Ege Postası
Geri

Kıyak: CHP’li Dalgıç hakkında suç duyurusunda bulunacağız

Türkiye Camii ve Kur’an Kursu Dernekleri Federasyonu, Pazaryeri Camii avlusunda konser düzenleyen İzmir’in Çeşme ilçesi CHP’li Alaçatı Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç hakkında suç duyurusunda bulunacak.         Federasyon...
Kıyak: CHP’li Dalgıç hakkında suç duyurusunda bulunacağız
Haberler / Güncel
17 Nisan 2013 Çarşamba 15:27
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Türkiye Camii ve Kur’an Kursu Dernekleri Federasyonu, Pazaryeri Camii avlusunda konser düzenleyen İzmir’in Çeşme ilçesi CHP’li Alaçatı Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç hakkında suç duyurusunda bulunacak.

        Federasyon Başkanı Recep Kıyak, yaptığı açıklamada, kanunlarda yasak olmasına rağmen, belediyenin önceki gün cami avlusunda klasik müzik konseri düzenlediğini belirtti.

        Cami avlularının da ibadethaneye dahil olduğunu, dolayısıyla Dalgıç’ın ibadethaneye saygısızlıkta bulunduğunu vurgulayan Kıyak, “Türkiye Camii ve Kuran Kursları Dernekleri Federasyonu olarak, içişleri Bakanlığı’na başkan hakkında yasal işlem yapılması için talepte bulunduk. Eğer içişleri Bakanlığı bir şey yapmazsa, o zaman belediye hakkında cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunacağız. Bu işin peşini bırakmayacağız." diye konuştu.

        Kıyak, İzmir Valiliği’nden başkan hakkında gerekli soruşturmayı başlatmasını beklediklerini dile getirerek, şunları kaydetti: “Caminin iç avlusu da son cemaat mahalli olması ve cemaatin kalabalık olduğu zamanlarda özellikle de cuma ve bayram günlerinde burada namaz kılınması sebebiyle ibadet yeri hükmündedir. Bu mekanlarda yapılacak etkinliklerin cami adabına ve halkımızın cami anlayışına uygun olması gerekir. Ayrıca 6570 Sayılı Kanun’un 1. maddesinin ikinci fıkrasında, "Mabetler kiraya verilemez ve ibadethane haricinde hiçbir iş içinde kullanılamaz." hükmü bulunmaktadır."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası