için aldatan, çalışanlarının işlerini gördükleri sırada cezayı gerektiren bir haksız rekabet fiilini işlediklerini öğrenip bu fiili önlemeyen şüphelilerin cezalandırılması için kovuşturma yapılmasını talep ederiz" dedi. Özer, ayrıca iki firma çalışanının sosyal paylaşım sitesi facebook'ta yazışmalarını da delil olarak sundu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası