Ege Postası
Geri

Sağlar ve Karakaş’tan Karabağlar’a övgü

Kültür eski Bakanı –Yazar Fikri Sağlar ile Kültür eski Bakanı-SODEV Onursal Başkanı Ercan Karakaş, hükümetin yerel yönetimler alanında yaptığı değişiklikleri eleştirdi, yerel yönetimlerin gücünün azaltıldığını savundu. CHP’nin iktidar olduğu belediyelerde uygulamaların halkın da takdirini kazandığını belirten Karakaş ve Sağlar, “Bizim, Karabağlar Belediyesi gibi başarı öykülerine ihtiyacımız var” diyerek, sosyal demokrat belediyecilik hizmetlerinde ilçeyi örnek gösterdi.
Sağlar ve Karakaş’tan Karabağlar’a övgü
Haberler / Yerel Yönetimler
7 Nisan 2013 Pazar 12:44
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR-  Karabağlar Belediyesi’nin Kent Söyleşileri programına katılmak üzere İzmir’e gelen Sağlar ve Karakaş, Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm’le ilçede yapılan yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Geçtiğimiz ay CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun temelini attığı Uzundere Rekreasyon Alanı’ndaki tematik parkta incelemelerde bulunan ve ağaç diken Sağlar ve Karakaş, 1180 öğrencinin eğitim gördüğü KARBEM’i (Karabağlar Belediyesi Eğitim Merkezi) ziyaret etti. Semt merkezlerini gezen ve kurslara katılan katılan kadınların ürettikleri ürünleri satışa sundukları Alınteri Standları’nı ziyaret eden Sağlar ve Karaş, Başkan Kürüm’ün Karabağlar’da gerçek bir başarı öyküsü yazıldığını belirterek, örnek gösterdi.

Karabağlar turunun ardından Bozyaka Kültür Merkezi’nde yapılan “Yerel Yönetimlerde Sosyal Demokrat Çözüm Arayışları” konulu söyleşide, Karabağlarlılar’la buluşan Sağlar ve Karakaş, hükümetin yerel yönetim uygulamalarını sert bir dille eleştirdi. İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu ve çok sayıda partilinin katıldığı, CHP İl Başkanı Ali Engin’in maderatörlüğünü üstlendiği söyleşide konuşan Karakaş, şunları söyledi:
“İstanbul ve Ankara ranta kurban ediliyor. İstanbul, Ankara’dan yönetiliyor, nereye cami yapılacak, nereye köprü yapılacak, Başbakan karar veriyor. Hükümet, yerel yönetimler alanındaki uygulamalarını reform gibi gösteriyor. Ancak, bizi ileriye değil, geriye götüren uygulamalar bunlar, köylerin tüzel kişiliği kaldırılıyor, belde belediyeler kapatılıyor. Biz yerel yönetimlerin güçlenmesini, belediye meclislerinin yetkilerinin arttırılmasını, halkın, sivil toplum örgütlerinin katılımının, müzekare sürecine dahil edilmesini savunuyoruz. Sosyal demokrat belediyecilik anlayışı kentlerin yaşanabilir hale getirilmesi, yeşilin, doğanın korunması estetik yapının korunmasıdır. Kültüre sanata önem verilmesi, toplumsal dayanışmaya, gelişmeye katkıda bulunulmasıdır.



Bugün Karabağlar’da gördüğümüz örnek uygulamalar bizi çok mutlu etti. CHP’li belediyelerin üzerindeki büyük baskıya rağmen çok güzel işlere imza atılmış. Türkiye’nin en büyük parkı burada yapılıyor, eğitime büyük destek veriliyor, Gıda Bankası’ndan dar gelirli ailelere destek olunuyor, bizim aile sigortası dediğimiz sistem burada uygulanmış, zaten. Parklar, güneş enerjisi ile aydınlanıyor, yeşil alanlar attırılmış. Karabağlar gibi başarı öykülerine ihtiyacımız.”

Fikri Sağlar ise kamu zararı iddiasıyla CHP’li belediyelere baskınlar yapıldığını, baskı uygulandığını buna karşın Ankara ve İstanbul’da ise rantın ön plana çıktığını anlattı. İstanbul’da üçüncü havalimanın yapılacağı arazilerin, projenin gündeme gelmesinden önce köylülerin elinden toplandığını ve büyük rant elde edildiğini belirten Sağlar, “Türkiye, milletvekillerinin tutuklu olduğu tek ülke.Avrupa’da zengini en çok zenginleşen ikinci ülke, en çok yoksulu olan da ikinci ülke. Aradaki fark açılıyor, yoksul daha da yoksullaşıyor, zengin daha da zenginleşiyor” dedi.
CHP İlçe Başkanı Polat Manduz ve Başkan Kürüm, Karakaş ve Sağlar’a katılımlarından dolayı plaket ve vererek, teşekkür etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası