Ege Postası
Geri

Kıdem direnişi devam ediyor

Kıdem tazminatlarının kaldırılmasına yönelik düzenlemeye karşı direniş ilan eden DİSK, İzmir’de kurduğu imza stantlarının ardından yine farklı bir eylemin altına imza attı. Kıdem direnişi devam ediyor
Kıdem direnişi devam ediyor
Haberler / İzmir
1 Temmuz 2016 Cuma 11:54
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Sabah erken saatlerden itibaren giydikleri beyaz tişörtler ile direksiyona geçen 2 bin 200’e yakın ESHOT şoförü yeni kıdem eylemine başladı.

Hükümet tarafından hazırlanan yeni istihdam düzenlemesi ve kıdem tazminatlarının fona devredilmesine yönelik girişimlere karşı direniş ilan eden DİSK (Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu), İzmir’de örgütlü bulunduğu ESHOT Genel Müdürlüğü bünyesinde bir tepki eylemi gerçekleştirdi. “Kıdem tazminatı gasp edilemez”, “Kıdeme dokunma yanarsın”, “Kıdem geleceğimizdir” yazılı tişörtler giyen binlerce otobüs şoförü, yürüttükleri eylemde İzmir halkından da destek istedi.

“EYLEMLERİMİZ ARTARAK SÜRECEK”

Bugün başlayan eylem hakkında bilgi veren ESHOT şoförlerinin örgütlü bulunduğu DİSK Genel-İş Sendikası 1 No’lu Şube Başkanı Engin Topal, “Bu sadece DİSK’in ya da Genel-İş Sendikası’nda örgütlü işçilerin mücadelesi değil. Yürüttüğümüz bu eylemlerde halkımızın tüm kesiminden ve özellikle HAK-İŞ ile TÜRK-İŞ gibi işçiyi temsil eden örgütlerden de destek bekliyoruz. Bizim kavgamız ekmek kavgasıdır. Yalnızca DİSK’li işçilerin değil, Türkiye’deki tüm işçilerin hakları gasp ediliyor, kıdem tazminatlarımız elden gidiyor. Bu bizim son kalemizdir. Emekçinin kazanılmış haklarının elinden alınmasına müsaade etmeyeceğiz. Herkesten bu konuda duyarlılık bekliyoruz. Eylem sürecini önümüzdeki günlerde de yayarak devam edeceğiz. Kıdem tazminatlarımız son kalemizdir. Güvencesiz, örgütsüz çalışmaya, köle düzenine karşı direneceğiz” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası