Ege Postası
Geri

Kepsut'taki orman yangını kilometrelerce uzaklıktan görülüyor

Balıkesir'in Kepsut ilçesine bağlı Sarıfakılar köyü yakınlarındaki ormanlık alanda çıkan yangın devam ediyor. Akşam saatlerinde rüzgarın şiddetinin azalmasıyla birlikte yangının yayılması kısmen yavaşladı. Havanın kararmasıyla...
Kepsut'taki orman yangını kilometrelerce uzaklıktan görülüyor
Haberler / Güncel
31 Temmuz 2013 Çarşamba 01:52
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Balıkesir'in Kepsut ilçesine bağlı Sarıfakılar köyü yakınlarındaki ormanlık alanda çıkan yangın devam ediyor. Akşam saatlerinde rüzgarın şiddetinin azalmasıyla birlikte yangının yayılması kısmen yavaşladı. Havanın kararmasıyla birlikte havadan müdahaleye ara verildi. Günün ilk ışıklarıyla birlikte tekrar çalışmalar başlayacak. Alevler kilometrelerce uzaklıktan dahi görülüyor.

Dün saat 15.30 sıralarında henüz belirlenemeyen bir sebeple başlayan yangın şu anda 100 hektardan fazla bir alanda etkili oluyor. Balıkesir merkezde oturan vatandaşlar Kepsut ilçesindeki alevleri görebiliyor. Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri ile çevre illerden de çok sayıda ekip tarafından yangına müdahale ediliyor. Balıkesir Orman Bölge Müdürü Hüseyin Yalçın, yangının Çaldere köyü mevkine kadar ilerlediğini belirterek, "Yangın 100 hektardan fazla bir alanda etkili oluyor. Havanın karamasıyla birlikte havadan müdahaleye ara verildi. Çalışmalar karadan devam ediyor. Günün ilk ışıklarıyla birlikte tekrar uçak ve helikopterlerle müdahale yapılacak" dedi.

Şu anda alevler herhangi bir yerleşim noktasını tehdit etmezken, çok sayıda ambulans ve sağlık ekibi de olay yerinde hazır bekliyor. Sağlık ekiplerinden alınan bilgiye göre gün içinde toplam 3 orman işçisinin hafif şekilde yaralandığı öğrenildi. Yaralılardan ikisinin dumandan zehirlendiği, diğerinin ise su hortumunun çarpması sonucu hafif şekilde yaralandığı bildirildi. Balıkesir'deki hastanelere sevk edilen üç yaralının durumlarının iyi olduğunu bildirildi.

Bu arada, Balıkesir Valisi Ahmet Turhan ve Belediye Başkanı İsmail Ok, yanan alana giderek yetkililerden bilgi aldı. Vali Turhan, gece geç saatlere kadar bölgede incelemelerde bulundu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası