Ege Postası
Geri

Kimse Yok Mu, 4 ülkede 3 bin yetime el uzattı

Kimse Yok Mu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Başkan Yardımcısı Celal Türkoğlu, dernek olarak dört ülkede 3 bin yetime sahip çıktıklarını söyledi. Bursa Emekli Vaizi Mustafa Hacet ise Kur’an-ı Kerim'in çok net şekilde ‘yetimi...
Kimse Yok Mu, 4 ülkede 3 bin yetime el uzattı
Haberler / Güncel
16 Nisan 2013 Salı 10:14
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kimse Yok Mu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Başkan Yardımcısı Celal Türkoğlu, dernek olarak dört ülkede 3 bin yetime sahip çıktıklarını söyledi. Bursa Emekli Vaizi Mustafa Hacet ise Kur’an-ı Kerim'in çok net şekilde ‘yetimi hor görmeyin’ dediğini, Peygamber Efendimiz'in de (sas) ‘Kim ki sofrasında yetim barındırsa Allah’a şirk koşmadıkça Cennet'e girer’ buyurduğunu hatırlattı.

Kimse Yok Mu Derneği Bursa Şubesi, Kutlu Doğum Haftası sebebiyle Elegans Salonları’nda 'Peygamber Efendimiz’in Yetime Verdiği Önem' konulu özel bir program düzenledi. Yoksullukla mücadele ederek herkes için müreffeh bir dünyanın inşasına hizmet etmeyi amaçladıklarını belirten Kimse Yok Mu Genel Başkan Yardımcısı Celal Türkoğlu, dünyanın 97 ülkesinde yardımlara devam ettiklerini açıkladı.

Yetimlerle ilgili çok ciddi dramlara şahit olduklarına işaret eden Türkoğlu, “Son iki yıldır yoğunlaştığımız yetim projemiz var. Filistin, Endonezya, Sudan ve Somali’de yetimlerle alakalı ciddi çalışmalar yürütüyoruz. Bu bölgelerde 3 bin yetime sahip çıkıyoruz. Bunu, bu sene bu sayıyı 20 ülkeye çıkarmak istiyoruz. Senegal, Bangladeş gibi bölgelerdeki yetimlere de bağışçılarımızın desteği ile el uzatmayı hedefliyoruz. ‘Bir yetime sahip çıkayım, onun başını okşayayım’ diyen vatandaşlarımız, aylık 30 dolar olmak üzere bir senede sadece 360 dolar vererek bir yetime sahip çıkabilir. Biz bağışçılarımıza bir yetim zimmetliyoruz. Sertifika veriyoruz, yetimimizin adı, fotoğrafı, yaşadığı ülke ve şehir yazıyor. Bir sene boyunca 360 dolarla yetimin barınma, giyinme, beslenme ihtiyacını karşılıyoruz. Türkiye’de de 270 bin belirlediğimiz ihtiyaç sahibi aile var. Bunun sosyal incelemesini yaptığımızda, bu ailelerin yetimleri var. Biz onlara da el uzatmaya çalışıyoruz, Kutlu Doğum Haftası'nı idrak ediyoruz. Peygamber Efendimiz de (sas) bir yetimdi. Dünya genelinde yetimle beraber sahip çıkılmayı bekleyen 400 milyon çocuk var. Bunların hepsi yetim değil ama 143 milyon kadar yetim var.” diye konuştu.

"YETİMİ HOR GÖRMEYİN"

Programda konuşan Bursa Müftülüğü Emekli Vaizi Mustafa Hacet de Kur’an-ı Kerim ve Peyfamber Efendimiz’in (sas) yetime verdiği önemi ayet ve hadislerle dile getirdi. Hacet, şunları kaydetti: “Kur’an-ı Kerim, çok net bir şekilde ‘Yetimi hor görme, isteyeni de geri çevirme’ diyor ideal Müslümanı anlatırken. Kur’an, beğenmediği kimseleri de anlatırken, ‘Şu dini yalanlayanı görmedin mi, ne yapıyo? Yetime zayiat veriyor, mani oluyor’ diyor. Dolayısıyla Efendimiz (sas) konunun önemini ifade ederken, ‘Kim ki sofrasında birkaç yetim barındırırsa Allah’a şirk koşmadıkça Allah onu Cennet'e koyar.’ ‘Benden sonra iki zayıfa zulmetmenizden korkuyorum; biri kadınlar, biri yetimler. Müslümanlar, sosyal devlet projesine dayalı olarak toplumun bu kesimlerine sahip çıkmalı. Efendimiz'in sünnetleri doğrultusunda yetimlere sahip çıkarak hem Allah’ın rızasını kazanmalı hem dünyadaki umuru yükseltmeli.”

Programa katılan Vali Yardımcısı Güney de “Allah’ın verdiği güzel nimetleri yetimlerle paylaşmak zorundayız. Kimse Yok Mu birçok güzel etkinlik yapıyor. Yetimlerle yakından ilgileniyorlar.” dedi. Programa, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Dr. Sunay Özkul da katıldı. Dünyada anne ve babasını çeşitli sebeplerden kaybetmiş milyonlarca yetim çocuk bulunduğunun dile getirildiği programda, Özel Bahar Çiçekleri Anaokulu öğrencileri de bir gösteri sahneledi.


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası