Ege Postası
Geri

Kırlangıç için duygusal açılış

Narlıdere Belediyesi, geçtiğimiz yıl kalp krizi sonucu hayatını kaybeden İzmir’in önde gelen avukatlarından ve 12 Eylül döneminin önemli isimlerinden biri olan Avukat Kemal Kırlangıç için hazırladığı parkı yoğun katılımlı bir törenle açtı.
Kırlangıç için duygusal açılış
Haberler / Yerel Yönetimler
7 Nisan 2013 Pazar 16:22
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR-  Narlıdere Belediyesi’nin, 12 Eylül’ün önemli avukatlarından Kemal Kırlangıç’ın anısını yaşatmak amacıyla Narlı Mahallesi Kaan Sokak’ta hazırladığı parkın açılış törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Kemal Kırlangıç’ın eşi, oğlu, kızları ve torunları, CHP İzmir Milletvekilleri Mustafa Moroğlu ve Musa Çam, CHP PM Üyesi Hüseyin Saygılı, CHP İzmir il Başkanı Ali Engin, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, İzmir Barosu Başkanı Sema Pekdaş, Petrol İş sendikası Başkanı Mustafa Öztaşkın, Belediye Meclis Üyeleri, sivil toplum örgütleri ve Narlıdereliler katıldı.

Narlıdere için küçük ama değeri çok büyük
“12 Eylül döneminde en fazla davaya bakan avukat" unvanına sahip olan Kemal Kırlangıç’ın anısını yaşatmak için hazırlanan parkın açılış töreni barkovizyon gösterisiyle başladı. Törende konuşan Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Kemal Kırlangıç’ın 12 Eylül döneminin cesur avukatlarından biri olduğunu hatırlattı. Batur: “Bugün, belki Narlıdere için küçük ama anlamı ve değeri çok büyük bir parkı açıyoruz. Kırlangıç, hem eğitimci, hem de hukukçu kimliğiyle insanlar üzerinde iz bırakmayı başarmış, yaşam tarzı ve aile hayatı ile örnek bir kişilik olmuştur. İnsanları özellikle çocukları çok seven Kemal ağabeyimizin adını Narlıdere’de simgesel bir alan olan bu parkta yaşatmayı ve Kemal ağabeyi gelecek kuşaklara taşımayı hedefledik. Bu kararların alınmasındaki destek ve emeklerinden dolayı Narlıdere Belediyesi Meclis üyelerine teşekkür ediyorum. Narlıdere’nin birçok sokak ve parkında isimleri yaşayan Ahmet Taner Kışlalı, Uğur Mumcu, Bahriye Üçok gibi Kemal Kırlangıç ismi de Narlıdere’de yaşamaya devam edecek” dedi.

Gözyaşlarını tutamadılar
Narlıdere Belediye Başkanı AbdüL Batur’un konuşmasını ardından Kemal Kırlangıç’ın torunu Damla Pınar Kırlangıç dedesi için bir şiir okudu. Torun Damla, şiirini okurken, Kırlangıç ailesi başta olmak üzere tören alanındaki konuklar gözyaşlarını tutamadılar. Kırlangıç ailesi adına bir konuşma yapan Prof Dr Olcay Kırlangıç Çam, sözlerine hayatının duygusal yükü en yüksek olan bir törenine katıldığını belirterek başladı. Çam “ Babamın yaşadığı ve yaşattığı değerlere sahip çıkan Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur ve değerli meclis üyelerine ailemiz adına teşekkür ediyorum. Sevgili babamız Kemal Kırlangıç, herkesi kucaklayan hayat felsefesi ve insanlara olan sınırsız hoşgörüsüyle bir insanın bedeninde ne kadar büyük bir yürek taşıyacağını gösteren bir kişiydi. Babamıza ve değerlerine dokunmuş herkesin soluklanabileceği, onu her andığımızda koşup gelerek hoş anılarımızla gülümseyeceğimiz, tam da dilediği gibi çocuk sesleri ile yankılanan bir yerimiz var artık. Huzur içinde yat babacığım” dedi.
İzmir Barosu Başkanı Sema Pekdaş ise, avukat meslektaşı Kırlangıç için yaptığı konuşmada, adına hazırlanan parkın çok önemli bir günde hizmete açıldığını belirtti. Pekdaş “ 5 Nisan avukatlar gününün ertesinde bu parkı Narlıdere”ye kazandıran Narlıdere Belediyesi’ne inceliklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

“Döneklere diyecek bir şeyimiz yok”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da törende yaptığı konuşmada Kemal Kırlangıç’ın adını böyle bir parkta yaşatmak için yaptığı düzenlemeden dolayı Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur’a teşekkür etti. Kocaoğlu “Tarih boyunca dönekler oldu, onlar karşı devrimcileri sürekli beslediler. Döneklerin sayesinde karşı devrimciler bir yerlere yürüyebildiler. Tarihin her döneminde dönekleri görüyorduk, okuyorduk. Ama hiç son dönemdeki kadar çok değillerdi. Döneklere diyecek bir şeyimiz yok. Döndükleri yere giderler. Ama bizim işimiz bizim kol kola vermemiz gereken, bizim yaşarken de vefatından sonrada sahip çıkmamız gerekenler; dönmeyenler. Devrimciler, ilericiler, yurtseverler. Para için kötü yollara sapmayanlar. Değerli büyüğümüz Kemal Kırlangıç ışıklar içinde yatsın. Burada çocuklar oynadıkça ismini ansınlar” dedi.

Konuşmaların sonrasında Kırlangıç Ailesi adına oğul Devrim Kırlangıç, parkın hazırlanması ve açılmasındaki emekleri için Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur’a ve törene katılımlarından dolayı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, İzmir Barosu Başkanı Sema Pekdaş, Petrol İş sendikası Başkanı Mustafa Öztaşkın’a birer plaket verdi. Plaket törenin ardından Kemal Kırlangıç’ın hayat hikayesinin ve resminin bulunduğu tabelası tanıtıldı ve parkın kurdelesi Kemal Kırlangıç’ın eşi, oğlu, kızları ve torunları başta olmak üzere protokolle birlikte kesilerek park hizmete açıldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası