Ege Postası
Geri

Kılıçdaroğlu, Pazarcık’ta İzmir Büyükşehir Belediyesi afet koordinasyon merkezini ziyaret etti

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Kahramanmaraş Pazarcık’ta İzmir Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin (ABB) kurduğu koordinasyon merkezlerinde incelemelerde bulundu. Kılıçdaroğlu, ABB çalışanları ile sıraya girip akşam yemeği yedi.
Kılıçdaroğlu, Pazarcık’ta İzmir Büyükşehir Belediyesi afet koordinasyon merkezini ziyaret etti
Haberler / Politika
11 Mart 2023 Cumartesi 23:29
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, deprem felaketinden etkilenen Kahramanmaraş Pazarcık’ta Narlı Mahallesi’ne kurulan İzmir Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Koordinasyon Merkezi’nde incelemelerde bulundu ve yetkililerden bilgi aldı.  

Kılıçdaroğlu'na; CHP Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen eşlik etti.  

İzmir Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi’nde bir yetkili Kılıçdaroğlu’na, “Buraya 232 konteynerlik bir kent yapıyoruz. Onun dışında, burada ulaşılamayan köylerin hepsini ulaştık. İşaretli olarak gördüğünüz yerler, bizlerin ulaştığı köyler. Biz 500 tane çadır dağıttık, 298 soba, seyyar tuvalet. Biz bunları kapı önünde vermedik, tespit edip kendimiz kurduk. Çiğili diye bir köy var, suyu yoktu. Biz 700 metre suyu biz sabah 8’de başladık, akşam 8 buçukta bitirdik. 7 tane su bağladık, oraya su verdik. Onun dışında ilaçlama yapıyoruz, çöp arabalarımız çalışıyor. Su tankerlerimiz var” bilgisini verdi.  

Daha sonra ABB Koordinasyon Merkezi’nde incelemelerde bulunan Kılıçdaroğlu, ABB çalışanları ve depremzedeler ile bir araya geldi. ABB emekçileri ile sıraya giren Kılıçdaroğlu, burada akşam yemeğini yedi.   

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası