Ege Postası
Geri

Kocaoğlu'ndan 'Ben'li gönderme; Bir 'Ben'i eksik derlerse...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, canlı yayında gazetecilerin sorularını yanıtladı. AK Parti İl Başkanı Yüksel'in 'İZELMAN PKK yuvası' çıkışından, AK Parti Milletvekili Kaya'nın, EGİAD Başkanı'na yönelik eleştiri, Yamanlar'dan diğer siyasi tartışmalara kadar pekçok konuda açıklama yapan Kocaoğlu, "Yamanlar'da kim ne diyorsa o şekilde yapacağım. ‘Yanağında bir beni eksik’ diyorlarsa bir de 'ben’ koyduracağım" diye konuştu. Kocaoğlu'ndan çarpıcı açıklamalar
Kocaoğlu'ndan 'Ben'li gönderme; Bir 'Ben'i eksik derlerse...
Haberler / Yerel Yönetimler
25 Mart 2016 Cuma 15:01
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Ben TV'nin canlı yayınında "Üç Gazeteci Bir Konuk" programına katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, gazeteciler Erol Yaraş, Hamdi Türkmen ve Ünal Ersözlü'nün sorularını yanıtladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi inisiyatifinde olan işlerde her devlet kurumunda olan doğal gecikmeler dışında sıkıntı yaşamadıklarının altını çizen Başkan Kocaoğlu, “Tramvayı süresinde başlattık ve çok da iyi gidiyor. Hedeflediğimiz projelerin gerisinde değiliz. Narlıdere metrosunu ihalesine tümden çıkıyoruz. Biliyorsunuz derin tünele geçtik,  proje bitiyor. 10 kilometreyi bulan proje DPT'ye gidecek” şeklinde konuştu.
 
BUCA'DA ULAŞIM SIKINTILI 
Buca’nın  ulaşım konusunda sıkıntılı olduğunu bildiklerini ve Homeros Bulvarı’nın devamı ile  Tınaztepe'ye metro yapmadan bu sorunu çözmenin mümkün olmadığının altını çizen Başkan Aziz Kocaoğlu, “Buca, bu konuda en sıkıntılı ilçemiz. Homeros Bulvarı’nı belirli bir yere kadar açmamız rahatlık sağladı, ama yeterli değil. Doğuş Caddesini genişletiyoruz. Yıldız Mahallesi’nde bir viyadük yapıp, Buca'ya giriş sağlanabilir mi diye çalışıyoruz. Ayrıca 11 kilometrelik metronun projesi biter bitmez ihaleye çıkacağız” müjdesini verdi.
 
BÜROKRASİDE GEREKÇE BİTMEZ
Çevre yatırımlarına büyük önem verdiklerini ve yaptıkları çalışmalarla bu konuda çok mesafe kat ettiklerini vurgulayan Başkan Aziz Kocaoğlu, iki önemli sıkıntıları olduğunu belirterek özetle şunları söyledi:
“Biri "katı atık bertaraf tesisi", diğeri de "Büyük Körfez" projesi. Katı atık bertaraf tesisi ile ilgili Yamanlar için ilgili bütün kurumlardan ön ÇED başvurumuza  olumlu görüş geldi. Ardından ÇED alınması için ihaleye çıktık. Yüklenici firma aldı, çalışmaları sürdürüyor. Bakanlığa müracaat etmek için 15 kurumdan olumlu görüş almamız gerekiyor. Yer altı suyunun susuzlaştırılmasıyla ilgili 9 Eylül Üniversitesi bir proje yaptırdı. DSİ olumlu görüş verdi. Bu konuda Orman Bölge Müdürlüğü'nden görüş talebimiz var. Seçimden sonra ilk ziyaretimi Veysel Eroğlu ve Binali Yıldırım'a yaptım. Konuyu detayları ile görüştük. Ama o görüşü bir türlü alamıyoruz. Geçenlerde Binali Yıldırım Bey'e ulaştık. Takip ettiğini ve desteklediğini söyledi ama bir gelişme olmadı. Bürokraside gerekçe bitmez. Eğer gerekçe üretmek isteniyorsa, ömür boyu gerekçe üretilir. Ön ÇED için iki tane olumlu raporu olan kurum şimdi ÇED'i vermiyor. Artık engel demiyorum. Avrupa'ya gidiyorsunuz kentlerin içinde bu tesisler var. 2005'den beri yer arıyorum. Şimdi ‘olmayacak duaya amin’ demek için başka yerler öneriliyor. 3 yıldır bu yerle uğraşıyorum. Yamanlar’da bu tesisin yapılması için Çevre Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı kim ne diyorsa o şekilde yapacağım. Hangi teknolojiyi istiyorlarsa kuracağım. ‘Yanağında bir beni eksik’ diyorlarsa bir de ‘ben’ koyduracağım. Gelin tartışalım, biz burada hazırız. Katı atık bertaraf tesisiyle 10 yıldır uğraşıyorum. Bu kentin çöpü ne olaca? Oraya olmaz, nereye olu? Olmazsa niye olma? Almanya'da elin oğlu kentin göbeğine yapıyor da aynı teknolojiyle biz de niye olmuyor”.


ÇED DOSYASINDA HERŞEY VAR
Yüzülebilir körfez hedefi için hayata geçirecekleri projenin ÇED dosyasında eksik olduğu söylemlerine de açıklık getiren Başkan Aziz Kocaoğlu, “Körfez dosyamızda bir eksik yok. ÇED dosyasında istenen her şey var. Körfez'den çıkan malzemenin bir kısmı İZSU arazisinde rehabilite edilecek ve geri kazanılacak. Bir kısmı da ada yapılmak üzere kullanılacak. Ada kurmak için yapılacak çalışmalar uzun süre alacak. Türkiye'de bu işle ilgili ne bizde ne devlette böyle bir deneyim yok. Sayın Binali Yıldırım Bey'in öngördüğü körfez geçişi adası konusunda da bir deneyim yok. 2005'den beri 9 Eylül Üniversitesi Deniz Bilimleriyle çalışıyoruz. Liman'da bir problem yok. Zaten  liman atığı dolgu alanına götürülecek” dedi.

KAHRAMAN MI OLACAK
Körfez ÇED onayının 10 günlük bir iş olduğu söylenmesine karşın 3 senedir beklediklerini  vurgulayan Başkan Aziz Kocaoğlu, “3 sene 1100 gün yapıyor. Bir il müdürlüğünün, müdür yardımcısı olayları karıştırdı. Bizim Çevre İl Müdürlüğü'nde evrakımız yok. Şu anda evrakları topluyoruz. Şehircilik İl Müdür Yardımcısı iki defa bize yanıt veriyor. Ya sen kimsi? Yani bürokrasinin görevi devleti korumaktır. Devleti temsil etmektir. İzmir Büyükşehir Belediyesi de  en az Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kadar devlet kurumudur. Çevre İl Müdür Yardımcısı'nın aslı astarı olmadan bir konuda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanına cevap verip, yalan yanlış konuşması hiçbir kurala sığmaz. Sen kimsin, sana n?  Şimdi bizim Şube Müdürümüz kalkıp bakana cevap verse; bizim daire başkanımız, ESHOT, İZSU genel müdürümüz bakana cevap verse olur m? Devlette böyle bir işleyiş var m? Kahraman mı olaca? Bize soruşturma açan, arkadaşlarımıza hapis yatıran, ilk düğmeye basan ve karar veren insanların durumu şu anda herkesin malumudur. Uğraşmasınlar. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanına cevap vermek, il müdürüne, şube müdürüne düşmez” şeklinde konuştu.
 
İZMİR NEDEN SİYASETİN HEDEFİ
Başkan Aziz Kocaoğlu, İzmir'de doğrudan yerel yönetim üzerinden siyaset yapılmasının İzmir'e özgü bir durum olduğu, başka şehirlerde neden böyle bir duruma rastlanmadığı yönündeki soruyu ise şöyle yanıtladı:
"Çünkü hiçbirisi bir İzmir değil. İzmir bir prenses. İzmir Akdeniz’in yıldızı, potansiyeli çok yüksek bir kent. İstanbul'dan başka hiçbir kent İzmir'le kıyaslanamaz. Buna Ankara da dahil” şeklinde konuştu.
 
Ülkenin zor günlerden ve korkunç bir darboğazdan geçtiğini de söyleyen Başkan Aziz Kocaoğlu, “Ben hep devletimin yanında oldum, hep devletimi savundum. Başka türlüsünü de kimse bana yaptıramaz. Sürekli birlik beraberlikten bahsediyorum. Hiçbir zaman birlik uyarısı yapmadan sözümü bitirmiyorum" dedi. Kentte sürekli yapay gündemler oluşturularak yerel yönetimin yıpratılmaya çalışıldığını söyleyen Başkan Kocaoğlu, "Örneğin stat konusu. İki tane 12-13 bin kişilik stat. Altı üstü bu. Kaç senedir bu kent bununla uğraştırılır m? Bu kentin insanı okuma yazma bilmiyor m? Bunları görmüyor mu, ne olduğunu anlamıyor mu'"
 
BANA BÖLÜCÜ MUAMELESİ YAPAMAZSIN
AKP İl Başkanı'nın belediye şirketi İZELMAN çalışanlarını hedef alan söylemlerine de değinen Başkan Aziz Kocaoğlu, şöyle devam etti:
“Bunu İl Başkanı, Milletvekili söylüyor. ‘Aziz Kocaoğlu İzmir’in önünde engel’ diyor. Ne engel? İddia ediyorum İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden başka kendi kaynaklarıyla yatarım yapan başka bir belediye yok. Başka şehirlerin metrosunu, tüp geçidini sen yap. Ben hiçbir şey istemiyorum. Sadece ‘izin’ istiyorum, izin. Bana bölücü muamelesi yapamazsın. İnsanların zihnini karıştırmak için kendinden iyi tanıdığın, kendinden daha sağlam duruşu olduğunu bildiğin birini, sadece siyasi kazanç için ki -o da nasıl bir kazançsa- 12-13 senedir gördük. Bunun kimseye hiç faydası yok. Sadece törpülemeye çalışıyorlar. Törpüleyen kim, törpülenecek olan ki? İzmirli bütün bunları değerlendiriyor. Törpüleyeceğin adam, İzmir Büyükşehir Belediyesinin Başkanı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni yıpratmaya çalışan adamlar, saçma sapan karalamalar yapıyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın 4 milyon 200 bin hemşerimiz üzerindeki güven ilişkisiyle, bu lafları ortaya atanların halkla güven ilişkisine bakacaksınız, ona göre konuşacaksınız. 2019'un seçim kavgası 6 ay kala başlar. Alan alan çalışırsın. Eleştirirsin, hepsine eyvallah. Kişileri rencide etmezsin, kurumları rencide etmezsin. ‘İZELMAN'da PKK yuvalanmış’ diyor. İktidar partisi İl Başkanının, milletvekillerinin ötesinde sorumluluğu var. Millet bunu ister. Sen sorumlu davranmıyorsun. 2019'da gelecek, 2024 de gelecek. Göreceğiz hep birlikte. Benimle uğraşmayın."
 
YANGINA KÖRÜKLE GİDİYOR
"İzmirli lafa itibar etmiyor. İzmirli işe itibar ediyor. Seçtiği belediye başkanını sabah- akşam belli medyalardan dövmeye çalışmakla, İzmirliyle aranda organik bağ kuramazsın. Senin bir tek yolun var. İzmir'e geciktirdiğin yatırımları hızlı bir şekilde yapacaksın. ‘80 vilayette oy ver hizmet yapayım’ diyorsun bu İzmir'e sökmüyor. İzmirli ‘önce hizmet yap, ben sonra karar veririm’ diyor. Bugün Türkiye'nin başındaki problemleri giderecek olan iktidar partisidir. Brüksel'e gidiyorum ülkemi hükümetimi savunuyorum. Her hafta yurtdışından bakanlar, devlet adamları geliyor ülkemi savunuyorum. Şu anda 2019'un siyasi kavgasına girecek bir ortam var m? Halkın gündeminde terör var, can güvenliği var. ‘Hayır’ diyorsun sen iktidar partisi olarak İzmir'de körükle yangına koşuyorsun. Kentini, memleketini seviyorsan su serpeceksin, tansiyonu düşüreceksin. Birlik beraberliğe hepimizden çok iktidar partisinin, onun il başkanını ihtiyacı var. ‘Gelsin söylesin’ diyor. İzmir Büyükşehir Belediye  Başkanı gelir ilgililerle konuşur. Artık bu konular ekşimiş, çürümüş, sağır sultan duymuş. İlkokul üçteki çocuğa sorsan ‘evsel atıktan kurtulalım, körfezde yüzelim’ diyecek. Gel bunun için çalış, ama yok, nasıl çelme takarız diye uğraşıyorlar."
 
EGİAD BU KENTİN GELECEĞİ
Siyasi söylemlerle Büyükşehir Belediye Başkanının ve son olarak EGİAD'ın hedef alındığını  ifade eden Başkan Aziz Kocaoğlu, şunları kaydetti:
“Bu bir süreç. Konuşma, hiçbir şeye karışma! Sadece hükümetin lehinde konuşabilir, yazabilirsin. Eleştiri hakkın yok! Eleştirirsen ‘hep beraber senin üstüne geliriz’ algısı. Ben göreve geldiğimden bu yana tüm sivil toplum kuruluşlarıyla aramız iyidir. Ama EGİAD'a daha farklı bakıyorum. İzmir'in geleceğini Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD)  gibi gençlik kuruluşlarında görüyorum. Çoğunun babası, amcası, yakınları, Ege Sanayici İşadamları Derneği (ESİAD)'da. Gençler de EGİAD’da. Ben bunlara şehrin ve ülkenin geleceği için umut bağlamışım. Bunların bir kelimeden hareketle hırpalanmasına kent adına karşı çıkıyorum. Pırıl pırıl gençlerimiz burada görev yaptı. Seda Kaya da bunlardan biri. O zaman hiçbir şey yapmayalım. Sadece taraftar toplansın, başka kimse konuşmasın. ‘Ekonomi kötü gidiyor’ denmesin. Nereye gidiyoru? Bunun sonu nereye gidece? Esas tehlike bu”.

MARBLE İÇİN NE DEDİ
Bu yıl 22. kez İzmir’den kapılarını tüm dünyaya açan MARBLE'a büyük bir katılım olduğunu vurgulayan Başkan Aziz Kocaoğlu, bu yıl fuarda yüzde 12 büyüme olduğunu söyledi. MARBLE’in Türkiye'nin yaptığı en büyük fuar olduğunu ifade eden Başkan Aziz Kocaoğlu, “Fuar İzmir'le birlikte son iki yılda büyük bir sıçrama yaptı ve bu yılda yüzde 12 büyüdü. Fuar öncesinde terör ve karışıklıklar gerekçe gösterilerek katılımın düşeceği, rezervasyonların iptal edildiği gibi birçok söylenti ortaya atıldı. Biz de gerçekten endişelendik ama iki gündür çok iyi gidiyor. Yabancı katılımcı ve alım heyetleri çok fazla. Bu bir dönüm noktası” dedi.

İzmir’de yılda 30'a yakın fuar yapıldığını da dikkat çeken Başkan Aziz Kocaoğlu, “Hedefimiz MARBLE gibi 4-5 fuar daha yapmak. Diğer uluslararası firmalarla görüşüyoruz. Gerek ortaklığa, gerek kiralamaya her türlü işbirliğine açığız. Fuarcılık konusunda İzmir zaten tanınan bir kentti. Fuar İzmir'le şaha kalktı. Yüzde 50 büyüyen fuarlarımız var. Daha da büyüyecek. Tabi bunun kongreyle de desteklenmesi lazım." diye konuştu.
 
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası