Ege Postası
Geri

Kırşehir'in kalbi Ahi Stadyumu'nda atacak

Türkçe Olimpiyatları hazırlıklarını tamamlayan Kırşehir, 9 Haziran Pazar gecesini bekliyor.Pazar günü Ahi Stadyumu'nda gerçekleşecek Uluslararası Türkçe Olimpiyatları programı hazırlıkları tamamlandı. 25 ülkenin katılacağı programı,...
Kırşehir'in kalbi Ahi Stadyumu'nda atacak
Haberler / Güncel
7 Haziran 2013 Cuma 14:34
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Türkçe Olimpiyatları hazırlıklarını tamamlayan Kırşehir, 9 Haziran Pazar gecesini bekliyor.

Pazar günü Ahi Stadyumu'nda gerçekleşecek Uluslararası Türkçe Olimpiyatları programı hazırlıkları tamamlandı. 25 ülkenin katılacağı programı, 25 bin kişi stadyumda canlı olarak izleyebilecek. Programa günler kala şehir bayraklar, brandalar, bilbordlar ve çeşitli süslerle süslendi. Programda Bozkırın Tezenesi Neşet Ertaş’ın türküleri de Türkçe Olimpiyatları çocukları tarafından seslendirilecek.

Kırşehir’de 9 Haziran günü gerçekleşecek programa 25 ülkeden 80 öğrenci katılacak. Kırşehir’de Filipinler, Irak, Tanzanya, Amerika, Kırgızistan, Almanya, Endonezya, Nijerya, Fransa, Azerbaycan, Tacikistan, Moldova, Türkmenistan, Bosna Hersek, Senegal, Gürcistan ve Ukrayna gibi ülkelerden gelen öğrenciler sahne alacak. Bu ülkelerden gelen Türkçe öğrencileri, türkü, halk oyunları, şiir ve özel yetenek alanlarında performanslarını sergileyecek. Programda Kırgızistanlı Adeliya Erik Kyzy, Neşet Ertaş’ın ‘Bahçe Duvarından Aştım' ve 'Yalan Dünya’ parçalarını seslendirecek. Azerbaycanlı Sebuhi Abdulzade ise Neşet Ertaş’a ait birkaç hareketli türküyle potpori yapacak.

Sunuculuğunu tecrübeli televizyoncu Cüneyt Polat’ın yapacağı programı, 10'a yakın ulusal ve yerel kanal canlı olarak verecek. Kırşehir İl Etkinliği Tertip Komitesi Başkanı Malik Demir, konuyla ilgili, "Kırşehir için çok önemli bir güne ev sahipliği yapılıyor. Tüm hazırlıklarımızı bitirdik. Emeği geçenlere teşekkür ediyor, tüm halkımızı programımıza davet ediyoruz." dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası