Ege Postası
Geri

Kenya Devlet Başkan Yardımcısı Ruto, Lahey’de yargılanacak

Kenya Devlet Başkan Yardımcısı William Ruto, Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde (UCM) yargılanmak için Lahey’e hareket etti. 2007-2008 seçimleri sonrası patlak veren şiddet olaylarını planlamakla suçlanan 46 yaşındaki Ruto, havaalanında kendisini...
Kenya Devlet Başkan Yardımcısı Ruto, Lahey’de yargılanacak
Haberler / Dünya
9 Eylül 2013 Pazartesi 13:08
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kenya Devlet Başkan Yardımcısı William Ruto, Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde (UCM) yargılanmak için Lahey’e hareket etti. 2007-2008 seçimleri sonrası patlak veren şiddet olaylarını planlamakla suçlanan 46 yaşındaki Ruto, havaalanında kendisini uğurlamaya gelen kalabalığı selamlarken, soruları cevapsız bıraktı.

Ruto, Kenya’da 5 yıl önceki kanlı seçimlerin ardından en üst düzey isim olarak Lahey’e uçarken, diğer bir tanık olan radyo sahibi Joshua Araap Sang ise, Lahey’e hafta sonu ulaştı.

Lahey yolcusu Ruto dün, 2008 seçimleri sonrasındaki cinayet, tecavüz, işkence ve sınır dışı etme gibi suçlardan sorumlu tutulan Devlet Başkanı Uhuru Kenyatta ile beraber bir kilisede dua etmişti.

Kenya Devlet Başkanı Kenyatta’nın da yargılanacağı dava UCM’de 12 Kasım’da başlayacak. Öte yandan Kenyatta, en son yaptığı açıklamada, yardımcısının ve kendisinin aynı anda ülkeyi terketmeyeceğini söylerken, Kenya Meclisi’nde milletvekilleri bir kaç gün önce UCM’yi tanımamak için oy kullandı.

Kenya’da 5 yıl önceki seçimlere hile karıştığı iddiasıyla çıkan şiddet olaylarında en az bin 100 kişi öldü; 600 binden fazla insan evsiz kaldı. 2007 seçimi şiddeti, ülkenin bağımsızlığını kazandığı 1963’ten sonraki en kanlı eylemler olarak tarihe geçti.

Kenya’da en son yapılan devlet başkanlığı seçimleri, yerel medyanın hassasiyeti ve geniş güvenlik önlemleri ile olaysız geçti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası