Ege Postası
Geri

Kılıçdaroğlu: Adil yargılama konusunda endişeliyim

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Çağdaş Gazeteciler Derneği ödül töreninde yaptığı konuşmada gazetemiz yazarı Yavuz Selim Demirağ’a yapılan saldırıya değinerek, “Faillerin bulunması lazım. Sağlıklı bir yargılama yapılır m? Endişem var” dedi. Kaynak Yeniçağ: Kılıçdaroğlu: “Sağlıklı yargılama yapılabilir m? Endişem var”
Kılıçdaroğlu: Adil yargılama konusunda endişeliyim
Haberler / Politika
12 Mayıs 2019 Pazar 07:35
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çağdaş Gazeteciler Derneği Ödül Töreni'nde konuştu. Kılıçdaroğlu, yaptığı konuşmada gazetemiz yazarı Yavuz Selim Demirağ’a yapılan saldırıya değinerek, “Faillerin bulunması lazım. Sağlıklı bir yargılama yapılır m? Endişem var” dedi.

Kılıçdaroğlu, Türkiye'de gazeteci olmanın zorluklarına dikkat çekerek "Eğer gazeteci rahat bir haber yapabiliyorsa orada demokrasi vardır. Gazeteci o zaman yaptığı haberden keyif olur. Ama haberi yapıp bunları geniş kitlelere yansıtamıyorsa, baskı görüyorsa orada demokrasi yoktur. Bugün Türkiye'de geldiğimiz nokta budur." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

“Sizler, aslında birer kamu görevlisisiniz. Halk adına, halkın gözü kulağı olarak onların sorunlarını gündeme getiriyorsunuz. Gazeteciliğin çok zor olduğunu biliyorum, özellikle Türkiye'de. Gazetecilikte mesai diye bir kavram yoktur. Eğer gazeteci rahat bir haber yapabiliyorsa orada demokrasi vardır. Gazeteci o zaman yaptığı haberden keyif olur. Ama haberi yapıp bunları geniş kitlelere yansıtamıyorsa, baskı görüyorsa orada demokrasi yoktur. Bugün Türkiye'de geldiğimiz nokta budur.”

“Böyle bir yapı içinde gazetecilik yapmanın çok zor olduğunu biliyorum. Bugün sizlerle ilgili 3 haberle karşılaştım. İlk haber; Hürriyet gazetesini basan kişi AKP'nin Londra temsilcisi olarak atanmıştı. Terör estiriyorsunuz ama bir partinin temsilcisi olarak atanıyorsunuz. 2. haber; 3 gazetecinin gözaltına alınmasıydı. 3. haber; Yavuz Selim Demirağ'ın saldırıya uğramasıydı. Faillerin bulunması lazım. Sağlıklı bir yargılama yapılır m? Endişem var.”

“Karamsar bir tablo çizdiğimin farkındayım ama asla karamsar değilim. Birlikte mücadele ettiğimizde çok güzel sonuçlar elde edebiliriz. Eğer bu ülkede demokrasi olacaksa hepimiz için olacak. Ayrı ayrı değil birlikte mücadele etmek zorundayız.”

  •  

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası