Ege Postası
Geri

Kocaoğlu'nun ÇED isyanı sürüyor

Kısıkköy Katı Atık Transfer İstasyonu’nda yapılan modernize çalışmaları ve satın alınan 20 yeni aracın hizmete alındığını törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Yamanlar Katı Atık Tesisi ile ilgili sitemini yineledi. Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan Kocaoğlu'nun açıklamaları sonrası yazılı açıklama geldi. Açıklamada razinin tamamına yakının muhafaza ormanı içinde kaldığı vurgulanırken, ‘maksatlı talep’ ifadesi dikkat çekti. Ak Parti İl Başkanı Bülent Delican, ÇED isyanı yapan Kocaoğlu için “yaramaz çocuk gibi mızmızlanıyor" dedi. Ardı ardına açıklama geldi
Kocaoğlu'nun ÇED isyanı sürüyor
Haberler / Yerel Yönetimler
2 Nisan 2016 Cumartesi 12:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Menderes Kısıkköy’de gerçekleşen törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve ev sahibi Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu’nun yanı sıra, CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, sivil toplum örgütü, dernek ve meslek odalarının temsilcileri, belediye bürokratları, siyasi parti temsilcileri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katılım gösterdi.

"Bakanlık'tan Kocaoğlu'na ÇED yanıtı" Haber için tıklayınız!!!


Kocaoğlu'nun ÇED çıkışına Delican'dan kontra: 'Yaramaz çocuk gibi!' Haber için tıklayınız!!!



"Kocaoğlu'ndan ÇED isyanı bu sefer belgelerle konuştu!" Haber için tıklayınız!!!
 

KOCAOĞLU ÇEVRE YATIRIMLARINI ANLATTI
Törende Menderes halkına seslenen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, çevre yatırımları konusunda var gücü ile çalıştıklarını söyleyerek, “Hepimizin bildiği gibi yaptığımız arıtma tesisleri, kanalizasyon ve altyapı yatırımları, temiz su yatırımları, çamur çürütme ve kurutma tesisimiz, dere ıslahlarımız İZSU’nun tüm Türkiye’ye örnek olan yatırımlardır. Eksiklerimiz var. Yeni bağlanan ilçelerde projelerimiz gerçekleştiriyoruz. Projeler bittikçe oralarda da yatırımlarımız sürecek" dedi. Başkan Kocaoğlu, yeni bağlanan 9 ilçedeki eksik projelerin de tamamlanması için çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, "Önümüzdeki yıllarda İzmir Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde arıtmasız, kanalizasyonsuz yer kalmayacak" dedi.

 


İZMİR TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLDU
İzmir’in çevre yatırımları konusunda tüm Türkiye’ye örnek olduğunu hatırlatan Başkan Kocaoğlu şunları kaydetti: “Gerçekleştiremediğimiz bir tek çevre konusu kaldı. Katı atık bertaraf tesisi. Daha önceki kötü örnekleri yüzünden vatandaşlarımız tarafından benim buraya yapma gibi tepki ile karşılanan konular. Aynı şekilde termik santrallere de çok ciddi tepkiler var. Kontrol edemiyoruz, iyileştiremiyoruz, çağın teknolojisini yakalayamıyoruz, doğru kullanamıyoruz, öyleyse bunu yasaklayalım… Bu doğru bir yaklaşım değil. Kontrol etmesini ve doğru kullanılmasını sağlamamız gerekmektedir. Bunu yapamadığımız müddetçe hep çarpık, vahşi üretimle, çevre, su ve toprak kirliliği ile boğuşacağız. Yapalım, yerini doğru seçelim, dikkat edelim ama yapalım…”   
 


YAMANLAR İÇİN DESTEK ÇAĞRISINI YİNELEDİ

Kocaoğlu, "Bu tesisler, ülkemizde görülen daha önceki kötü örneklerden dolayı, yapılması planlanan bölgelerdeki vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılaşılan konular. 'Kontrol edemiyoruz, geliştiremiyoruz, modern teknolojiyi kullanamıyoruz, öyleyse bunları yasaklayalım.' Bu doğru bir yaklaşım ve çözüm değil. Sağlıklı sistemlerin kurulmasını ve kontrol edilmesini sağlamamız gerekir. Bunu yapamadığımız sürece hep çevre kirliliği, su hava ve toprak kirliliği ile boğuşacağız. Yerini doğru seçelim, teknolojiyi doğru seçelim, belli hassasiyetlere dikkat edelim, çevreye minimum zararla yapalım." dedi.

Başkan Kocaoğlu sözlerinin devamında dün dile getirdiği Yamanlar sitemini tekrarladı ve “RES de, HES de, termik santral de yapalım… Ama vatandaşın evinin yanına RES yapmayalım. Doğal sit alanına yapmayalım. Adamın tarlasını kamulaştırıp yapmayalım. Uygun olan yere yapalım. Aklı ve bilimi kullanalım. Orman Bölge Müdürlüğü olumsuz görüş verdiği için iki senedir süren projemiz şu anda askıya alındı. Günde 4 bin ton çöp üretiliyor. Harmandalı’nın ömrü bitti. Eskiden kalan planlardan ötürü hem kapasitesi doldu hem de yerleşim alanları içinde kaldı. Harmandalı’da böyle bir tesis kurmak mümkün değil. Diğer yerlerde de bu tesisle ilgili süreçleri tamamlamak mümkün değil. Herkes bu tesisin yapılması için destek vermek durumundadır. Bu örnek tesisi yapalım ki, bundan sonra şuraya tesis kuracağız dediğimizde kimse ayağa kalkmasın. Bugün Avrupa’da şehir merkezlerinde aynı bizim kuracağımız sistemlerle evsel atıklar bertaraf edilmektedir. Yaptırmayalım değil, kontrol edelim… Herkesten destek beklediğimi bir kez daha ifade ediyorum” diye konuştu.



ŞEHİR STADINI YAPACAĞIZ
Başkan Aziz Kocaoğlu, törende Menderes'te yapımı planlanan şehir stadı projesine de değinerek, "Göztepe Spor Kulubü ve Menderes Belediyesi ile birlikte bir kısmı Tahtalı havzasında kalan 130 dönüm alanda bir spor kompleksi ve bir şehir stadı yapmak üzere karar verdik ve yola çıktık. Umuyorum gerekli prosedürler en kısa sürede tamamlanır ve İzmir'e Menderes'te bir spor kompleksi kazandırırız. Gençlerin spor yapması için bir olanak sağlarız. Birçok projede belediye başkanlarımızla birlikte çalışıyor, elimizden gelen desteği veriyoruz" diye konuştu.

 


“BU MEMLEKET BİZİM…”
Son günlerde art arda gelen şehit haberlerinden dolayı duyduğu üzüntüyü dile getiren ve terör olaylarına tepki gösteren Kocaoğlu, “Nereden bakarsak bakalım, ülkemizin üzerinde kara bulutlar var. Etnik kökenimiz, inancımız ne olursa olsun… Bu memleket bizim. Bu memleket 78 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının. Gün siyaset günü değil, gün çekişme günü değil. Bu süreç bambaşka bir süreç. Böyle bir bela ile uğraşıyoruz. Biz bir tane fuarımızı ertelemek zorunda kaldık. Pazarda çarşıda durgunluk var. Bu kısır çekişmeleri, siyasi söylemleri kesinlikle bir tarafa bırakmak zorundayız. Vatanını milletini seven bunu yapacak. Küçük siyasi değerlendirmeler menfaatler ile hareket etmeyecek, sağduyulu hareket edecek. Ülke varsa, devlet varsa biz varız. En çok birlik beraberliğe ihtiyacımız olan bir süreçten geçiyoruz. Uyanık olmak ve kenetlenmek durumundayız. Bunu da atlatacağız. Ne kadar erken toparlanırsak, o kadar az yarayla, o kadar az şehitle, o kadar az gaziyle bu süreci atlatacağız” diyerek sözlerine son verdi.  
 


SOYLU’DAN TEŞEKKÜR
Törene ev sahipliği yapan Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, ilçeye katkılarından ötürü İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na teşekkürlerini sunarak, “İşçiler çalışır, biz belediye başkanları konuşuruz. Alet işler el övünür. En büyük teşekkürü emeği geçen işçi arkadaşlara sunmak istiyorum. Umarız daha büyük işlerde, daha büyük açılışlarda bir araya geliriz” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası