Ege Postası
Geri

Kocaoğlu, Karşıyaka'daki tartışmaya son noktayı koydu

Geçtiğimiz haftalarda yapımına başlanan Karşıyaka Tramvayı ile ilgili ilçe sakinlerinin sosyal medya üzerinde isyanı giderek artıyor. 17 Mayıs Pazar 16:00’da bölge sakinlerinin “1300 ağacıma dokunma-Palmiye katliamına hayır” başlıklı eylemi öncesinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’ndan flaş bir açıklama ve sağduyu çağrısı geldi. Kocaoğlu, Karşıyaka'daki tartışmaya son noktayı koydu
Kocaoğlu, Karşıyaka'daki tartışmaya son noktayı koydu
Haberler / İzmir
12 Mayıs 2015 Salı 15:29
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGE POSTASI - İzmir’in rüya projelerinden olan ve körfezin iki yakasında ulaşımı rahatlatmak amacı ile hayata geçirilen 26 kilometrelik tramvay projesinde bitmek bilmeyen tartışmalar sonrasında Karşıyaka halkının isyanı sosyal medyaya taştı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin geçtiğimiz hafta Mavişehir Cahar Dudayev Bulvarı üzerinde ilk rayı döşeyerek resmen start verdiği projenin Karşıyaka Sahil etabında yer alan güzergah üzerinde ağaçların kesilmemesi için kampanya başlatan ilçe halkı Pazar günü kitlesel bir eylem düzenlemeye hazırlanıyor.


 
KONAK’I ÖRNEK GÖSTERDİ
Karşıyaka halkının yanı sıra çeşitli sivil toplum örgütlerinin de destek verdiği oluşuma ait sosyal medya hesabında yapılan duyuru ile Pazar akşamı yapılacak eyleme destek isteyen çevreci vatandaşlara İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’ndan çağrı da gecikmedi. Projenin Konak etabında yapılan revizyonu örnek gösteren Kocaoğlu, tramvay için sahilde kesinlikle ağaç kesilmeyeceğinin sözünü verdi.  


 
“KESİM YOK, AĞAÇLARI TAŞIYACAĞIZ”
Konuyla ilgili kendisine ait sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Aziz Kocaoğlu, İzmirliler ile şunları paylaştı: “Karşıyaka Tramvayı için ağaç kesimi olmayacak. Güzergah üzerindeki ağaçları taşıyarak yine Karşıyaka sahillerinde yaşatacağız.Unutmayın! Şair Eşref’teki dut ve Sahil Bulvarı’ndaki çınar ağaçları için Konak tramvayında güzergah değiştirdik.Ağaçlarına sahip çıkan Karşıyakalı hemşerilerimi kutluyorum. Umarım çevreye duyarlılığımız konusunda bir daha şüpheye düşmezler.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası