Ege Postası
Geri

Kimse Yok Mu’dan Suriyeli vatandaşlara yardım

Kimse Yok Mu Derneği Kayseri Şubesi, iç savaşın yaşandığı Suriye’de yaşayan ve Türkiye’ye göç eden Suriyeli vatandaşlara yardım eli uzatmaya devam ediyor. Kayseri’de Asya gönüllüleri tarafından bir TIR dolusu gıda ve giyecek yardımını...
Kimse Yok Mu’dan Suriyeli vatandaşlara yardım
Haberler / Güncel
12 Aralık 2013 Perşembe 13:53
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kimse Yok Mu Derneği Kayseri Şubesi, iç savaşın yaşandığı Suriye’de yaşayan ve Türkiye’ye göç eden Suriyeli vatandaşlara yardım eli uzatmaya devam ediyor. Kayseri’de Asya gönüllüleri tarafından bir TIR dolusu gıda ve giyecek yardımını Kilis’e gönderildi.

Kimse Yok Mu Kayseri Şubesi Başkanı Abdurrahman Haskaraman, Suriye’de yaşanan sıkıntıların halkı perişan ettiğini ve bu dönemde Türk halkının onlara sahip çıktığını ifade etti. Haskaraman, iç savaş nedeniyle sorun yaşayan Suriye’deki insanlara yardım eli uzatıldığını ve bununla birlikte Türkiye’ye göç etmek zorunda kalanlara da sahip çıkıldığını ifade etti.

Dernek aracılığıyla Kayseri’deki Kimse Yok Mu gönüllülerinin seferber olduğuna dikkat çeken Haskaraman, şunları söyledi: “Genel merkezimizin bünyesinde kurulmuş olan Arama, Sağlık, Yardım(ASYA) birimi, on şubemizde de genel merkezimize bağlı olarak faaliyetlerini sürdürüyor. Kayseri şubemizdeki gönüllü ASYA ekibimiz, Suriye’deki dramdan kaçan ve Kilis’e yerleşenlere dağıtılmak üzere bir TIR un, zeytin, reçel, meyve suyu, pirinç ile muhtelif giyim malzemelerinden oluşan malzeme gönderdi. Gönüllü ASYA ekibimiz eşleriyle birlikte kilise giderek dağıtımları gerçekleştirdi. Kilisli ve Suriyeli öğrencilerin eğitim gördüğü okuma salonlarını gezdiler. Suriyeli öğrencilere hediyeler verdiler. Derneğimizin her gün 3 bin kişiye dağıttığı sıcak yemek TIR'ımızda yemek dağıtımına katıldılar. Daha sonra Suriyelilerin kaldığı evleri gezerek gıda ve değişik hediyeler verdiler. Bundan sonrasında da yardımlarımıza devam edeceğiz.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası