Ege Postası
Geri

Kocaoğlu’ndan flaş rotasyon hamlesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde geçtiğimiz yılki genel seçimlerin ardından yine kritik öneme sahip bir rotasyon ve bazı kritik görev değişiklikleri yaşandı. Başkan Aziz Kocaoğlu’nun imzasından geçen teşkilat şeması doğrultusunda belediye bünyesinde bazı yeni birimler kurulurken, bütünşehir yasası ile idarenin sınırlarına katılan yeni ilçelere yönelik oldukça kritik bir hamle de beraberinde geldi. Kocaoğlu’ndan flaş rotasyon hamlesi
Kocaoğlu’ndan flaş rotasyon hamlesi
Haberler / Yerel Yönetimler
29 Nisan 2015 Çarşamba 09:12
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Geçtiğimiz haftalarda yayınlanan norm kadro düzenlemesi sonrasında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde merakla beklenen rotasyon da hayata geçti. Başkan Kocaoğlu’nun onayını alan ve belediye meclisi tarafından da kabul edilen yeni teşkilat şeması çerçevesinde idarede yeni hizmet birimleri kurulmasına ve bazı şube müdürlüklerindeki görevlendirmelerde değişiklik yapılmasına karar verildi.
 
 
NORM KADRO ETKİSİ
Yerel seçimlerin ardından çalışma ekibinde önemli değişiklikler gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun bürokrat rotasyonlarının ardından önemli bir bütünşehir hamlesi de beraberinde geldi. Belediye ve bağlı kuruluşlarında yeni idari birim ve daire başkanlıkları kurulmasına, ayrıca söz konusu birimlere yönetici ve çalışan olarak kadro aktarılmasına izin veren son kadro yönetmeliği doğrultusunda teşkilat şeması yeniden şekillendi.
 
ÜÇ ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİK
Yapılan düzenleme ile belediye bünyesinde iki yeni şube başkanlığı kurulurken, Sibel Çoban yönetimindeki Atık Yönetimi Dairesi Başkanlığı ise Genel Sekreter Pervin Şenel Genç’e bağlandı. Genel Sekreter Yardımcısı Fügen Selvitopu’na bağlı birimlerden olan ve Mustafa Kubilay Yıldırım yönetimindeki Harita ve CBS Dairesi Başkanlığı bünyesinde Halihazır Harita ve Aplikasyon Şube Müdürlüğü kurulurken, şubenin başına ise vekil olarak Mahmut Celalettin Kızıltaş getirildi. Ankara Çankaya Belediyesi’nden gelen Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe’ye bağlı bulunan ve Şule Kök yönetimindeki Yapım İhaleleri Dairesi bünyesindeki Kentsel Dönüşüm Yapım İhaleleri Şubesi ise Restorasyon ve Kentsel Dönüşüm Yapım İhaleleri Şubesi olarak yeniden düzenlendi. Önümüzdeki dönemde görev alanı genişleyen şubenin başında vekil müdür olarak Utku Markoviç görev yapacak.
 
BÜYÜKŞEHİR 19 İLÇENİN AYAĞINA GİDECEK  
Gerçekleşen yeni görev dağılımları ve atamaların yanı sıra, belediye bünyesinde göze çarpan en önemli değişiklik ise bütünşehir yasası doğrultusunda oldu. Yasanın ardından görev ve yetki sahası genişleyen belediyenin ve çevre ilçelerin ihtiyaçlarına yönelik bazı kritik birimler kuruldu ve yeni görevlendirmeler yapıldı. Buna göre, Genel Sekreter Pervin Şenel Genç’e bağlanan Hakan Öztürk yönetimindeki İşletme ve İştirakler Dairesi Başkanlığı’nda köklü değişikliğe gidildi. Daireye bağlı olarak görev yapacak 19 yeni şube başkanlığı açıldı. Metropol yerleşim birimleri haricindeki ilçelerden sırasıyla Aliağa, Bayındır, Bergama, Beydağ, Çeşme, Dikili, Foça, Karaburun, Kemalpaşa, Kınık, Kiraz, Menderes, Menemen, Ödemiş, Seferihisar, Selçuk, Tire, Torbalı ve Urla Yerel Hizmetler Şube Müdürlüğü kurulmasına karar verildi. Bütünşehir yasası kapsamında yapılan değişiklik doğrultusunda kurulan yeni birimler, çevre ilçelerdeki eksik ve ihtiyaçlarının tespiti, sorunların yerinde giderilmesi ve yerinden yönetim ile belediyeyle olan koordinasyonun güçlendirilmesi amacıyla hizmet verecek. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası