Ege Postası
Geri

Gümrük Bakanlığı: Gümrükte PKK bayrağı asma haberi yalan

Bir gazetede yer alan 'Gümrük Kapısına PKK bayrağı asıldığına ilişkin tutanak Ankara’da istenmiş' şeklinde yer alan haberle ilgili Gümrük ve Ticaret Bakanlığı açıklama yaptı. Bakanlık, Cumhuriyet gazetesinde yayınlandığını bildirdiği...
Gümrük Bakanlığı: Gümrükte PKK bayrağı asma haberi yalan
Haberler / Güncel
30 Ağustos 2013 Cuma 11:12
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bir gazetede yer alan 'Gümrük Kapısına PKK bayrağı asıldığına ilişkin tutanak Ankara’da istenmiş' şeklinde yer alan haberle ilgili Gümrük ve Ticaret Bakanlığı açıklama yaptı.

Bakanlık, Cumhuriyet gazetesinde yayınlandığını bildirdiği haberle ilgili yaptığı yazılı açıklamada “Esendere Gümrük Kapısı’nda Türk bayrağının indirilip, yerine sözde PKK bayrağının asıldığı iddiası tamamen gerçek dışıdır. Olay, PKK’nın eylemleri sırasında bir vatandaşımızın bayrağımızı korumak amacıyla yerinden alıp orada görevli bir memura teslim etmesidir. Haberde iddia edildiği gibi ne eski tarihli bir tutanak iptal edilmiştir ne de konuyla ilgili olarak tutanağın değiştirilmesi yönünde haberde ismi geçen kişiye baskı yapılmıştır.” ifadelerine yer verdi.

Habere konu olan olayın daha önce de aynı gazetede yer aldığını belirten Bakanlık yetkilileri, “Birbirinin aynısı olan haberi kamuoyunun önüne tekrar getirmeyi hangi ahlaki, vicdanı ve mesleki değerlere sığınılarak yapıldığını kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Kişi ve kurumları karalamak kastının açıkça gözler önüne serildiği bu haberi 'iftira at izi kalsın' anlayışınızın bir sonucu olarak görüyoruz” diye kaydetti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası