Ege Postası
Geri

Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'den 'yemin' çıkışı

HDP'li Leyla Zana'yla başlayan AKP'li Mehmet Ali Şahin ile devam eden yemin tartışmasına CHP ve MHP liderleri de katıldı.
Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'den 'yemin' çıkışı
Haberler / Politika
23 Kasım 2015 Pazartesi 11:04
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana’nın milletvekili yeminini, “Türk milleti” sözlerini “Türkiye milleti” olarak değiştirerek okumasının ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin’in “Bu yemini içimize sindiği için yapmış değiliz” sözleriyle “yeminde değişiklik” tartışması yeniden başladı. Hürriyet'te yer alan habere göre Genel Kurul’da dün TBMM Başkanlığı seçimi yapılırken, kuliste milletvekillerinin konusu da yemin tartışmasıydı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazetecilerin milletvekili yemin metniyle ilgili sorusunu “Anayasa değişiklik sürecinde görüşebiliriz” diye yanıtladı. CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin de 4 partinin uzun süre yeni anayasa çalışması yürüttüğünü anımsatarak, “4 siyasi partinin kabul gördüğü 62 madde var. 62 maddenin içinde bu da var. Madem ki imzalarımız bizim şerefimizdir, haysiyetimizdir, 4 siyasi parti olarak altına imza koyduğumuz 62 maddeyi hemen geçiriverelim. Bu tartışmaları da ortadan kaldırmış oluruz” dedi. CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş ise yemini, içine sinerek ettiğini dile getirdi. Yarkadaş, kendilerini Türk milletinin seçtiğini belirterek şöyle devam etti: “Ancak yemin çok zor okunan bir metin. Gramer yapısı, tekrarlarıyla çok kötü yazılmış. Biçiminde değişiklikler olabilir ama bu, içeriğine de dokunulacak anlamına gelmez.”

BAHÇELİ: KATİYYEN DEĞİŞMEMELİ
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise gazetecilerin sorularına, “Yemin metninde katiyen değişiklik olmamalı” karşılığını verdi. MHP Milletvekili Yusuf Halaçoğlu da “Türk kelimesini mi yoksa anayasaya bağlı kalmayı mı değiştirecekle? Küçük Türk milleti’ mi diyeceğiz. Şahin neden çekindiğini açıklasın, neyi değiştirmek istediklerini açıklasınlar” dedi.
MHP Ankara Milletvekili Erkan Haberal ise tartışmalara “İçine sinmiyorsa etmesin yemini. Bu Meclise girdikten sonra o yemini etmek zorunda. Bu yemini yapacağını bilerek bu kapıdan girdi Mehmet Ali Şahin” diye tepki gösterdi. AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk de Şahin ile aynı görüşte olduğunu, anayasa tartışmasının yeniden önlerine geleceğini ve her şeyi konuşmaktan korkmamak gerektiğini söyledi. Yeni bir yemin metnine ihtiyaç olduğunu belirten Külünk, “Ben de o yemini bütünüyle içselleştirerek okumuş biri değilim. Milletvekili olarak mevcut anayasa benden böyle bir yemini etmemi istediği için bu yemini ettim” açıklamasını yaptı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası