Ege Postası
Geri

Özel Rahime Batu Okulları’ndan komşulara kaynaşma iftarı

Malatya Özel Rahime Batu Okulları tarafından eğitim kurumu çevresindeki konutlarda yaşayan aileler ile esnaflar için iftar yemeği düzenlendi. Okul yemekhanesinde kaynaşma amacıyla ilk kez düzenlenen iftar yemeğine yaklaşık 400 kişi katıldı....
Özel Rahime Batu Okulları’ndan komşulara kaynaşma iftarı
Haberler / Güncel
31 Temmuz 2013 Çarşamba 00:43
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Malatya Özel Rahime Batu Okulları tarafından eğitim kurumu çevresindeki konutlarda yaşayan aileler ile esnaflar için iftar yemeği düzenlendi.

Okul yemekhanesinde kaynaşma amacıyla ilk kez düzenlenen iftar yemeğine yaklaşık 400 kişi katıldı. Yemek sonrası Akıncı Camii İmam Hatibi Abdulkadir Kocataş dua etti. Dua sonrası iftar yemeğine katılanlara çay ikram edildi. Aynı mahallede oturan ancak çok nadiren görüşen semt sakinleri, çay eşliğinde birbirleriyle sohbet etme fırsatı buldu. İftar programında çocuklar da unutulmadı. Çocuklar için Karagöz-Hacivat, kukla ve İbiş gösterisi yapıldı. Program, 41 çeşit baharat ile şifalı ottan yapılan mesir macunu ikramıyla devam etti.

Rahime Batu Anadolu ve Fen Lisesi Okul Müdürü Ufuk Ercul, dua sonrası yaptığı konuşmada, ilkini düzenledikleri komşularla kaynaşma iftarını geleneksel hale getirmeyi planladıklarını söyledi. Modern yaşam içinde unutulan komşuluk ilişkilerinin yeniden canlanmasına katkı sunmak istediklerini belirten Ercul, insanlar arasında yeni bir dayanışma kültürü oluşmasına zemin hazırlamayı ümit ettiklerini ifade etti. 11 ayın sultanı olarak nitelendirilen Ramazan ayını, okul olarak anlamlı iftarlarla değerlendirmeye çalıştıklarını anlatan Ercul, Ramazan’ın ilk gününden bu yana bu çerçevede okul velilerini, öğrencileri, okul mezunlarını biraya getirdiklerini kaydetti. Fatih Mahallesi Muhtarı Mustafa Özdemir de iftar programı nedeniyle okul yöneticilerine teşekkür etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası