Ege Postası
Geri

Kocaeli'nden Batman'a gönül köprüsü

Kocaeli'nden Batman'a gelen öğrenciler, kardeş okul öğrencileriyle okulu gezip birlikte voleybol oynayıp sohbet etti. Sınıfları gezen misafir öğrenciler kardeş okul öğrencileriyle aynı sıralara oturup birbirlerini kucakladı. Özel Erkul...
Kocaeli'nden Batman'a gönül köprüsü
Haberler / Güncel
17 Mayıs 2013 Cuma 16:34
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kocaeli'nden Batman'a gelen öğrenciler, kardeş okul öğrencileriyle okulu gezip birlikte voleybol oynayıp sohbet etti. Sınıfları gezen misafir öğrenciler kardeş okul öğrencileriyle aynı sıralara oturup birbirlerini kucakladı. Özel Erkul Tunagür Anadolu ve Fen Lisesi Okul Müdür Yardımcısı Abdullah Akkavaklar, "Buraları çok güzel öğrenciler hepsi çiçek gibi. Biz doğu ile batının kaynaştığı birbiriyle sarıldığı noktadayız." dedi.

Özel Erkul Tunagür Anadolu ve Fen Lisesi öğrencileri anlamlı bir projeye imza attı. Özel Erkul Tunagür ve Fen Lisesi'nden bir grup öğrenci, sosyal sorumluluk projesi kapsamında bu yıl da kardeş şehir olarak seçtikleri Batman Kozluk Tepecik Erkek Yatılı Bölge Ortaokulu’nu ziyaret etti.

Kozluk Tepecik Erkek Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencileri ve idarecileri tarafından kapıda çiçeklerle karşılan öğrenciler birlikte kahvaltı yaptı.

Daha sonra kardeş okul öğrencileriyle okulu gezen öğrenciler birlikte voleybol oynayıp sohbet etti. Sınıfları gezen misafir öğrenciler kardeş okul öğrencileriyle aynı sıralara oturup birbirlerini kucakladı.

Kozluk Kaymakamı Emrah Yılmaz, batıda yaşayan vatandaşların gelip yörede yaşayan insanları ziyaret etmesi tanımasının önemli olduğuna vurgu yaparak, "Doğudaki kardeşlerimiz bir şekilde batıya gidiyorlar oraları görüyorlar. Batıdaki kardeşlerimizin gelip buradaki güzellikleri keşfetmelerini tavsiye ediyorum, insanıyla coğrafyasıyla keşfedilecek çok şey var. Kocaeli'nden gelip Kozluk Tepecik'te okuyan öğrenciler arasından bir kardeşlik bağı kurduğunuz için teşekkür ederim. İnşallah bu bağlar devam eder." dedi.

Özel Erkul Tunagür Anadolu ve Fen Lisesi Müdürü Hilmi Öz, 23 öğrenci 4 öğretmen ve idareciler olarak Batman'a geldiklerini belirterek bu tür projelerin unutulan dayanışma, birlik ve sevgi gibi değerleri tekrar hatırlatacağını ifade etti. Öz, "Bu etkinliklerin faydası kalpler arasında köprüler kurmasıdır. Paylaşma, dayanışma, birbirimize karşı sevgi ve şefkat gösterme gibi unutmuş olduğumuz değerler var. Bu vesileyle burada çok sıcak bir ortam gördük. Çok sıcak bir karşılama çok sıcak bir ilgi gördük. Doğunun gerçek kültürünü gerçek değerlerini burada görmüş olduk. Bu projenin bundan sonraya yapılacak projelere örnek olmasını temenni ediyorum." diye konuştu.

Okul Müdür Yardımcısı Abdullah Akkavaklar ise "Buraları çok güzel öğrenciler hepsi çiçek gibi. Biz doğu ile batının kaynaştığı birbiriyle sarıldığı noktadayız. Bir gönül köprüsü kurmak için buralara geldik. Bu güzel öğrencileri gördük hepsinin yüzündeki gülümsemeler bizleri de mutlu etti. İnşallah hepsi çok güzel noktalarda olur. Biz burada ki öğretmenlerimizle birlikte bu birlikteliği inşallah daha güzel noktalara taşıyacağız." şeklinde konuştu.

Bu tür ziyaretlerin kardeşlik bağlamında ülkeye çok şey kazandıracağını söyleyen Batman Kozluk Tepecik Erkek Yatılı Bölge Ortaokulu Müdürü Abdurrahman Atlığ da "Türkiye'nin bir ucundan diğer ucuna gelip teşrif ettiklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Böylesi etkinliklerin daha sık yapılması arzusundayız. Bu kardeşlik köprüsü bağlamında bize çok şey kazandıracağını umuyoruz." dedi.

Misafir öğrenciler gördükleri sıcak ilgiden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Öğrenciler daha sonra birbirlerine hediyelerini takdim etti. Özel Erkul Tunagür ve Fen Lisesi'nden gelen öğrenciler Kozluklu öğrenciler için getirdikleri ayakkabı ve giyim paketlerini hediye etti. Kozluklu öğrenciler ise misafirlerine yörenin meşhur Siirt fıstığından hediye etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası