Ege Postası
Geri

Kılıçdaroğlu'ndan 'Seferihisar operasyonu' yorumu: Belgeler ortada, siyasi mi diyeceğiz?

Mahkeme kararıyla CHP Genel Başkanlığı görevine iade edilen Kemal Kılıçdaroğlu, Seferihisar Belediyesi'ne yönelik düzenlenen operasyona ilişkin, "Seferihisar Belediyesi'ndeki olayda tüm para transferleri tespit edilmiş. Ne diyeceğiz buna? Siyasi mi diyeceğiz? Belediye başkanı siyasi bir söylemden ötürü tutuklansa kıyameti koparırız elbette" dedi.
Kılıçdaroğlu'ndan 'Seferihisar operasyonu' yorumu: Belgeler ortada, siyasi mi diyeceğiz?
Haberler / Politika
19 Haziran 2026 Cuma 20:13
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 36. Hukuk Dairesi’nin CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’na “mutlak butlan” kararı vermesiyle Genel Başkanlık görevine dönen Kemal Kılıçdaroğlu, uzun bir aradan sonra Sözcü TV'de gazetecilerin sorularını yanıtlıyor.

KILIÇDAROĞLU'NDAN 'SEFERİHİSAR' AÇIKLAMASI

Kılıçdaroğlu, gündemin konu başlıklarını ele alırken, Seferihisar Belediyesi'ne yönelik düzenlenen operasyona ilişkin çarpıcı ifadeler kullandı.

Seferihisar Belediyesi'ne ilişkin savcılık iddianamesinde yer alan yer alan MASAK raporlarına ve şüpheli ifadelerine dikkat çeken Kılıçdaroğlu, operasyonun 'siyasi olmadığını' ifade etti.

Kılıçdaroğlu'nun konuşması şu şekilde:

"Ben yargının bağımsız olduğuna inanmıyorum. Can Atalay'ın, Selahattin Demirtaş'ın, Osman Kavala'nın tutuklu olması yargı bağımsızlığından mı? Onlar siyasi dava ancak CHP davası siyasi bir dava değil. İkisinin arasında çok büyük farklar var.  Savcının iddianamesine bakmak lazım. Neler var? İtirafçılar var. Adam diyor ki "verdim" ve itirafçılar kim? İş yaptıkları adamlar. Ne kadar verdin diyor açıklıyor.  Olay çıkıyor, itiraf ediyor, banka havalesi geliyor. Seferihisar Belediyesi'ndeki olayda tüm para transferleri tespit edilmiş. Ne diyeceğiz buna? Siyasi mi diyeceğiz? Belediye başkanı siyasi bir söylemden ötürü tutuklansa kıyameti koparırız elbette." 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2026 Ege Postası