Ege Postası
Geri

Kerry: Suriye’nin teklifleri yeterli değil

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, Suriye’nin sahip olduğu kimyasal silahların uluslararası denetime geçirilmesi meselesini görüşmek üzere Cenevre’de bir araya geldi. İkili, görüşmelerin gerçekleştiği...
Kerry: Suriye’nin teklifleri yeterli değil
Haberler / Dünya
13 Eylül 2013 Cuma 00:14
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, Suriye’nin sahip olduğu kimyasal silahların uluslararası denetime geçirilmesi meselesini görüşmek üzere Cenevre’de bir araya geldi.

İkili, görüşmelerin gerçekleştiği Intercontinental Otel’de basın mensuplarının karşısına geçti. Basın açıklamasında konuşan Kerry, Başkan Barack Obama’nın, diplomasinin sonuç vermemesi durumunda güç kullanmanın gerekli olabileceğini açık bir şekilde ifade ettiğini belirtti.

Suriye’nin kimyasal silah stokları bilgisini vermek için standart olarak 30 gün istediği yönündeki haberleri kendisinin de gördüğünü dile getiren Kerry, “Suriye rejiminin tutumu ve bu silahlara sahip olunmasının yanında kullanılmış olması sebebiyle bu sürecin şu noktada bir bir standardı olmadığına inanıyoruz. Suriye rejiminin ifadeleri üzerinden bizim yaptığımız verdiğimiz hükmümüz açıkça yeterli olmadığıdır” şeklinde konuştu.

Rusya ile bazı konularda anlaşmazlıkların sürdüğüne dikkat çeken Kerry, bununla birlikte 21 Ağustos’ta insanların hayatını kaybetmelerine kimyasal silahların sebep olduğu, kimsenin kimyasal silah kullanmaması gerektiği ve Suriye’deki kimyasal silah stoklarının ortadan kaldırılması konusunda fikir birliğine vardıklarını söyledi.

“BU BİR OYUN DEĞİL”

Diplomasi’nin askeri müdahaleyi önleyeceğini uman herkese teşekkür eden ve bu konuda beklentilerin yüksek olduğunu dile getiren Kerry, “Bu bir oyun değil. Bunu başlangıçta yaptığımız görüşmelerde arkadaşım Lavrov’a da söyledim. Gerkçek olmalı, kapsamlı olmalı, doğrulanabilir olmalı, inandırıcı olmalı” dedi.

Kısa bir konuşma yapan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise Kerry ile yapılması planlanan ancak kimyasal saldırı sebebiyle iptal edilen İkinci Cenevre buluşmasının gerçekleşmesi için zemin hazırlamaya çalıştıklarını söyledi.

Başkan Obama’nın Suriye’deki çatışmaların barışçıl bir yolla son bulması gerektiği ifadesine katıldığını dile getiren Lavrov, Suriye’ye yönelik silahlı müdahaleyi gereksiz kılacak şekilde bu sorunun çözümünü gerçekler üzerinden sürdüreceklerini ifade etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası