Ege Postası
Geri

Kılıçdaroğlu İBB’yi ziyaret etti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu tebrik ziyaretinde bulundu. CHP Genel Başkanı olarak ilk kez Saraçhane’deki İBB Başkanlık binasına gelen Kılıçdaroğlu resmi tören ile karşılandı. Kılıçdaroğlu burada "Yerel yönetimlerde yeni bir süreci başlatıyoruz. Her şey çok güzel olacaksa her şeyin şeffaf olması lazım. Bu çerçeve anlayışı içinde bir sorumluluk üstlendi Ekrem Başkan" dedi. Öte yandan İmamoğlu, Kılıçdaroğlu’na içinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in de bulunduğu CHP'li belediye başkanlarının Kılıçdaroğlu ile birlikte yer aldığı kara kalem tablo hediye etti. Kılıçdaroğlu İBB’yi ziyaret etti
Kılıçdaroğlu İBB’yi ziyaret etti
Haberler / Politika
5 Temmuz 2019 Cuma 11:26
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu İBB’nin Saraçhane’deki başkanlık binasının önünde tören mangasıyla karşıladı. Mangayı selamlayan Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, Bursa Milletvekili Orhan Sarıbay, İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile birlikte başkanlık binasına geçti. Binanın girişinde İBB Şeref Defteri'ni imzalayan Kılıçdaroğlu, “Sayın Ekrem İmamoğlu, kazandığı İstanbul seçimini bir hizmet yarışına dönüştürecek. İmamoğlu’na inanıyor ve güveniyoruz. Dualarımız ve başarı dileklerimiz O’nunla” satırlarını yazdı.

Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet daha sonra başkanlık makamına geçti. Kılıçdaroğlu başarısından dolayı İmamoğlu’nu tebrik etti. İmamoğlu da “Mahçup olmayacaksınız” dedi.

Ardından İmamoğlu, Kılıçdaroğlu’na İSMEK kursiyerlerinin yaptığı bir İstanbul resmi ile Samsun ziyaretinde tanıştığı ilkokul mezunu bir ressamın yaptığı üzerinde Kılıçdaroğlu, İmamoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in kara kalemle çizilmiş resimlerinin bulunduğu tabloyu hediye etti.

İmamoğlu tablonun anısı olduğunu söyeleyerek, “Birlikte Samsun’a gittiğimiz bir genç ressam resim yapmak istiyorum dedi. Biz onu davet ettik. 23 Haziran’dan önce Şişli’de sergisini açtı. Kara kalem çalışan bir kardeşimiz ve muazzam çalışan birisi. Bu çalışmayı tamamlayıp teslim ederken de ‘Diğer belediye başkanlarına da resimde yer vermek isterdim ancak kağıdım yetmedi. Beni affetsinler’ dedi. Ben de bu resmi size hediye etmek istiyorum” diyerek tabloyu takdim etti. Kılıçdaroğlu teşekkür etti.

Heyet daha sonra kapalı görüşmeye geçti. 

İMAMOĞLU: SÜRECİN EN ÖNEMLİ KARAKTERİ KILIÇDAROĞLU'DUR

Ziyaretin ardından kameraların karşısına geçen İmamoğlu "Sayın Kemal Kılıçdaroğlu benim için muazzam bir liderlik ve yol arkadaşlığını yaşadığımızı belirtmek istiyorum. Sürecin en önemli karakteri Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'dur. Kendisine minnet duyuyorum. Ona hem sözüm hem de sorumluluğum var. Görevimi bu sorumlulukla yapacağım." dedi.

KILIÇDAROĞLU LİYAKAT VURGUSU YAPTI

‘İmamoğlu'ndan sonra konuşan Kılıçdaroğlu ise "İmamoğlu alacağım dedi, aldı. İlk mücadele siyasal mücadeleydi onu kazandık. Bundan sonraki süreç hizmet yarışıdır. Temel sorunları biliyor. İyi bir ekibi olacak .Liyakatli bir ekibi olacak. Partizanlık yapmamak ve liyakatli bir ekiple yola çıkıyor. Yerel yönetimlerde yeni bir süreci başlatıyoruz. Her şey çok güzel olacaksa her şeyin şeffaf olması lazım. Bu çerçeve anlayışı içinde bir sorumluluk üstlendi Ekrem Başkan. İnşallah başarılı olur. Vatandaşın verdiği her kuruşun hesabını verme anlayışını hayata geçireceğiz.”  ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası