Ege Postası
Geri

Kocaoğlu başvuru yaptı

İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, uzunca bir süredir beklenen CHP’den yeniden Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday adaylığı başvurusunu yaptı. Sürpriz bir zamanlama gerçekleştiren Kocaoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın İzmir’de Binali Yıldırım’ın adaylığını ilan etmesinden 10- 15 dakika sonra sonra CHP İl Başkanlığı’na dilekçesini vererek, rakibi Yıldırım’a 'İzmir’e hoş geldin' dedi.
Kocaoğlu başvuru yaptı
Haberler / Yerel Politika
13 Aralık 2013 Cuma 19:56
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK-HABER MERKEZİ/ İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, sürpriz bir kararla CHP İzmir İl Başkanlığı'na giderek adaylık başvurusunu yaptı. AK Parti'nin İzmir adayı olarak Binali Yıldırım'ı açıklamasından dakikalar sonra bu başvurunun yapılması anlamlı bulundu.

Daha önce, "Binali Yıldırım aday olursa adayım" diye açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu bu sözünü tuttu. Kocaoğlu, Bakan Binali Yıldırım'ın adaylığının açıklanmasının üzerinden bir saat bile geçmeden CHP İl Başkanlığı'na giderek adaylık başvuru dosyasını verdi.


YOĞUN ALKIŞ

Partili isimlerin yoğun alkışlarlı eşliğinde açıklamasına başlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu dosyasını teslim etmeden önce şunları söyledi, “Hepinizin bildiği gibi süreci takip edip herhangi bir günde, şartlar oluştuğunda aday adaylığı başvurumu yapacağımı daha önce sizlerle paylaştım. Bugün rakip aday, AK Parti’nin adayı belli oldu. Ben de kararımı zaten oluşturmuştum. Geldim, dosyayı aldım. Sayın il başkanına aday adaylığı müracaat dosyamı takdim ettim. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini 10 yıldır sürdürüyorum. Yaptığımız çok çalışma, proje var. Süreç içinde sevgili hemşerilerimden yolda, izde ve rastladıkları her yerde ‘aday olmanı bekliyoruz, destekliyoruz. Sakın bizi bırakma’ diye yoğun talepler aldık. Başta eşimizle, çocuklarımızla görüştük. Rakip adaya, Ulaştırma Bakanı Sayın Binali Yıldırım’a ‘İzmir’e hoş geldiniz’ diyorum. Birlikte centilmence yarış olmasını, İzmir’e pozitif enerji vermesini diliyorum.”


“KENDİMİ İZMİRLİLERE EMNAET EDİYORUM”


Kocaoğlu, sözlerinin devamında İzmir halkına seslenerek, “Yaptıklarımızı, yapacaklarımızı, AK Parti iktidarının yaptıklarını, yapmadıklarını, hepsini süreç içinde konuşup paylaşacağız. 2009 seçimlerinde olduğu gibi ve 2004 seçimlerinde Bornova’da olduğu gibi halkımıza güvenerek ve onların büyük bölümünün desteğini alarak yola çıkıyoruz. Bu yolda CHP il ve ilçe örgütleri başta olmak üzere, İzmirli hemşerilerimizin bizi yalnız bırakmayacağına, destekleyeceğine inanıyor ve güveniyoruz. Kendimizi 4 milyon İzmirli hemşerimize emanet ediyoruz. Bundan sonra biz çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Söz onlarındır” dedi.

“KİMİN NE YAPTIĞINI YA DA YAPAMADIĞINI ANLATACAĞIZ”


Aziz Kocaoğlu konuşmasına hükümeti eleştirerek ve rakibi Binali Yıldırım’a yüklenerek son verdi ve şunları dile getirdi; “Bizim nasıl belediye başkanlığı yaptığımız, nasıl bir kamu malı ve kent dönüşümü anlayışımız olduğu zaman içinde tartışılacak, konuşulacak. Kamu malını korumak için, İzmir’i kalkındırmak için. İzmir’i doğasını, havasını, suyunu koruyarak kalkındırmak için, kenti ranta betona teslim etmemek için, çevreyi koruyacak projeleri gerçekleştirmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu seçim sürecinde bir bakanın aday olmasının, İzmir’de yapılanların, yapılmayanların daha net bir şekilde, proje proje, tarih tarih konuşulacağını ve buradan centilmence sürdürülecek hizmet yarışında, belediyenin ve hükümetin ne kadar yatırım yaptığını ve sonuçta bu sözlerden İzmirli hemşerilerimizin lehine, İzmir’in yerelde kalkınmasına, İzmir duruşuna, yaşam biçimine, demokrasiye ve insan haklarına olan inancına halel gelmeden, onları koruyarak ve önümüzdeki 5 yıl içinde geliştirerek çıkacağımıza inanıyorum. Gazamız mübarek olsun. Yolumuz açık olsun. 31 Mart tekrar İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde son 3’ncü 5 yılımıza girmek umut ve dileğiyle saygılarımı sunuyorum.”

ENGİN’DEN ÖVGÜ DOLU SÖZLER

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin de, “10 yıldan beri kente büyük hizmetler yapan çalışkan dürüst, cesur, İzmirli Aziz Kocaoğlu, örgütümüzün büyük bölümünün ve İzmirlilerin aylardan beri ‘aday ol’ çağrısına kulak vererek partimize aday adaylığı için müracaat etti. Önümüzdeki 5 yılda da İzmir’in kalkınması, cumhuriyet değerlerinin korunması için başarılı olacağına, parti adına güveniyoruz. İzmir’i sürdürülebilir kalkınma ile büyüteceğine inanıyoruz. Bu yolda kendisine başarılar diliyoruz. Partimizin adayı olmasından onur ve gurur duyuyoruz” diyerek Başkan Kocaoğlu’na övgülerini ileterek, partisi adına teşekkür etti.

TWİTTER'DAN AÇIKLAMA
Kocaoğlu adaylık başvurusu yaptığını Twitter'dan da şu ifadelerle duyurdu; "CHP için adaylık dosyamı verdim. Bu süreçten İzmir’in duruşuna, yaşam biçimine, demokrasi inancına halel gelmeden çıkacağımıza inanıyorum."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası