Ege Postası
Geri

Kocaoğlu yeni sezonun şifrelerini açıkladı

Yerelde kalkınma hedefi doğrultusunda emin adımlarla ilerleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, yerel üreticinin desteklenmesi amacıyla Kiraz ilçesinin İğdeli ve Çevre Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile kaşar peyniri ve lor peyniri alımına ilişkin “Ön Alım Protokolü” imzaladı.Yerel seçimlerin ardından ilk kez bir programa katılarak vatandaşlar ile buluşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu,“Önümüzdeki beş yıl boyunca sürekli sahada olacağım ve bu kenti 4 milyon İzmirliyle beraber yöneteceğim” diye konuştu.
Kocaoğlu yeni sezonun şifrelerini açıkladı
Haberler / Yerel Yönetimler
12 Nisan 2014 Cumartesi 14:01
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Yerel seçimlerin ardından düzenlenen ilk törende İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Kiraz Belediye Başkanı Saliha Şengül’ün yanı sıra, CHP İl Yönetimi, CHP İzmir Milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, sivil toplum örgütleri ve meslek odalarının temsilcileri, geçmiş dönem belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, belediye bürokratları ve çok sayıda üretici kooperatifinin temsilcisi ile vatandaşlar katılım gösterdi.  
 
“YERELDE KALKINMA HIZ KAZANACAK”
Törene gelişi sırasında Kirazlı vatandaşların yoğun ilgi ve sevgi gösterisi ile karşıladığı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “On yıl önce çıktığımız yolculukta belediye hizmetlerini zaten canhıraç bir şekilde yapıp, altyapı ve ulaşım sorunlarını giderdik ve belediye kanunun gerektirdiği görevleri yapmamız lazımdı. Zaten bunları yapmazsak iş yapmıyor diye seçimde adamı götürüyorlar. Biz 10 yıl önce önümüze başka bir hedef koyduk. Yerelde kalkınma hedefi ile 4 milyon insanın lokmasını büyütmeyi kendimize hedef koyduk. Bunu bıkmadan, usanmadan on yıl götürdük, beş yıl daha götüreceğiz. 30 Mart’tan itibaren bize 9 ilçe daha bağlandı. Kiraz, Kınık, Ödemiş, Karaburun kalkınmaya en çok ihtiyacı olan ilçelerimiz. Biz bu beş yıl ilçesinde birçok çalışma ve faaliyetler yapacağız ve buraları diğer ilçelerin düzeyine çıkartacağız. Bunun için gereken her türlü işbirliğini ve gerekli çalışmayı yapmaya hazırız” şeklinde konuştu.
 
“ESAS VATANDAŞIN LOKMASINI BÜYÜTMEK”
Yerelde kalkınmanın önemini vurgulayarak bütünşehir yasası ile birlikte Büyükşehir Belediyesi’nin yetki sınırlarına katılan ilçelerde önümüzdeki dönemde yapılacak çalışmaları özetleyen Başkan Kocaoğlu, “Esas olan kooperatiflerin kendi ayakları üzerinde durarak, pazarda rekabet ederek, hem Türkiye’de, hem İzmir’de marka olmalarını sağlamak, dolayısı ile karlarını arttırmak ve vatandaşın aşını, lokmasını büyütmek olmalıdır. Ama Türkiye’de en önemli ekonomik büyüme tarımda gerçekleşecektir. Tarım ürünlerinin ihracatında gerçekleşecektir. Biz tarım ürünlerinde ihracat yapamıyoruz ve kalkınamıyoruz. Biz yerelde kalkınma diye uğraştık ve bu Türkiye’de diğer belediyeler tarafından da model olarak benimsendi. Biz çalışmak zorundayız, üretmek zorundayız. Bizler yerel yöneticiyiz. El ele bunu devam ettireceğiz” dedi.


 
KATILIMCI DEMOKRASİ ANLAYIŞINA VURGU YAPTI
“Akıl akıldan üstün” diyerek sözlerini sürdüren Kocaoğlu konuşmasına şu çağrısı ile son verdi: “Herkes, kooperatifler, belediyemiz, belediye meclis üyelerimiz, muhtarlarımız, yerelde kalkınma fikirlerini ve düşüncelerini bir araya getirip bizlere ilettikleri zaman onları da halletmek üzere hazır olduğumuzu duyurmak istiyorum. Önümüzdeki beş yıl boyunca sürekli sahada olacağım, devamlı sizlerle görüşeceğim ve katılımcı yönetim anlayışı ile bu kenti 4 milyon İzmirliyle beraber yöneteceğim. Bu sezonun 2014-2019 arasındaki beş yıllık görev süremizin Cumartesi programlarını ilk defa Kiraz’da başlattık. Bu sürecin beş yıl boyunca ahenk içerisinde, ülkemizin yararına ve hayırlı olmasını diliyorum. Hep birlikte el ele yaşamak, kardeşlik içerisinde yola devam etmek üzere.”
 
“KİRAZ KALKINMAYA DEĞER BİR İLÇE”
İzmir’in en genç belediye başkanı olan ve yerel seçimlerde ilçede MHP’ye seçim galibiyeti getiren Kiraz Belediye Başkanı Saliha Şengül, “Bugünden sonra Kiraz Belediyesi olarak Büyükşehir Belediyesi ile birlikte, el ele ilçemizi İzmir’e kadar kalkındıracağımızın sözünü veriyoruz. Biz Kiraz Belediyesi olarak elimizden geleni yapacağız. Büyükşehir Belediyesi’nin de bize gereken desteği vereceğine inanıyoruz. Kiraz kalkınmaya değer bir ilçe” dedi.
 
KOOPERATİFLERDEN KOCAOĞLU’NA TEŞEKKÜR
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Başkan Aziz Kocaoğlu’na verdiği katkılardan ötürü teşekkürlerini sunan İğdeli ve Çevre Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Süleyman Top ise, “Bugünleri çok özleyerek bekledik. Kocaoğlu’nun ilçelere verdiği katkıları izliyor ve bizler de aynısını bekliyorduk. Bizleri unutmadığı için kendisine teşekkür ediyorum. Kiraz’ımızın süt üreticileri ile İzmir’i buluşturan bize can suyu veren Başkan Kocaoğlu’na candan teşekkürlerimi sunuyorum. Önümüzdeki süreç boyunca el ele temiz bir beş yıl geçirmeyi diliyoruz” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası