Ege Postası
Geri

Kıyameti koparırız

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'tan güvenlik paketini ile ilgili çok sert sözler. 'Makul şüphe'nin olduğu güvenlik paketine "sokakta engelleriz" diye tepki gösterdi
Kıyameti koparırız
Haberler / Güncel
9 Aralık 2014 Salı 11:28
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Demirtaş; "Kobani olayları bahanesiyle çıkarılmak istenen bir yasa. Hükümet toplumsan muhalefetten, sokaktan çok korkuyor. Bu yasa için hem Meclis'te kıyameti koparacağız hem de sokakta mitinglerimizle engellemeye çalışacağız. Polis çocuklarımızı vurup öldürecek. Sonra "elinde taş vardı" diyecek" dedi.

Bu Yasa çıkarsa ters teper diyen Demirtaş, " Zulüm düzenleri kendini yıkar.  Ak Parti darbe karşıtı söylemlerle geldi darbenin bütün nimetlerinde faydalanıyor" ifadelerini kullandı.

SÜRECİ DİNAMİTLEME POTANSİYELİ

 Müzakere sürecini dinamitleme potansiyeline sahip bir yasa. Daha yasa çıkmadanYüksekova’da polis 18 yaşındaki bir çocuğu infaz etti. Çıkınca çok daha rahat edecekler. Başbakan’ın ‘vur’ dediğini polis kafasından vurup indirecek, sonra ‘yüzü kapalıydı, elinde molotof, taş vardı’ diyecek, çocuklarımız, gençlerimiz sokakta patır patır öldürülecek. Bunu hangimiz içimize sindirebiliri? Bu sadece Kürt’e karşı çıkarılmış yasa da değil, Batı’da da her yerde bu yasayı çok sert uygulayacaklar. Her yerden ortak muhalefetle bu güvenlik yasasına karşı çıkmak lazım.(MİLLİYET)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası