Ege Postası
Geri

Kocaoğlu yardım etmeyince çareyi o isimde buldular

Geçtiğimiz yıl İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kira borçları nedeni ile icraya verilen ve kapı dışarı edilme tehlikesi ile karşı karlıya kalan Türkiye Sakatlar Derneği İzmir Şubesi yeniden tahliye krizi ile karşı karşıya kaldı. Yaklaşık 13 bin TL’yi bulan kira borçları nedeniyle zorlu günler geçirdiklerini belirten Dernek Başkanı Erdem Çerçioğlu, kiracısı oldukları İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne veryansın ederek, “Başkan Aziz Kocaoğlu’ndan bir destek göremedik ve borçlarımız için Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e mektup yazarak kendilerinden destek istedik” dedi.
Kocaoğlu yardım etmeyince çareyi o isimde buldular
Haberler / İzmir
28 Mayıs 2014 Çarşamba 09:36
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Konak’ta İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı faaliyet gösteren Katlı Otopark bünyesinde hizmet veren Türkiye Sakatlar Derneği İzmir Şubesi, birikmiş kira borçları nedeniyle kapanma tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. 20 Mayıs 2014 tarihi itibarı ile kiracısı oldukları İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından tahliye emri hazırlanan ve kamu yararına faaliyet gösteren dernek, gelişmeler üzerine kapısına kilit vurmaya hazırlanıyor.
 
SEÇİMLERDEN SONRA HEM ZAM, HEM DE TAHLİYE ŞOKU
Belediye ile imzaladıkları protokol kapsamında kira muafiyeti olmadığından ötürü dernek bünyesinde bulunan 4 işyeri için her ay 1,175 TL ödeyen Türkiye Sakatlar Derneği, Nisan ayında kiranın 1,250 TL’ye çıkmasıyla ilk şoku yaşadı. 20 Mayıs’ta belediyenin avukatları tarafından kendilerine icra bildirimi yapılması sonrasında tahliye ile karşı karşıya kalan dernek, kapanmanın eşiğine geldi. Belediye ile işbirliği protokolü bulunan fakat kira muafiyetine sahip olmayan derneğin toplam 1,5 yıllık ve 13 bin TL’yi aşan kira borcu nedeniyle, İzmir 25’inci icra Dairesi’ne verildi.
 
KURSLAR BİTECEK, ENGELLİLER ORTADA KALACAK
Ticari bir işletme olmadıklarını ve gelir getirici bir çalışmaları bulunmadığını belirten derneğin İzmir Şube Başkanı Erdem Çerçioğlu, dernek kapatıldığı takdirde, engelliler yararına sürdürdükleri birçok çalışma, proje ve eğitimlerin de son bulacağını söyledi. 13 bin TL’yi bulan borçlarını ödeyecek durumları olmadığının da altını çizen Başkan Çerçioğlu, “1,5 yıllık kira borcumuz nedeniyle dilenci durumuna düştük. Onca girişimde bulunmamıza rağmen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu bize hiçbir şekilde  yardımcı olmadı” dedi ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e gönderdikleri mektupla yardım talebinde bulunacaklarını belirtti.
 
KILIÇDAROĞLU’NDAN DA YARDIM İSTEMİŞLERDİ
870 üyesi bulunan ve engelliler için okuma yazma kursu, işaret dili kursu, bilgisayar eğitimi, yabancı dil eğitimi gibi çalışmalar yürüten ve en eski engelli derneği olan Türkiye Sakatlar Derneği’nin İzmir Şubesi geçen süre zarfında hiçbir kurumdan destek göremezken, gün geçtikçe artan borç yükü ile boğuşmaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıl içerisinde CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan yardımcısı Gürsel Tekin, CHP İzmir Milletvekilleri, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ve çeşitli siyasi  parti temsilcileri ile temaslar gerçekleştiren ancak herhangi bir sonuç alamayan derneğin İzmir şubesi, AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay’ın 5 bin TL yardımı ile kira borçlarının bir kısmını ödemiş, ancak sonrasında devam eden kira nedeniyle yeniden krizle baş başa kalmıştı. Büyükşehir Belediyesi’nin meclis kararı alarak kira bedelini kaldırması için Başkan Kocaoğlu’na ulaşmaya çalışan ancak girişimlerinden sonuç alamayan dernek yönetimi, yaşanan gelişmeler üzerine çareyi Ankara’da aramaya karar verdi.
 
ÇAREYİ ANKARA’DA ARAYACAKLAR
Derneğin kira borcu nedeniyle kapatıldığı takdirde, tüm faaliyetlerin duracağını ve tüm faaliyetlerine ara vermek zorunda kalacaklarını belirten Türkiye Sakatlar Derneği İzmir Şubesi Başkanı Erdem Çerçioğlu, “Biz burada belediye dahil birçok kurumun gerçekleştiremediği eğitimleri ve faaliyetleri yürütüyoruz. ESHOT personeli bile işaret dili kursu için bize geliyor. Yaşadığımız durumda bize çözüm sunacakları yerde, biz destekleyecekleri yerde bizi engellemeleri utanç verici. Borcumuzu kapatmak için dilenci durumuna düştük. Bizi bu hale getirenler utansın” dedi.
 
“HER YERE MELİH GÖKÇEK’İN AFİŞLERİNİ ASACAĞIM”
Vali Mustafa Toprak ile görüştüklerini, ancak kendisinin de yardımcı olamadığını ve “Keşke elimden gelse de size yardımcı olsam” yanıtını aldıklarını belirten Çerçioğlu, “Aylardır bırakın Sayın Kocaoğlu ile görüşmeyi, kendisinden randevu bile alamadık. Mevcut belediye yönetimi ve Kocaoğlu, sosyal belediyecilik yaptığını söylüyor ama biz kapı dışarı edilmek üzereyiz. Belediye bizi işgalci konumuna soktu ve aradıklarında “Kiranızı ödeyin, yoksa orası için ihaleye çıkıp iş yerlerini kiraya vereceğiz” diyorlar. 2009’dan bu yana kira kabusu ile boğuşuyoruz. Artık çareler tükendi, tahliye edileceğiz. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e mektup yazdık, yardım talep edeceğiz” dedi “Her yeri “İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait bu işyerinin kira bedeli Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek tarafından ödemektedir” diye afişlerle donatacağım” diyerek tepkisini dile getirdi.
 
“BİZİ İNSAN OLARAK GÖRMÜYORLAR”
Belediye yönetiminin kendilerini yok saydığını savunan Şube Başkanı Çerçioğlu, “İzmir Büyükşehir Belediyesi bu kadar uğraşmamıza rağmen hiçbir zaman yapıcı davranmadı. Bir elimizde tutmadılar, destek olmadılar. Bizi ya vatandaş olarak görmüyorlar, ya insan olarak görmüyorlar. Bir sürü engelli derneği var birleşin ona göre destek isteyin diyorlar. O zaman bir  sürü siyasi parti var, siz de birleşin, ona göre oy isteyin. Aziz Kocaoğlu her fırsatta halkçı başkan, halk ile birlikte eden başkan deniyor. Bu derneğin 900’e yakın üyesi var. Peki biz İzmir halkı değiliz de neyi? Burada sakıncalı bir iş yapılıyor diye korkuyorlarsa, belediyenin kendi zabıtası karşımızda. Ne iş yaptığımızı gelip onlara sorsunlar. Bir belediye başkanı belediye yönetimine talip olduğunda, vatandaşın doğumundan ölümüne kadar ondan sorumlu olur. Herkesin her türlü sorunu ile ilgilenmek zorundasın. Biz burada gönüllülük esasına göre çalışıyoruz, Engelsİzmir gibi belediyeden para alıp çalışmıyoruz ki” diye konuştu.
 
“TEKER TAKIP BURAYI GÖTÜRECEK HALİMİZ YOK”
Kira yükü nedeniyle tahliye kabusu yaşadıklarını ve çaresiz bir bekleyişe kapıldıklarını söyleyen Çerçioğlu sözlerine şöyle son verdi: “Kiranın ardı arkası kesilmiyor. Borçları ödesek bile kira yeniden işliyor. Biz bu para ile neden engelli vatandaşlara sandalye alıp dağıtmayalı? Sasaslı’daki İzmir fil bir ay yemek yemesin, bizim iki senelik kiramız çıkıyor. Bu yerler belediyenin iş yerleri ise, belediyenin mülkü ise, bizim de burayı lastik tekerlek takıp götürecek halimiz yok. Burayı bu memleketin vatandaşları gelip kullanıyor. Onca öneri götürmemize, onca şey talep etmemize rağmen, “Kanun bu, bunu uygulamak zorundayım” diyorlar. Kamu yararına çalışmamıza rağmen kira ödeyen tek dernek konumundayız. Biz kanuna aykırı bir şey yapmıyoruz ki. Ama bizi dilenci yaptılar…”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası