Ege Postası
Geri

Kocaoğlu'ndan İzmirlilere çöp çağrısı

Dün gelen mahkeme kararının ardından yaşanan çöp şoku sonrasında ilk kez konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmirlilere önemli çağrılarda bulundu. Kocaoğlu'ndan İzmirlilere çöp çağrısı:
Kocaoğlu'ndan İzmirlilere çöp çağrısı
Haberler / Yerel Yönetimler
11 Haziran 2016 Cumartesi 12:53
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Düzenlenen açılış törenine törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve ev sahibi Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun yanı sıra, İzmir Pazarcılar Odası Başkanı Hamdin Erişen, CHP İl Yönetimi, CHP İzmir Milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, sivil toplum örgütü, dernek ve meslek odalarının temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, belediye bürokratları, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katılım gösterdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, önceki dönem Bayraklı ve Karabağlar ilçelerinin kuruluş sürecine değinerek, yaşanan zorlu süreçte desteklerini esirgemediklerini kaydetti. Yunus Emre Pazaryeri’nin ilçe halkına hayırlı olmasını temenni eden Başkan Aziz Kocaoğlu, “Bundan on yıl önce böyle bir pazaryerini hayal etmek mümkün müydü' Bunu yapacağım demek mümkün müydü' Bu bizim belediyelerimizin çalışmaları ile gerçekleşti ve devam edecek. Karabağlar’ın örnek bir ilçe olması için altyapısını tamamlamak amacıyla ortaklaşa çalışıyoruz” dedi.

KOCAOĞLU’NDAN İZMİRLİLERE ÇÖP ÇAĞRISI

İzmirlilere seslenen ve mahkeme kararı ile durdurulan Yamanlar Katı Atık Bertaraf ve Dönüşüm Tesisi Projesi için destek isteyen Kocaoğlu, açılan davanın geri çekilmesini istedi. İzmir’in en önemli çevre projesi olarak gördüğü yatırıma engel olunmamasını isteyen Kocaoğlu, “Çevre olmadan, çevreyi ve doğayı korumadan ne yaparsak yapalım, tam bir anlam ifade etmez. Tam bir şehircilik, belediyecilik yapmış olamayız. Su konusunda açık ara öndeyiz. Yüzülebilir körfez hedefiyle de 7-8 senedir ÇED raporu almak için uğraşıyoruz. İzmir Körfezi’ni yüzülebilir hale getireceğiz. Bu da dünyada yapılmış en büyük çere projelerinden bir tanesi olacaktır. İzmir’in günde 4-5 bin ton çöpü var. Bu evsel atık konusunda çok yer aradık. Kimisi seçime, kimisi başka şeylere kurban gitti. Tüm odalarla ve STK’larla birlikte aklın ve bilimin önderliğinde bir yer bulduk. Ön ÇED izinlerini ve tüm kuruluşlardan olumlu görüşlerini aldık. DSİ’nin olumsuz görüşü üzerine bir susuzlaştırma projesi verdik ve olumlu görüş aldık. Orman Bölge Müdürlüğü burası ağaçlandırma sahası diyerek izin vermedi. Bunu da Ankara temaslarımızın ardından tamamladık. Tam ÇED alma sürecine geldik. Arkasından bazı vatandaşlar dava açtı. Sonra da mahkeme itirazlarımızı reddetti. Dünya alem bilsin ki, tüm vatandaşlarımızın, kim nerede ne dediyse hepsini inceledik. İzmir toprağı kısıtlı olan bir il. Bulabildiğimiz en zararsız yer burasıdır. Önerilen 5 ayrı yerle ilgili çalıştığımızda ÇED onayı almamız mümkün değil. İzmir’de katı atık tesisi yapılacaksa, bu iş ya burada yapılacak, bu çöp belasından kurtulacaksak, bundan başka uygun bir yok, yok, yok… Raporumuzda ne yapacağımız açık ve net biçimde yazıyor. Yıllardır söylüyorum, çevre konusunda yapamadığım bir bu tesis kaldı. Onunda temelini atıp, tamamlayıp 2019 yılına öyle girmek istiyorum. Mahkemenin kararı karşısında boynumuz kıldan ince. Buradan herkese sesleniyorum. İzmir Büyükşehir Belediyesi kadar kentin geleceğine, çevresine, planlamasına sahip çıkan 81 ilde başka bir il varsa her şeyi engelleyin… Ama bugün hangi kurumların nerelere geldiğini çok iyi biliyoruz. İzmirliler eğer çöp belasından kurtulmak istiyorlarsa, bize bu yerde izin almamız için gerekli desteği vermek zorundadırlar. Tüm herkesi bu problemi çözmek için desteğe çağırıyorum” dedi.

 

SELVİTOPU: BUNLAR BİZİ KORKUTAMAZ

Törende söz alan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, “Belediyemizin son 15 gün içerisinde yaptığı üçüncü açılış. Bu dönem yarım akalan ya da devam eden işlerimizi tek tek tamamlamaya çalışıyoruz. Süratle burasının projesini ve ihalesini tamamlayarak çalışmaya başladık. Karabağlar’daki en büyük sorun ekonomik yapımız ve bütçeydi. Bu konuda Büyükşehir Belediye Başkanı’mız Aziz Kocaoğlu büyük destek verdi. Karabağlar halkı adına kendisine çok teşekkür ediyorum. Bu hizmetler burada kalmayacak. Karabağlar’da şu anda 13 ayrı pazaryeri var. Kentimizde bu tür alanların sayısı az. Bundan sonraki projelerimizde kültür merkezi, otopark ve pazaryeri faaliyeti bir arada olacak. İzmir nüfusunun dörtte biri burada yaşıyor. İhtiyaçlarımız çok. Bunun bilincindeyiz. Karabağlar bu dönem içerisinde ulaşım projeleri, imar planlarının yenilenmesi ile birlikte gelişimi dönüşümü yaşayacaktır. Karabağlar’ın kara talihi yok. Karabağlar’ın tarihini güzel bir tarihe çevireceğiz. Amaç insana hizmet, amaç Karabağlar’a, İzmir’e ve ülkemize hizmet olacak…” dedi. Selvitopu konuşmasının sonunda CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırı girişimini kınadı ve şunları dile getirdi: “Bunlar bizi bugüne kadar korkutmadı. Bizler çok acılar çeken bir toplumuz. Bunlar bizi korkutamaz. Ancak, mücadeleci, devrimci azmimizi daha çok arttırır.”

HALK AVM’LERE DEĞİL SEMT PAZARLARINA GİDİYOR

Esnaf camiasına katkılarından ötürü İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karabağlar Belediyesi’ne teşekkürlerini sunan İzmir Pazarcılar Esnafı Odası Başkanı Hamdin Erişen ise, “Bugün Yunus Emre Mahallesi için büyük bir bayram. Halkımızın daha huzurlu daha rahat bir alışveriş yapması için sağladığınız katkılardan ötürü çok teşekkür ediyoruz. Halkımız AVM’lere gitmiyor. Kültürünü korumak için pazaryerlerine gidiyor. Bundan sonra benzer projelere imza atacağınıza inanıyorum. AVM’ye gittiğinizde 100 liranız varsa 102 liralık bir ürünü alamazsınız. Ama pazaryerlerinde öyle değil. Esnaf arkadaşımız hakkını helal eder. Vatandaşlarımız bizim için çok değerli” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası