Ege Postası
Geri

Kocaoğlu'na 'Hayır' mitingi

Geçtiğimiz hafta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı Adaylığı kesinleşen ve AK Parti’den rakibi eski Ulaştırma Bakanı Bİnali Yıldırım ile yarışacak olan Başkan Aziz Kocaoğlu’na destek kadar tepkiler de giderek artıyor. Sosyal medya üzerinde örgütlenen “İzmir Siyaset Platformu”, “Aziz Kocaoğlu ve onun tayin ettiği belediye başkanlarını istenmiyoruz” sloganı ile sesini duyurmak amacı ile harekete geçti. Aralarında belediye çalışanları, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve kanaat önderlerinin de bulunduğu grup önümüzdeki günlerde bir eylem düzenleyerek, CHP Genel Merkezi’ne ve İzmir halkına mesaj vermeye hazırlanıyor.
Kocaoğlu'na 'Hayır' mitingi
Haberler / Yerel Politika
30 Aralık 2013 Pazartesi 16:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun partisi CHP tarafından yerel seçimler için aday gösterilmesine tepki gösteren İzmirliler, sosyal medya üzerinde örgütlenerek bir dönem daha görev yapmasına karşı çıktı. Kurulduğu günden bu yana kısa süre içerisinde 20 bin takipçiye ulaşan ve sayısı her geçen gün artan İzmirliler, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Başkan Aziz Kocaoğlu’nun hizmetlerini yetersiz bulduklarını duyurarak, CHP Genel Merkezi’ne mutlak değişim çağrısı yaptılar.

PM ADAYLARI AÇIKLAMADAN ÖNCE…


İzmir Siyaset Platformu, sesini duyurmak amacı ile “İzmirli Aziz Kocaoğlu’na karşı, bayrağını kap da gel” sloganı ile 4 Ocak 2014 tarihinde İzmir Gündoğdu Meydanı’nda miting düzenleyecek. Aralarında Avukat Osman Aslan Alp, Süleyman Gencel, Ali Rıza Duman, Canan Tapkan, Arçağ Peştanlı ve Ali Coşkun Özeren gibi isimlerin bulunduğu platform bir süredir gerçekleştirdiği toplantıların ardından hazırlıklarını tamamlayarak paylaştıkları “Artık İzmir’de hizmet istiyorsan sen de bize katıl” mesajı ile resmen gösteri yapacaklarını duyurdu.

4 OCAK’TA EYLEM YAPACAKLAR

Gezi eylemleri sırasında etkin rol oynayan “Gezi Gençliği”nin de kendilerine destek verdiklerini açıklayan İzmir Siyaset Platformu, Facebook ve twitter sayfaları üzerinden yaptıkları duyuruda 4 Ocak 2014 Cumartesi günü saat 14:00’da Gündoğdu Meydanı’nda yapacakları mitinge tüm İzmirlileri davet etti. Örgütlenme çalışmaları sonrasında ilk eylemlerini yapacak olan grubun arasında CHP’li isimlerin ve belediye çalışanlarının da yer alması dikkat çekerken, grup yöneticileri, “CHP Genel Merkezi’nin değil halkın belirlediği adayları istiyoruz. Dayatmaya kesinlikle karşıyız. Aziz Kocaoğlu’nu ve onun belirlediği ilçe belediye başkan adaylarını istemiyoruz” dediler.

“DAYATMA BELEDİYE BAŞKANI İSTEMİYORUZ”


Geçtiğimiz haftalarda basına yansıyan ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ilçe belediye başkan adaylarının belirlenmesinde söz sahibi olacağına dair iddialara şiddetle karşı çıkan İzmir Siyaset Platformu yöneticileri, kesin adayların belirleneceği 15 Ocak’taki CHP Parti Meclisi toplantısı öncesinde mesaj vermek istediklerini söyledi. Her kesimden insana seslendiklerini ve içlerinde siyaset konusunda deneyimli isimlerin de olduğunu vurgulayan İzmir Siyaset Platformu, “Aziz Kocaoğlu’na hayır” mitingi hakkında şu mesajı paylaştılar; “İzmirli dayatma Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu istemiyor. Gezi ruhunu taşıyan İzmirliler İzmir’e hizmet edecek başkanı istiyor. ‘Aziz Kocaoğlu’na Hayır Mitingi’ne sende katıl. Üniversite öğrencileri, ev hanımları, öğretmenler, avukatlar, doktorlar kısacası tüm İzmirliler artık hizmet istiyoruz diyorsan bayrağını al sen de katıl…”


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası