Ege Postası
Geri

Kırkpınar'dan süreç değerlendirmesi

İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı koltuğuna oturan Hüsmen Kırkpınar, 71 kişide oluşan yeni yönetim kurulu üyesi listesini hafta sonu ya da hafta başına açıklayacağını belirterek, GİK Üyesi ve Kurucu İl Başkanı Yıldırım Ulupınar’ın sert açıklamalar eşliğinde istifasıyla, 17 ilçe başkanı ve bazı ilçelerin gençlik kolları başkanlarının istifa sürecini değerlendirdi. Kırkpınar, yerel seçimlerde İzmir’de en az 6 belediye başkanlığını alacaklarını söyledi. İstifaları değerlendirdi, Ulupınar'a yanıt verdi, hedefini anlattı
Kırkpınar'dan süreç değerlendirmesi
Haberler / Yerel Politika
23 Ekim 2018 Salı 16:18
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI- İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı koltuğuna oturan Hüsmen Kırkpınar, Kurucu İl Başkanı ve Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Yıldırım Ulupınar’ın görevinden istifa etmesi nedeniyle görev devir teslimi olmayacağını belirtti.

Ulupınar’ın istifasını değerlendiren İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, “Kurucu il başkanımızın burada olması lazım. Tepki verirsiniz sonra istifanızı verirsiniz. İstifa iradi bir davranıştır. Yıldırım Bey'in istifasını saygıyla karşılıyorum. Ancak istifasını verirken açıkladığı gerekçelere katılmıyorum” dedi.

ONUN ESKİ VEKİL OLMASINI NASIL HAZMETTİYSEM ONUN DA BUNU HAZMETMESİ LAZIM

Kırkpınar, sert eleştiriler yaparak görevinden ayrılan Ulupınar’ın istifa kararına saygı duyduğunu ancak gerekçelerinin hiçbirine katılmadığını söyleyerek, “İYİ Parti’nin kuruluş felsefesinde bir sapma kayma yoktur. Vatansever insanların, bu partiye gelen herkes yine kendini bu partide görüyor. İlçe başkanlarının istifa metninde sözü edilen, Ulupınar’ın dört eğilimi bir araya getirdiği ancak MHP kanadından birinin gelmesinin doğru olmamasıyla beraber Atatürk değerlerinden uzaklaşıldığı şeklindeki sözlere katılmam mümkün değil.  Çünkü ben İYİ Parti’nin il başkanıyım. Herkesin geldiği bir parti var. Onun başka bir partiden eski milletvekili olmasını nasıl hazmettiysem onun da bunu hazmetmesi lazım. Atatürk ve Cumhuriyet değerlerine sahip çıkma noktasındaki eleştirileri haksız buluyorum. Atatürkçülük konusunda beni yargılamak kimsenin haddi değil. Hayatımın hiçbir döneminde kimse bunu söyleyemez” şeklinde bir değerlendirme yaptı.

KURULMUŞ VE DAĞILMIŞ BİR İTTİFAKTAN BİZE HAYIR GELMEZ

AK Parti ve MHP ittifakının sona ermesini de değerlendiren Hüsmen Kırkpınar, “Milletimize hayırlı olsun. İYİ Parti’nin dışında iktidar ve muhalefet partisi olan her iki partinin ittifakları konusunda ya da sonlandırmalarıyla ilgili bir yorum yapmam. Niye ittifak yaptılar, sonra ne ortadan kalktı da vazgeçtiler bilmiyorum. Devletin bekası ile ilgili durum ortadan mı kalkt? Kurulmuş ve dağılmış bir ittifaktan bize hayır gelmez. Biz İzmirlilere ulaşıp oy isteyeceğiz” dedi.

EN AZ 6 BELEDİYE BAŞKANLIĞINI KAZANACAĞIZ

İzmir’de yerel seçimlere dair çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, en az 6 belediye başkanlığını kazanacaklarını dile getirerek, “30 ilçesi var İzmir’in. Bakırçay’dan en az 2, Küçük Menderes ve Yarımadadan 2’şer olmak üzere en az 6 belediye başkanlığını kazanmayı hedefliyoruz. Metropolde bizim zorlayacağımız adaylar olacak” diye konuştu.

BİZ HER YERDE GÜÇLÜ DE DEĞİLİZ HER YERDE GÜÇSÜZ DE DEĞİLİZ

CHP ile yerelde işbirliği yapıp yapmayacaklarına dair de konuşan İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, “Biz her yerde güçlü de değiliz; her yerde güçsüz de değiliz. Parlamentoya iki milletvekili gönderdik” dedi.

YENİ YÖNETİM KURULU ÜYELERİ CUMA GÜNÜNE HAZIR OLACAK

71 kişiden oluşacak olan yeni yönetim kurulu üyelerinin listesini Cuma gününe kadar hazırlamış olacağını, açıklamayı ise hafta sonu ya da hafta başına yapmış olacaklarını dile getiren Kırkpınar, “Cuma gününe kadar yetişecek yönetim kurulu üyeleri. 71 kişiden oluşacak. Devam edecek arkadaşlarımızla görüştük. Onlardan da olacak. Yeni yüzler de olacak” bilgisini verdi.

İSTİFA HABERLERİ YANILTICI 

Göreve geldiği gün 17 ilçe başkanının ve il gençlik kolları başkanı ile 20 ilçe gençlik kolları başkanının istifa ettiği şeklindeki haberlerde eksik bilgi ve bilinmeyen noktalar olduğunu anlatan Kırkpınar, şu açıklamayı yaptı:

“3 Ekim genelgemize göre zaten bütün ilçe başkanlarının istifa etmesi gerekiyordu. 3 ilçe başkanımız zaten yoktu. 27 ilçe başkanımızdan 4-5’i dışındaki başkanlarımız bu genelge gereği istifasını sundu. İstifa eden ilçe başkanlarının içinden de belediye başkan aday adayı olmak isteyenler de olacak. O metne imza atıp da gelip arkamda duran arkadaşlarım vardı. Teşekkül etmemiş ilçelerin ilçe başkanlarının istifası zaten mümkün olamaz. 20 ilçe gençlik kolları başkanının istifası haberleri bu nedenle doğru değil zaten. 8 ilçe gençlik kolları başkanımızdan sadece birisi istifa etmişti. Yani 20 ilçe gençlik kolları başkanımızın istifa etmesi haberi gerçeği yansıtmıyor. 17 ilçe başkanının 17’sinin istifa ettiği doğru değil. İlçe başkanlarımızdan kaçının ayrıldığını önümüzdeki günlerde açıklayacağız."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası