Ege Postası
Geri

Kocaoğlu İEKK'da konuştu: "11 Ekim yürüyüşü iptal"

Yerel seçimlerden önce çalışmalarına mola veren İEKK (İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu) 44’üncü toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda İzmir’in önde gelen kanaat önderlerine seslenen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, büyük tartışmalara yol açan Karşıyaka Yalı ve Göztepe Gürsel Aksel Stat projeleriyle ilgili öneri ve eleştirilerini dile getirdi..Kocaoğlu Özel idare Malları'na yönelik 11 Ekim'de yapılması planlanan eylemin yargıyı etkilememek adına iptal edildiğini duyurdu.
Kocaoğlu İEKK'da konuştu:
Haberler / Yerel Politika
25 Eylül 2014 Perşembe 22:50
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Yerel seçimler öncesinde mola kararı alan İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu (İEKK) 44’üncü kez bir araya geldi. Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleşen toplantıya İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yanı sıra, iş dünyası ve ekonomi camiasının temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve meslek odalarının temsilcileri, sendika başkanları ve spor kulüplerinden temsilciler katıldı. Yerel seçimlerden önce toplantıları tatil ettiklerini hatırlatan Başkan Aziz Kocaoğlu, “Bundan sonra her ayın son perşembesi yine burada toplantı yapacağız. Ben sizin fikirlerini dinleyeceğim, toplantının sonunda gerek olursa konuşacağım” dedi.
 
 
45 DAKİKALIK “MİNİ” STAT ZİRVESİ
Toplantıda gündeme gelen en önemli konu ise TOKİ tarafından yapılması planlanan Karşıyaka Yalı ve Göztepe Gürsel Aksel statları oldu. Toplantının basına kapalı bölümünde 45 dakika boyunca masaya yatırılan 15 bin kişilik iki ayrı şehir stadına dair geçmişte dile getirdiği eleştirilerini dile getiren Kocaoğlu, kulüplerin yeni stat projeleri  için bir kez daha Uzundere ve Örnekköy’ü adres gösterdi. Bakanlığın uygulamaya koyacağı stat projelerine yoğunluk, planlama ve çevresel açıdan kente zarar vereceğini vurgulayan Başkan Kocaoğlu’na konu hakkında başta spor kulüplerinin temsilcilerinden olmak üzere, İEKK üyelerinden de büyük destek gelirken, “Ben statlar konusunda verdiğim sözün arkasındayım. Yanlışım varsa söyleyin, eleştirilerinizi ve önerilerinizi bana getirin. Sadece stat değil, kompleks şeklinde kulüplerin de gelir elde edebileceği tesisler yapmak istiyoruz. Sizler de ayakta kalabilmek için gelir elde etmek zorundasınız. İki kulüp için en uygun yer Uzundere ve Örneköy’dür. TOKİ’nin yapması ya da bizim yapmamız önemli değil. Yeter ki kentimiz stat kazansın. TOKİ 50’ye yapıyorsa, ben 150’ye yaparım ama bu işi bitiririm. Ne yazık ki, Ankara’dan ve bakanlıktan hala randevu alamadım. Bu konuda desteklerinizi bekliyorum” dediği öğrenildi. Öte yandan, Kocaoğlu’nun geçtiğimiz ayda önümüzdeki sezon için futbol müsabakalarına kapatılan Alsancak Stadı’na dair de “Ne yazık ki o konuda yetki bende değil, bakanlıkta. Elimizden bir şey gelmiyor” şeklinde açıklamada bulunduğu öğrenilirken, kulüp başkanları ile İEKK’nın önümüzdeki toplantısına kadar yeniden bir araya gelerek konuyu kapsamlı şekilde değerlendireceği öğrenildi. Toplantıda söz alan kulüp başkanlarının ise, “İzmir’in birinci ligde takımı yok. Doğru stat projeleri hem spor kulüplerine, hem de bu kente büyük yarar sağlar. Biz kulüplerin faydasına olacak projelerin destekçisi olacağız” dediği ve Başkan Kocaoğlu’nun önerilerine sıcak baktığı öğrenildi.
 
ÇÖP TESİSİ İÇİN KRİTİK AÇIKLAMA
Toplantının açılışında son günlerde kent gündemini meşgul eden en önemli konulardan bir tanesi olan Karşıyaka Yamanlar’daki Katı Atık Bertaraf Tesisi’yle ilgili önemli açıklamalarda bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Katı atık bertaraf tesisleri çalışmalarımız son noktaya geldi. Tesisin yeri uygun görüldü, sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ön fizibiliteyi onayladı. Bundan sonra normal prosedür devam edecek. Umuyorum uzun süredir uğraştığımız bu tesisi de yerine getirmiş olacağız. Son teknoloji kullanılacak” dedi ve proje için ÇED sürecinin başladığını duyurdu.
 
TİRE KRİZİNDE ÇİÇEK’E TEŞEKKÜR
Diğer yandan, muhalefetin eleşltiri oklarını yönelttiği bir diğer önemli konu olan Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’in 65 köy ve bir beldeden gelen malları satma kararına dair de açıklamada bulunan Başkan Kocaoğlu, “Tire’de bir olay yaşandı. Tire Belediye Başkanımız Tayfur Çiçek’e teşekkür ediyorum. Önerilerimiz doğrultusunda, konunun toparlanması noktasında özveride bulundu. O konuda problem varmış gibi gösterildi. Zaten problem yoktu, konu basına yanlış yansıdı. Sağa sola çekildi. Önümüzdeki günlerde meclis kararı da netleşecek. Bu şekilde de bu problem aşılmış oldu” dedi.
 
ÖZEL İDARE MALLARI EYLEMİNE YARGI “MOLASI”
Öte yandan toplantı esnasında bir diğer kritik konu olan İl Özel İdaresi’ne ait taşınmazlarla ilgili 11 Ekim’de yapacakları eylem hakkında bilgi veren Kocaoğlu, “Yargı süreciyle birlikte mücadelemizi sürdürüyoruz. 11 Ekim’de bir yürüyüş yaparak farkındalık yaratmak istiyorduk ama yargıyı etkileme hassasiyeti yaşadığımız için eylemden vazgeçiyoruz. Yargı sürecinden sonra ne yapmamız gerekiyorsa yapacağız” dedi ve eylem planlarını ertelediklerini duyurdu.
 
İEKK KARDROSUNA 24 YENİİSİM KATILDI
Bu sene İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu’na 24 yeni üye katıldı. Yeni katılan üyelerin isimleri şöyle: AGROBAY Seracılık A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Şentürk, Altay Spor Kulübü Başkanı Aslan Savaşan, İzmir Devlet Opera ve Balesi Müdürü Aytül Büyüksaraç, EGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Betül Elmasoğlu, İzmirspor Kulübü Başkanı Emin İşletir, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası Müdürü Ender Ünal, İzmir Barosu Başkanı Ercan Demir, Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Fatih Mehmet Diniz, Buca Spor Kulübü Başkanı Hüsnü Kaya, İBB Kültür ve Sanat Danışmanı İbrahim Yazıcı, Altınordu Spor Kulübü Başkanı Mehmet Özkan, Göztepe Spor Kulübü Başkanı Mehmet Sepil, TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu Dönem Sözcüsü Melih Yalçın, İzmir Devlet Tiyatrosu Müdürü Metin Oyman, İZKA Genel Sekreteri Murat Çoban, İBB Meclis Üyesi Muzaffer Tunçağ, NORM Cıvata Yönetim Kurulu Onursal Başkanı Nedim Uysal, Buca Ege Giyim Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Kurulu Başkanı Nedim Örün, İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü Oğuz Esen, EİB Başkanlar Kurulu Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, PETKİM Holding A.Ş Genel Müdürü Sadettin Korkut, İGİD Yönetim Kurulu Başkanı Selim Doğanata, TÜPRAŞ İzmir Rafineri Müdürü Şahin Çalbıyık, İzmir Özel Türk Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Yiğit Tatış.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası