Ege Postası
Geri

Kimse Yok Mu ile kurbanda et girmeyen ev kalmayacak

Kimse Yok Mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, her Kurban Bayramı’nda olduğu gibi bu bayramda da kurban eti girmeyen ev kalmaması için harekete geçti. Ülkenin batısı ile doğusunu il il kucaklaştıran dernek, hayırseverlerin kurban bağışları...
Kimse Yok Mu ile kurbanda et girmeyen ev kalmayacak
Haberler / Güncel
2 Ekim 2013 Çarşamba 12:12
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kimse Yok Mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, her Kurban Bayramı’nda olduğu gibi bu bayramda da kurban eti girmeyen ev kalmaması için harekete geçti. Ülkenin batısı ile doğusunu il il kucaklaştıran dernek, hayırseverlerin kurban bağışları ile tüm evlere kurban eti dağıtmayı hedefliyor. Ulusal ve uluslararası kurban organizasyonu kapsamında Kimse Yok Mu Derneği Samsun Şubesi de kardeş şehir kabul ettiği Adıyaman ile Kenya ve Uganda’daki Müslümanlara yardım elini uzatacak.

    Kurban Bayramı hazırlıklarını bütün hızıyla sürdüren Kimse Yok Mu Derneği Samsun Şubesi, yardım kampanyasıyla ilgili kamuoyunun bilgilendirici basın toplantısı düzenledi. Türkiye'nin her yerinde, dünyanın dört bir yanında ‘Kurbanını paylaş, kardeşliğini yaşat' sloganıyla Amisos Otel’de gerçekleşen toplantıda Samsun Şube Başkanı Mustafa Baş, bayramda yapacakları kurban yardımlarıyla ilgili açıklamada bulundu.

    Kurban Bayramı’nı geçen senelerde olduğu gibi bu yıl da dolu dolu geçireceklerini ifade eden Kimse Yok Mu Derneği Samsun Şube Başkanı Mustafa Baş, tüm hayırseverleri kurban eti yardım etkinliğine katılmaya davet etti. 'Kurban Bayramı'nda et girmeyen ev kalmasın' diye, gönüllüler ve hayırseverlerin katkılarıyla bir dizi program yapacaklarını söyleyen Başkan Baş, “Samsun'da ve ilçelerinde her kurbanda olduğu gibi bu yıl da, sosyal incelemesi yapılmış ihtiyaç sahibi ailelere kurban eti ulaştıracağız. Samsun'da sevdiklerimiz ve ailelerimizin yerine, ilk olarak kapı kapı dolaşarak hedeflediğimiz 600 kurban eti hissesini ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız. Hayırseverlerimiz yurt içi kurban bedelini 700 TL, yurt dışı 300 TL'den (ülkeye göre değişiklik gösterebiliyor) başlayan fiyatla kurbanını kesebilecek.” bilgisini verdi.

    KARDEŞ ŞEHİR ADIYAMAN, HAYIRSEVERLERİ BEKLİYOR

    Bayramın ikinci günü Samsun’dan Adıyaman’a uçak ve otobüs kaldıracaklarını ifade eden Kimse Yok Mu Derneği Samsun Şube Başkanı Baş, "Gönüllülerimiz başta olmak üzere ve işadamı, siyasetçi ve bürokratlardan oluşan bir heyetle kiraladığımız uçakla Adıyaman'a gidecek ve orada bin aileye kurban eti dağıtacağız. Kurbanın sıcak iklimini gittiğimiz yerlere taşıyacak ve gönül köprüleri kuracağız. Geçen yıl gittiğimizde tam bir doğu-batı kardeşliği yaşanmıştı. Adıyamanlı hemşerilerimiz bizleri kendi evlerinde misafir etmiş ve ayrılırken de çok duygulu anlar yaşamıştık. Bu bayramda da oradaki kardeşlerimize yardım elimizi uzatacağız." diye konuştu.

    UGANDA VE KENYA'YA DA GİDİLECEK

    Kimse Yok Mu Samsun Şubesi'nce başka bir heyetin de Uganda ve Kenya'ya gideceğini belirten Mustafa Baş, "İşadamı ve doktorlardan oluşan gönüllü heyetimiz hareket edecek, oradaki Kimse Yok Mu gönüllüleri ile buluşulup, kurban eti dağıtılacak. İnşallah bu bayramı da hayırlar ve dualarla dolu bir bayram olarak idrak edeceğiz." ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası