Ege Postası
Geri

Kerkük'te şiddete karşı birlik açıklaması

Irak'ın kuzeyinde Kerkük kentinde son günlerde artan şiddet nedeniyle tüm etnik grupların temsilcileri bir araya gelerek birlik mesajı verdi. Kerkük'ün Atlas Caddesi üzerinde bulunan Hüseniye'de bir araya gelen etnik grupların temsilcileri,...
Kerkük'te şiddete karşı birlik açıklaması
Haberler / Dünya
18 Mayıs 2013 Cumartesi 11:26
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Irak'ın kuzeyinde Kerkük kentinde son günlerde artan şiddet nedeniyle tüm etnik grupların temsilcileri bir araya gelerek birlik mesajı verdi.

Kerkük'ün Atlas Caddesi üzerinde bulunan Hüseniye'de bir araya gelen etnik grupların temsilcileri, ortak bir basın açıklaması yaptı. Birlik mesajını içeren basın toplantısında son günlerde yaşanan şiddet olaylarına değinilerek, kentteki kardeşliğin bozulamayacağına dikkat çekildi.

Toplantıda konuşan Kerkük Camisi İmam Hatibi Ahmed Zengene, yapılan saldırıların insanlık dışı bir olay olduğunu belirterek, terörün hiç bir etnik grup üzerinde ayrım yapmadığını ifade etti. Ayrıca herkesi bu konuda duyarlı olmaya çağırdı.

Sadır Grubu Kerkük Temsilcisi ve Şii dini lider Raad El Seci ise bunları yapanların insanlıktan uzak bir yaşamları olduğunu kaydederek, eylemleri yapanların dış güçlerin direktifleri doğrultusunda hareket ettiğine dikkat çekti. El Seci, bu oyuna gelinmemesini istedi.

Kerkük İl Meclis Başkanı Hasana Turan, Kerkük kent merkezinde güvenlik güçlerinin sayısının azlığına dikkat çekerek, "Polisimiz teçhizat olarak yetersiz. Bizim bu donanımları almamıza merkezi hükümet karşı çıkıyor. Bombaları önleyici cihazları bile alamıyoruz." şeklinde konuştu.


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası