Ege Postası
Geri

Girişimci gençler iş adamlarıyla buluşuyor (Özel)

Projesi olan girişimci üniversite öğrencilerini bir araya getiren Marmara İş Hayatı Dernekleri Federasyonu (MARİFED), gençleri iş adamları ile buluşturuyor. Ülkede istihdamı arttırmayı ve genç girişimcilerin önünü açmayı hedefleyen...
Girişimci gençler iş adamlarıyla buluşuyor (Özel)
Haberler / Güncel
30 Ağustos 2013 Cuma 10:34
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Projesi olan girişimci üniversite öğrencilerini bir araya getiren Marmara İş Hayatı Dernekleri Federasyonu (MARİFED), gençleri iş adamları ile buluşturuyor. Ülkede istihdamı arttırmayı ve genç girişimcilerin önünü açmayı hedefleyen dernekteki öğrencilerin projeleri ülke ekonomisine büyük katkı sunacak cinsten.

MARİFED, projeler geliştirerek, iş dünyasını ilgilendiren sorunlara çözüm üreten öğrencileri aynı çatı altında topluyor. Yaklaşık 3 ay süresince öğrencilere çeşitli dersler veren MARİFED, gençleri girişimcilik ve proje hazırlama konusunda bilgilendiriyor. Bu süre zarfında çeşitli bölümlerde okuyan öğrenciler Türkiye’nin ekonomisinde önemli yere sahip iş adamları ile buluşuyor. İş adamları seminerlerde başarılarını neye borçlu olduklarını genç girişimcilere anlatıyor.

MARİFED’i sözel ve sayısal bölümlerden çok sayıda öğrenci tercih ediyor. Bilgi ve birikimlerinin alt yapısını oluşturan girişimcilerden bazılarının projesinin ismini duymak bile dinleyenleri heyecanlandırmaya yetiyor. Bazı projelerin hayata geçirilmesi durumunda ülke ekonomisinin milyonlarca lira kar elde edeceği düşünülüyor.

Kalkınma Bakanlığı ve İstanbul Kalkınma Ajansı’nın desteklediği ‘Girişimci Üniversiteliler Platformu’nu faaliyete geçirdiklerini belirten Proje Koordinatörü Ertan Erkarakaş, “Amacımız, üniversite öğrencilerini potansiyel bir işadamı yapmaktır. ‘Benim bir projem var. Ancak ben bu projeyi nasıl hayata geçirebilirim'’ diyen öğrencilerimizi bulunduğumuz konfederasyon altındaki iş adamlarıyla bir araya getiriyor ve projelerini hayata geçirmeye çalışıyoruz.” dedi.

Proje hazırlamayı ve sunmayı derslerde öğrendiklerini belirten Makine Mühendisi Özlem Can, “Projem sokak lambaları ile alakalı. Türkiye çok fazla güneş alan bir ülke. Bu enerjiyi kullanmayı hedefliyorum. Ayrıca ülkemizde çok fazla trafik kazası da meydana geliyor. Önereceğim projede, sokak lambalarının direklerinin hafif ve insan sağlığına zarar vermeden yapmayı hedefliyorum. Enerjiyi de güneş enerjisinden alarak, elektrik maliyetini sıfırlamayı planlıyorum.” diye konuştu.

Bir sosyal sorumluluk projesi yapmayı hedeflediğini anlatan Aydın Üniversitesi İşletme Fakültesi öğrencisi Hatice Şenkahya ise, “Girişimci ruhu yüksek kişiler burayı tercih edebilirler. Çünkü gerçekten iyi bir ortam var. MARİFED, bizim gibi fikirleri olan arkadaşlar için olumlu sonuçlar verecektir.” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası