Ege Postası
Geri

Bayraktar: Trabzonspor’un şampiyonluk yaşattığı günleri hararetle bekliyoruz

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Trabzon merkezi nüfusunun 760 bin olduğunu, Türkiye genelinde ise 3,5 milyon Trabzonlunun yaşadığını söyledi. İstanbul, İzmir, Ankara gibi büyükşehirler olmak üzere tüm Türkiye’de yaşayan...
Bayraktar: Trabzonspor’un şampiyonluk yaşattığı günleri hararetle bekliyoruz
Haberler / Güncel
30 Temmuz 2013 Salı 21:46
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Trabzon merkezi nüfusunun 760 bin olduğunu, Türkiye genelinde ise 3,5 milyon Trabzonlunun yaşadığını söyledi. İstanbul, İzmir, Ankara gibi büyükşehirler olmak üzere tüm Türkiye’de yaşayan Trabzonlular bulunduğunu belirten Bayraktar, “Türkiye’deki nüfusumuzun, etkinliğimizin bu kadar yoğun olması bizim sadece vatan, millet ve bayrak eksenli milliyetçi ve çalışkan yapımızdan, tutkun yapımızdan kaynaklanmıyor, tüm Türkiye’de dağılan Trabzonlulardan kaynaklanıyor. Biz boşuna demiyoruz, bize her yer Trabzon, bu ifade artık marka oldu. Tüm Türkiye’de bize her yer Trabzon. Artık en önemli argümanımız Trabzonspor’dur. Trabzonspor’u o eski şanlı günlerine o eski şampiyonluk yaşattığı günlerine inşallah gelir. Bunu hararetle bekliyoruz. Hiç ayrım yapmadan desteğimizi vermemiz lazım.” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar, Akçaabatlılar Derneği tarafından Ankara’da düzenlenen iftar yemeğine katıldı. Beştepe’de bulunan Fevzi Hoca Lokantası’ndaki iftar yemeğinde konuşan Bayraktar, Türkiye’nin dünya genelinde yaşanan olumsuz gelişmelere rağmen istikrarını, konumunu ve kalkınmasını devam ettirdiğini söyledi. Mayıs ayına gelindiğinde, Türkiye’nin IMF’ye olan borcunun ödenerek 3. havalimanının temelinin atıldığını belirten Bayraktar, “Türkiye’nin kredi notu yükseldi ve tüm dünyadan Türkiye’ye yatırımlar artmaya başladı. Bu süreçte hemen 3 tane ağaç için fırtına koparıldı. Acaba bunlar çevre duyarlılığı bakımından bizim yaptıklarımıza yanaşabilirler m? Ağaç dikme, yeşillik, arıtma sistemleri, katı atık sistemleri, fabrikaların bacalarına filtre takılması, emisyonun azaltılması. Şu an denizlerimiz dünyadaki en temiz üçüncü mavi bayraklı denizlere sahibiz.” diye konuştu.

AK Parti hükümetleri döneminde, Türkiye genelinde 3 milyara yakın ağaç dikildiğini kaydeden Bayraktar, “Türkiye kalkınıyor, Türkiye gelişiyor, Türkiye, dünyada aktör olma durumunda. Türkiye, dünyada rol biçen durumda. Bugün Yunanistan dibe vurmuş, adalarını satıyor, orada da olaylar oluyor, bizler kalkınıyoruz, gelişiyoruz diye Türk dünyası gelişiyor diye olaylar oluyor. Orada Yunanistan batıyor diye olaylar oluyor. Yunanistan bizim gibi kalkınsa gelişse orada yine olaylar olurdu ama sevinme olayları olurdu. Şimdi içeride ve dışarıda kazan kaynatmaya çalışıyorlar ama Allah’ın izniyle bunların hepsi avucunu yalayacak. Önümüzdeki mart ayında seçimler var. Mahalli idareler seçimleri var burada değişik oyunlar yapacaklar.” şeklinde konuştu.

Trabzon’un 4 bin 664 kilometrelik yüzölçümünün tamamını gergef gibi örmek zorunda olduklarını hatırlatan Bayraktar, şöyle devam etti: “Şalpazarı ile Akçabat’ı ile Çaykara’sı ile Hayrat’ı ile Maçka’sıyla Tonya’sı ile hep beraber ulaşımı ve iletişimi ile bir bütün halinde geliştirmeliyiz. Trabzon merkezi nüfus olarak 760 bin ama tüm Türkiye’de 3,5 milyon Trabzonlu var. Biz Trabzonlular İstanbul’da, İzmir’de. Merkezde nüfus az gözüküyor ama eskiden deniz yolu vardı, vapura biniyordun, gidiyordun İstanbul’a. Üçüncü, dördüncü kuşak artık Trabzonluyum demiyor. Nüfusa bakıldığında gözükmüyor. Türkiye’deki nüfusumuzun, etkinliğimizin bu kadar yoğun olması bizim sadece vatan, millet ve bayrak eksenli milliyetçi ve çalışkan yapımızdan, tutkun yapımızdan kaynaklanmıyor, tüm Türkiye’de dağılan Trabzonlulardan kaynaklanıyor. Biz boşuna demiyoruz, bize her yer Trabzon, bu ifade artık marka oldu. Tüm Türkiye’de bize her yer Trabzon. Artık en önemli argümanımız Trabzonspor’dur. Trabzonspor, o eski şanlı günlerine, o eski şampiyonluk yaşattığı günlerine inşallah gelir. Bunu hararetle bekliyoruz. Hiç ayrım yapmadan desteğimizi vermemiz lazım.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası