Ege Postası
Geri

Kokulu kırtasiye malzemeleri çocukları olumsuz etkiliyor

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü, aileleri çocuklarına kırtasiye malzemesi alırken kokulu olanları tercih etmemesi konusunda uyardı. Polis, kokulu kırtasiye malzemelerinin çocukları zihinsel açıdan olumsuz etkilediğini duyurdu.     İl...
Kokulu kırtasiye malzemeleri çocukları olumsuz etkiliyor
Haberler / Güncel
17 Eylül 2013 Salı 13:51
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü, aileleri çocuklarına kırtasiye malzemesi alırken kokulu olanları tercih etmemesi konusunda uyardı. Polis, kokulu kırtasiye malzemelerinin çocukları zihinsel açıdan olumsuz etkilediğini duyurdu.

    İl Emniyet Müdürlüğü, yaptığı yazılı açıklamada, kokulu kırtasiye malzemeleri ile ilgili şu uyarılarda bulundu; “Uçucu madde ihtiva eden kokulu silgi-defter, maket yapıştırıcıları, oyun hamurları, resim boyaları gibi kırtasiye malzemelerinin her insanda bağımlılık yapabildiği, zihinsel yetersizliklere sebebiyet verdiği, suça eğilim ve saldırgan davranışları arttırdığı, hareketlerin yavaşlaması ve denge bozukluklarına sebebiyet verdiği, hafıza bozukluğu ve yeni bir şey öğrenmeyi engellediği tespit edilmiştir. 5898 sayılı Uçucu Maddelerin Zararlarından İnsan Sağlığının Korunmasına dair kanuna dayalı olarak çıkartılan 05/09/2010 tarih ve 27663 sayılı Uçucu Maddelerin Zararlarından İnsan Sağlığının Korunması Hakkında Yönetmeliğin 2 ve 4/g maddelerine dayanılarak, eğitim öğretim döneminin başlamasıyla birlikte çocuklarımızı bu maddelerin zararlarından uzak tutmak amacıyla 10 bin adet bilgilendirici broşür hazırlanmıştır.”

    Emniyet, hazırlanan broşürlerin il merkezinde, okul önlerinde, alışveriş merkezlerinde, kırtasiye malzemeleri satan yerlerde dağıtıldığını duyurdu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası