Ege Postası
Geri

Kocaoğlu'ndan hodri meydan:" Bizi boşuna..."

“Süt kuzusu” projesi kapsamında Büyükşehir Belediyesi ile Tire Süt Kooperatifi arasında gerçekleştirilecek süt alım anlaşmasının imza töreninde Tire halkına seslenen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, muhalefet tarafından sıkça dile getirilen “İzmir köy oldu” eleştirilerine sert yanıt verdi. “Bizi boşuna yılın belediye başkanı yapmadılar. Biz boşuna en hızlı büyüyen metropol olmadık. Bu köy var ya bu köy, 2013 yılında yüzde 10,7 büyüdü. Bu kent Türkiye’nin büyümesinden 2,5 kattan daha fazla büyüdü” diyen Kocaoğlu seçimlerden sonrasını işaret ederek, “Zaman Koşma zamanıdır” dedi.
Kocaoğlu'ndan hodri meydan:
Haberler / Yerel Yönetimler
4 Mart 2014 Salı 13:22
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Tire’de gerçekleşen törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’in yanı sıra, CHP il ve ilçe yöneticileri, CHP İzmir milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, Belediye ve il Genel Meclisi üyeleri, sivil toplum örgütleri ve meslek odalarının temsilcileri, belediye bürokratları, Tire Süt Kooperatifi Yönetim Kurulu üyeleri, üreticiler ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.
 
“ZAMAN KOŞMA ZAMANI”
Tire halkı tarafından büyük bir destekle ve coşkuyla karşılanan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yerelde kalkınma için üreticiye verdikleri desteğin artarak devam edeceğine değinerek, “İzmir kadar tarım arazisine sahip olmayan Hollanda’da tarımsal ihracat rakamı 80 milyar avrodur.Tarım ve sanayi bu ülkede tu kaka durumunda. Üreticimiz mağdur edildi ve edilmeye devam ediyor. Biz iyi tarımı, organik tarımı bu kentte yaygınlaştırabilir ve İzmir’i tarım ile hayvancılıkta ihracatın merkezi yapabiliriz. Ama emeklemeden yürünmüyor, yürünmeden de koşulmuyor. Biz kentimizi, ülkemizi, kırsalımızı tarım ve hayvancılığa, iyi tarıma hazırladık. Ve bugün Türkiye’de bir belediye, yani İzmir Büyükşehir Belediyesi, kırsalı, tarımı, hayvancılığı ile barıştı, arasında gönül bağı kurdu, güven tesisi etti. Şimdi koşma zamanı. Başlamak bu işin yarısıdır. Buna inanmak diğer yarısıdır” dedi.
 
“SAĞLIKLI YÖNETİCİLERİ SEÇEMİYORUZ”
2 bini aşkın kooperatif üyesinin ve Küçük Menderes Havzası’nın imzalanan protokolden faydalanacağını belirten Kocaoğlu, bölgede bir fabrika kurulması ve istihdamın artması için benzer faaliyetlere devam edeceklerini söyledi ve şöyle devam etti, “Biz 4 milyon İzmirli ile beraber yürüdük ve kentteki alt yapı eksiklerini büyük ölçüde tamamladık. Yerelde kalkınma için gücümüz var bu hedefi gerçekleştirmeye muktediriz. Biz birlikte kalkınacağız ve örnek olacağız. Varlığı yönetmek, zenginliği yönetmek ve devletini, milletini seven bu insanları yönetmekten kolay başka bir şey var m? Neden kalkınamıyoru? Niye dünyanın ilk on ekonomisine giremiyoru? Neden iki ileri bir geri gidiyoru? Biz sağlıklı yöneticileri seçemiyoruz. Büyükşehir Belediyesi bütçesinden tarımı desteklemek için ayırdığımız pay, iki üç katına çıkabileceği bir paydır. Merkezi hükümette de bu böyle. Merkezi hükümet seçimle iş başına gelir, köylüsünü, üreticisini, toprağını severse, tarımın kalkınması için harcanan para Ankara’da bürokratların harcadığı benzin parasından azdır. Bizim bu memlekete kastımız mı var'”
 
“BİZİ BOŞUNA YILIN BELEDİYE BAŞKANI YAPMADILAR”
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, konuşmasına şöyle devam etti, “Bir koyundan bir pos çıkar. Böyle projeler yaparsanız bir koyundan beş pos çıkar. Önemli olan bunu yapmak. Seçimden sonra yapacağımız iş, her bölgenin neye ihtiyacı varsa onu tozunu silkeleyip, küllerinden doğurup, bu sektörleri geliştirmemiz, yaşatmamız, zenginleştirmemizdir.”
 
“BU KÖY VAR YA BU KÖY…”
“On yıl önce çıktığımız yerelde kalkınma projemizin peşindeyiz” diyerek sözlerini sürdüren Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu,, “Bizi boşuna yılın belediye başkanı yapmadılar. Biz boşuna en hızlı büyüyen metropol olmadık. Bu köy var ya bu köy, 2013 yılında yüzde 10,7 büyüdü. Bu kent Türkiye’nin büyümesinden 2,5 kattan daha fazla büyüdü. Bardak dolmadan taşmaz. Biz şimdi bardağı dolduruyoruz. Ama taştığı zaman da bir damla dökülmez. Sayısız damla dökülür. Biz o günlere yaklaşıyoruz. Hak edip de alamadığımız, çar çur edilen hedefimize yürüyoruz.  Ne olur Türkiye’yi namuslu insanlar yönetsin” dedi.


 
“30 MART’TA ARTIK YETER DİYELİM”
Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek ise, “Köylü çaresiz durumda, hayvancılık her yerde yok. Onların ürettiği ürünlerin de faaliyet kapsamına alınması ve diğer ürünlerin de tüketiciye ulaştırılması gerekiyor. Siyasetçinin her seçim döneminde sizlere işi düşer. Geleceği tayin etmek için 30 Mart’ta oy kullanacaksınız. Bilinçli olalım, vaatlere kanmayalım. 12 yıldır yönetimde olan  insanlar sizlere hala bir şeyler vaat ediyorsa, buna kanmayalım ve artık yeter diyelim” diyerek yerel seçimlere dönük önemli bir mesaj verdi.
 
“TÜM TÜRKİYE KOCAOĞLU’NU ÖRNEK ALMALI”
Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük, “Ekonomik ve sosyal açıdan kalkınma için örnek teşkil eden bu proje için verdikleri destekten ötürü İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na bölge adına teşekkürlerimi sunuyorum. Bölgedeki üreticiyi ve çiftçiyi tefecinin elinden kurtardınız. Üreticiler ve halk sizleri çok seviyor. Bu sevgi sadece seçimden önce değil. Siz üreticiyi sözde değil, özde sevdiniz. Tire’de süt üretimi son on yılda yüzde 400 oranında arttı. Türkiye’deki tüm belediye başkanları sizleri örnek almalıdır. Son yıllarda köylü pistir diyen, köylüyü aşağılayan bir zihniyet oluştu. Ulaşımı tefeciden koruyan, bir marka olan güç haline geldik. Hedefimiz İzmir’i tarımsal ihracat merkezi olmaktır. İzmir’in her ayrı bölgesini kendisine has bir ürün ile ön plana çıkartarak, belediyelerin de desteği ile, sözleşmeli üretim modeli ile yöresel bir güç haline getirmemiz gerekiyor. Doğruluktan, dürüstlükten hiçbir zaman sapmadık, çalmadık, çırpmadık. Anlaşmanın hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.
 
KOCAOĞLU’NA SÜT KUZUSU HEDİYE EDİLDİ
Törende konuşmaların ardından yerli üreticiler ve kooperatif adına sahneye çıkan Zeynep Yenigün ve Elif Sude Öztürk, İzmir Büyükşehişr Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na süt kuzusu hediye etti. Törenin ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocoağlu, Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek ve Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük arasında 2014 yılını kapsayan süt alım sözleşmesi imzalandı.
 
ÜRETİCİYE  58 MİLYON TL’LİK DESTEK
2006 yılından bu yana önce öğrencilere sonra da 0 - 5 yaş grubu çocuklara süt dağıtan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Tire Süt Kooperatifi ile 2014 yılı için yeni bir sözleşme imzaladı. Büyükşehir Belediyesi, 2014 yılı için Tire Süt Kooperatifi’nden, "Süt Kuzusu" projesi kapsamında Haziran ayına kadar 6 milyon 240 bin litrelik süt alarak 17 milyon 250 bin liralık destekte bulunacak.
Yerli üreticinin desteklenmesi amacıyla kooperatiflerle anlaşma yapan ve Türkiye’de “sözleşmeli üretim” modelini uygulayan ilk yerel yönetim olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaçlarını kooperatiflerden sağlayarak yerli üreticiye toplam 84 milyon 646 bin 529 TL katkıda bulundu. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Tire Süt Kooperatifi ile yapılan anlaşma çerçevesinde, bugüne dek önce "Okul Sütü" projesi, ardından da "Süt Kuzusu" projesi için 2009 yılından bu yana 57 milyon 997 bin 986 liralık süt alımı yaptı. 2012 yılı Eylül ayında 46 bin çocukla başlayan "Süt kuzusu" projesi kapsamında bugüne kadar 9 milyon 982 bin 264 litre süt dağıtımı yapıldı ve kooperatife 26 milyon 420 bin TL'lik destekte bulunuldu. 2014 yılı içerisinde Haziran ayına kadar dağıtılmak üzere 6 milyon 240 bin litre süt alımına çıkılacak ve kooperatife 17 milyon 250 bin TL ödenecek. Mart ayı itibariyle Büyükşehir Belediyesi'nin projesinden faydalanan süt kuzusunun sayısı 117 bine ulaştı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası