Ege Postası
Geri

Kitap severler 18. İzmir Kitap Fuarı’na koştu

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından, Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliğiyle düzenlenen 18. İzmir Kitap Fuarı, İzmir Uluslararası Fuar Alanı’nda açıldı. 28 Nisan 2013 tarihine kadar devam edecek fuara, yaklaşık 390 yayınevi...
Kitap severler 18. İzmir Kitap Fuarı’na koştu
Haberler / Güncel
20 Nisan 2013 Cumartesi 14:43
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından, Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliğiyle düzenlenen 18. İzmir Kitap Fuarı, İzmir Uluslararası Fuar Alanı’nda açıldı. 28 Nisan 2013 tarihine kadar devam edecek fuara, yaklaşık 390 yayınevi katılıyor. Fuar süresince söyleşi, panel, şiir dinletileri ve çocuk programları olarak yaklaşık 100 faaliyet yapılacak.

Açılış töreninde konuşan TÜYAP Kültür Fuarları Genel Koordinatörü Deniz Kavukçuoğlu, 18 yıl önce kitap fuarının İzmir’de tutup tutmayacağı konusunda endişeleri olduğunu belirterek, “Bu endişemiz dört beş yıl sürdü. Bir fuarın oturması ve olgunlaşması uzun süre istiyor. Bunu başardık, 18. yılımızdayız.” dedi. Fuarın geçen yıla oranla önemli bir büyüme gösterdiğini kaydeden Kavukçuoğlu, “Bu yıl katılan yayınevi sayısı 390’a çıktı. Geçen yıl 340 civarındaydı. İzmir Kitap Fuarı, İstanbul’dan sonra düzenlediğimizi en büyük kitap fuarı haline geldi.” diye konuştu. Türkiye Yayıncılar Birliği Genel Sekreteri Kenan Kocatürk de Türkiye’nin yayıncılık sektöründe hızlı bir büyüme içinde olduğuna dikkat çekerek şunları kaydetti: “Türkiye, yılda yayınladığı 43 bin başlıkla dünya yayıncılık sektöründe 13., pazar büyüklüğü açısından 15. sıraya yerleşti. Türkiye’nin dünya ekonomisinde 17. sırada yer aldığı düşünülürse yayıncılık sektöründe çok önemli bir noktaya geldiğimiz görülür. Bunda Türk edebiyatının önde gelen yazarlarının çok büyük payı var. Bu büyümede önemli etkenlerden biri de öğretmenler. İyi öğretmenler, iyi kitaplarla çocukların başla bir dünyaya kapı açmasına öncülük ediyor.”

İzmir Vali Yardımcısı Fazıl Akgün ise fuarın 18 yıl öncesine göre hem katılımcı hem de ziyaretçi açısından gelişme kaydetmesinin memnuniyet verici olduğunu söyledi. Akgün, “Ancak Türk toplumu olarak ne yazık ki okuma yönünden çok ciddi problemlerimiz var. Okumayan bir toplumuz.” şeklinde konuştu.

ZAMAN KİTAP VE ZAMBAK YAYINLARINA YOĞUN İLGİ

Yüzlerce eseriyle fuara katılan Zaman Kitap, ziyaretçilerden yoğun ilgi görüyor. Fuarda bu yıl da yerini alan Zaman Kitap, yeni ve sürpriz yayınlarıyla göz dolduruyor. Yeni çıkan, Turgut Özal’ın nasıl zehirlendiğini önemli belgelerle anlatan "Suikast ve Zehir" ile Genelkurmay eski Başkanı Elderhun Paşa’nın 1960 askerî darbesinde yaşadıklarını anlatan "50 Yıllık Sır" kitapları da da fuarda okuyucularıyla buluşturdu.

Coşku ve Değer yayınlarıyla fuara katılan Zambak Yayınları ise özellikle öğrencilerden büyük ilgi görüyor. Eğitici yayınları ve oyunlarıyla Zambak, yeni çıkardığı PAL eğitici oyunlarıyla dikkat çekiyor. Fuara beş yıldır katılan Zambak Yayınları, her sene değişik yayınlarıyla ziyaretçilerinin karşısına çıkıyor.

Girişin ücretsiz olduğu 18. İzmir Kitap Fuarı, her gün 11.00-20.00, kapanış günü olan 28 Nisan 2013 tarihinde ise 11.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası