Ege Postası
Geri

Kimyasal silah tehdidine karşı 'acil müdahale mobil yataklı birimler' kuruluyor

Geçtiğimiz hafta Suriyeli vatandaşların üzerine kimyasal silah yağdıran Esed karşısında Türkiye, sınırda alınacak önlemlerini hızlandırdı. Kimyasal silah saldırısı şüphesiyle Türkiye'ye getirilen Suriyeli vatandaşların hastanede...
Kimyasal silah tehdidine karşı 'acil müdahale mobil yataklı birimler' kuruluyor
Haberler / Güncel
5 Eylül 2013 Perşembe 10:59
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Geçtiğimiz hafta Suriyeli vatandaşların üzerine kimyasal silah yağdıran Esed karşısında Türkiye, sınırda alınacak önlemlerini hızlandırdı. Kimyasal silah saldırısı şüphesiyle Türkiye'ye getirilen Suriyeli vatandaşların hastanede bulunan diğer hastaları etkilememesi için sınır kapılarında "Acil Müdahale Mobil Yataklı Birimler" kuruluyor.

Kimyasal tehlikeye karşı gerekli önlemleri aldıklarını vurgulayan Kilis İl Sağlık Müdür Yardımcısı Mehmet Reşit Başsimitçi, kimyasal saldırı sonucu yaralanmış bir kişinin, devlet hastanelerinde tedavi edilmesinin diğer hastaları da tehlikeye düşürebileceğini açıkladı. Başsimitçi, " Esed'in geçtiğimiz haftalarda Suriyeli vatandaşlara karşı kullandığı kimyasal silah karşısında Türkiye olarak bizde buna karşı önlem almak için harekete geçtik. Sağlık Bakanlığı'nın aldığı karar ile Ceylanpınar, Öncüpınar ve Cilvegözü'nde bulunan Suriye gümrük kapılarının hemen yakınında sadece kimyasal hastalar için sahra hastanesi niteliğinde ayrı bir yer kurulacak. Şanlıurfa, Kilis ve Hatay'da kimyasal saldırı sonucu yaralanan vatandaşlara müdahalenin yapılacağı Acil Müdahale Mobil Yataklı Birimler kurulacak." dedi.

TIR'larla gelecek malzemelerin kurulum işlemlerinin tamamlanmasından sonra hemen faaliyete geçeceği bilgisini veren Başsimitçi, kimyasal saldırıya maruz kalmış insanların tedavileri için bütün olanakların sağlanacağını söyledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası