Ege Postası
Geri

Koalisyon mu, seçim m? Görüşmenin 'tanığı' tutanaklar

AKP-CHP koalisyon görüşmesinin tanığı, konuşmaların kayıt altına alındığı tutanaklar olacak. Görüşmenin yönünü ise CHP liderinin soracağı "Bizimle koalisyon kurmak istiyor musunuz istemiyor musunuz" sorusuna Davutoğlu'nun vereceği yanıtın belirleyeceği dile getiriliyor.
Koalisyon mu, seçim m? Görüşmenin 'tanığı' tutanaklar
Haberler / Politika
13 Ağustos 2015 Perşembe 13:31
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AKP ile CHP arasında yapılan 5 turluk istikşafi görüşmelerin ardından liderler bugün koalisyon için ikinci kez bir araya gelecek. Başbakan Ahmet Davutoğlu geçen gün yaptığı açıklamada  görüşmelerin uzayabileceği sinyali verirken, CHP’li Özgür Özel dün yaptığı açıklamada bugün bir sonuç alınabileceğini dile getirdi. Bugün iki liderin yapacağı görüşmeden bir sonuç çıkmayacağı ve kasım ayında seçime gidileceği dillendiriliyor. Hürriyet gazetesinin haberine göre AKP lideri Davutoğlu, CHP liderine bugüne kadarki görüşmelerde gösterdikleri iyi niyet için ‘teşekkür edecek’ ve seçim startı verilecek. Her ne kadar olumsuz sinyaller gelse de bazı CHP’liler ise ‘her şeye rağmen’ sözleriyle umutlu olduklarını dile getiriyorlar.

TUTANAKLAR ÜZERİNDEN KONUŞACAKLAR
Şimdi herkes “masa devrilecek mi, devrilecek ise kim devirecek” sorusunun yanıtını merak ediyor. Parti kulislerinde CHP’nin sonuna kadar masada kalacağı ve masayı deviren taraf olmayacağı konuşuluyor. CHP’nin masayı devirmediğinin tanığı ise tutanaklar olacak. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun talebi ile koalisyon görüşmelerinin tamamının tutanak altına alındığı, bu tutanakların da CHP ile AKP arasındaki görüşmelerin tanığı olacağı öne sürülüyor. İki liderin bugünkü görüşmede bu tutanaklar üzerinden konuşacağı ve bir sonuç almaya çalışacağı ifade ediliyor.

O SORU GÖRÜŞMEYE YÖN VERECEK
Saat 14.00’teki görüşmede CHP liderinin Başbakan Ahmet Davutoğlu’na ilk soracağı sorunun “Bizimle koalisyon kurmak istiyor musunuz istemiyor musunuz” olacağı, bu sorunun cevabının görüşmeye yön vereceği belirtiliyor.

DAVUTOĞLU’NUN ZOR KARARI 
Kulislerde 'Saray’ın koalisyon, vekillerin de seçim istemediği konuşuluyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ise nasıl karar vereceğinin bugünkü görüşmede netlik kazanacağını dillendiriliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başbakan’ın görüşleri karşı tarafla örtüşmüyorsa intihar edecek hali yok” sözlerinin de görüşmede etkili olacağı dillendiriyor.

‘HER ŞEYE RAĞMEN UMUTLUYUM’
Koalisyon görüşmesine ilişkin Radikal’e konuşan CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin şunları söyledi: “Bizim masadaki taleplerimiz belli. Biz her şeye rağmen Davutoğlu'ndan kararlı bir tutum bekliyoruz. Erdoğan'ın ‘intihar edecek hali yok’ sözlerine aldırış etmeden Türkiye'nin geleceğini düşünüyorsa kararlılık göstereceği umudunu taşıyorum.Yani ‘Diren Davutoğlu’ diyorum." (Ercan Sarıkaya/Radikal)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası