Ege Postası
Geri

Kimse Yok Mu Konya Şubesi, Kurban Bayramı hazırlıklarını tamamladı

Kimse Yok Mu Derneği bu yıl Konya ve ilçelerinde, Türkiye'de 81 ilde, dünyada ise 100 e yakın ülkede toplam 300 bin ihtiyaç sahibi ailenin kurban sevinci olmayı hedefliyor. Derneğin Konya Şubesi, Konya’nın yanı sıra Kenya, Yemen ve Togo gibi...
Kimse Yok Mu Konya Şubesi, Kurban Bayramı hazırlıklarını tamamladı
Haberler / Güncel
25 Eylül 2013 Çarşamba 12:57
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kimse Yok Mu Derneği bu yıl Konya ve ilçelerinde, Türkiye'de 81 ilde, dünyada ise 100 e yakın ülkede toplam 300 bin ihtiyaç sahibi ailenin kurban sevinci olmayı hedefliyor. Derneğin Konya Şubesi, Konya’nın yanı sıra Kenya, Yemen ve Togo gibi ülkelere giderek kurban paketi dağıtımı yapacak.

    Kimse Yok Mu Derneği Konya Şube Müdürü Hasan Aşcı, derneğin bu yıl yine Türkiye’nin yanı sıra dünyada 100’e yakın ülkede ihtiyaç sahiplerine kurban paketlerini ulaştıracağını söyledi. Derneğin Konya Şubesi olarak bu hizmete en güzel katkıyı sağlamaya çalıştıklarını anlatan Aşçı, "Kimse Yok Mu; Afrika’dan Asya’ya, Balkanlar’dan Ortadoğu’ya, Filistin’den Güney Amerika’ya, Bangladeş’ten Yemen’e dünyada 100’e yakın ülkede ve tüm Türkiye’de kurbanlar keserek, ihtiyaç sahiplerine kurban paketlerini ulaştıracak. Konya Şubesi olarak ta Konya ve ilçeleri, Aksaray ve Karaman ilçelerinde, bunun yanı sıra Kenya, Yemen, Hindistan, Moritanya, Sudan ve Togo’ya giderek kurban paketi dağıtacağız." dedi.

    Bu yıl yapılacak kurban yardımları hakkında Selçuk Otel’de basın toplantısı düzenleyen Kimse Yok Mu Derneği Konya Şube Müdürü Hasan Aşcı, yurt içi ve yurt dışında yapılacak kurban kesim ve dağıtım faaliyetlerine katkı sağlamak için hazırlıkları tamamladıklarını kaydetti. Aşçı, "Öncelikli olarak Konya merkez ve ilçelerde Aksaray ve Karaman’da derneğimiz sistemine kayıtlı, sosyal incelemesi yapılmış ailelere 5 kilogram lop et veya 7 kilogram kemikli et şeklinde kurban eti dağıtımı yapacak ve mağdur ailelerimizi, çocuklarını sevindireceğiz. Yurt içinde Şırnak ili ve ilçelerinde ve Suriye’deki savaş nedeniyle ülkemize sığınmış bulunan mültecilere sınır kentlerde gönüllülerimiz tarafından kurban eti dağıtımı gerçekleştirilecek. Bunun yanı sıra Konya şubesi olarak Kenya, Yemen, Hindistan, Moritanya, Sudan ve Togo’ya gidecek gönüllülerimiz, bu ülkelerde kurban kesimi ve dağıtımı çalışmalarına genel merkezimiz nezdinde katkıda bulunacaklar." şeklinde konuştu.

    KURBAN BEDELİ BU YIL 700 TL

    Bu yıl dernek tarafından yurt içi kurban bedeli 700 TL olarak belirlendi. Yurt dışı kurban bedelleri ise şu şekilde: "Afrika: 300 TL, Asya: 300 TL, Orta ve Güney Amerika: 400TL, Orta Doğu ve Balkanlar: 500 TL, Filistin: 1000 TL"

    Yurtiçinde ve yurtdışında kesilen kurbanların etleri, Kimse Yok Mu tarafından sosyal incelemesi önceden yapılmış ve ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen kişilere, gönüllüler tarafından adreslerine götürülerek teslim edilecek. Kimse Yok Mu gönüllüleri çocukları da unutmayarak yanlarında götürdükleri çeşitli hediyelerle onlara bayram sevinci yaşatacak.

    Bağışçılar, Kimse Yok Mu’nun şubelerinden nakit olarak ya da kredi kartıyla bağışta bulunabiliyor. Belli başlı merkezlerde kurulan ve gönüllülerin görevlendirildiği stantlarda da, vekalet bilgilerini verip makbuz karşılığında kurban bedelini ödeyebilirler. Belirtilen kurban bedeli, TL veya döviz olarak, Kimse Yok MU Derneği Konya Şubesi’nin Bank Asya Büsan Şubesi’nde bulunan 104 78 59–15 nolu hesabına yatırılabiliyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası