Ege Postası
Geri

Kırkpınar Marşı şairinden davullu zurnalı kitap tanıtımı

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Marşı'nın şairi ve bestekarı Beyazıt Sansı yeni çıkan kitabını davullu zurnalı, sözlü-sözlü bir programla tanıttı.        Öğretmen olarak uzun yıllar hizmet...
Kırkpınar Marşı şairinden davullu zurnalı kitap tanıtımı
Haberler / Güncel
20 Nisan 2013 Cumartesi 12:38
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Marşı'nın şairi ve bestekarı Beyazıt Sansı yeni çıkan kitabını davullu zurnalı, sözlü-sözlü bir programla tanıttı.

        Öğretmen olarak uzun yıllar hizmet verdikten sonra emekliye ayrılan Sansı, Edirne'de çıkan yerel bir gazetede köşe yazarlığı yapıyor. Yazdığı şiirler, marşlar, şarkı sözleri ve gündeme dair köşe yazılarıyla tanınan şansı zaman içerisinde kaleme aldığı eserlerini 'Edirneli Sevdalarım' ismiyle kitaplaştırdı.

        Kitabın tanıtımı Selimiye Camii yakınlarında bulunan Tarihi Bahribey Ciğercisi'nde yaptı. Tanıtıma Beyazıt hocanın saz ve söz arkadaşları, dostları da hazır bulundu.Beyazıt Sansı'nın Kırkpınar Marşı müzisyenler tarafından icra edildi.

        Tanıtımda konuşan Beyazıt Sansı, bu memleketin bir hemşehrisi ve, hizmetkarı olarak şiir ve musiki alanında eserler üretmeye çalıştığını söyledi. Sansı, "En başta 650 yıllık geçmişi bulunan Tarihi Kırkpınar'a bir marş yazdım. Şükürler olsun ki, bugün bu marşımız Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Kırkpınar'ın resmi marşı olarak kabul edilmiştir. Dünya UNESCO'ya açılan Kırkpınar'ı bizim musikimizle, Edirne'den çıkan ezgilerle, sözlerle dinliyor. Bundan gurur ve onur duyuyorum."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası