Ege Postası
Geri

Kimyasal silah kullanımının ardından Suriyeliler Güveççi sınırına geldi

Suriye'de yaşanan iç karışıklıktan kaçarak Türkiye’ye sığınmak için yola çıkan Suriyeli aileler sınır hattında kaldı. Suriye'de iç karışıklığın kendini gösterdiği ve rejim kuvvetleri ile muhalif gruplar arasında ilk çatışmaların...
Kimyasal silah kullanımının ardından Suriyeliler Güveççi sınırına geldi
Haberler / Güncel
30 Ağustos 2013 Cuma 11:48
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Suriye'de yaşanan iç karışıklıktan kaçarak Türkiye’ye sığınmak için yola çıkan Suriyeli aileler sınır hattında kaldı.

Suriye'de iç karışıklığın kendini gösterdiği ve rejim kuvvetleri ile muhalif gruplar arasında ilk çatışmaların yaşandığı bölgelerde yeniden hareketlilik başladı. Aradan geçen 2 yıllık sürenin ardından bölgede kimyasal silah kullanımı nedeniyle başlayan müdahale tartışmaları zorlu yaşam koşullarında hayatlarını sürdürmek zorunda kalan Suriyelileri yeniden sınır hattına yönlendirdi.
Suriye'deki karışıklığın ilk olarak kendini gösterdiği Cisr-el Şuğur ve Harabjoz köyleri kimyasal silah kullanımının ardından müdahale sinyalleri ile yeniden hareketlendi.

Uzun süredir Hatay'ın Yayladağı ilçesine bağlı Güveççi köyünün hemen karşısında yer alan sınır hattından sığınmacı girişleri durmuş bölge sessizliğe gömülmüştü. Ancak son 2 gündür muhaliflerin kontrolündeki bölgede sığınmacıların giriş hazırlıkları başladı. Bu bölgeden Türkiye’ye giriş yapmak isteyen Suriyelilere izin verilmiyor. Sınıra aileleri ile birlikte gelen Suriyelilerin bu hattaki bekleyişleri sürüyor. Yayladağı-Suriye sınırında askeri hareketlilik gözlemlenmezken sınır hattında bulunan karakollardaki askerler geçişler nedeniyle sınır bölgelerinde nöbet tutmayı sürdürüyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası