Ege Postası
Geri

Konak Belediyespor’un rakipleri belli oldu

Türkiye Kadın Futbol Ligi’ni namağlup şampiyon bitiren Konak Belediyespor’un UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi ön eleme turunda karşılaşacağı rakipleri belli oldu.
Konak Belediyespor’un rakipleri belli oldu
Haberler / Yerel Yönetimler
27 Haziran 2014 Cuma 09:37
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR-  İsviçre'nin Nyon kentinde yapılan kura çekimi sonunda 1. Grup'ta yer alan Konak Belediyespor, İsviçre'nin Zürih Frauen, Belarus'un Minsk ve Letonya'nın Rigas takımlarıyla eşleşti. İki yıldır üst üste Türkiye şampiyonluğunu kimselere kaptırmayan Konak’ın şampiyon kızları, geçtiğimiz sezon zorlu mücadelelerden geçerek UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi’nde son 16 takım arasına girme başarısı göstermişti. Konak Belediyespor, 9-14 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi ön eleme maçlarını Letonya’da oynayacak. Ön eleme turunu lider bitiren 8 takım ve gruplarında ikinci olan en iyi iki takımın bir üst tura yükseleceği turnuvanın eleme karşılaşmaları Ekim ayında, finali ise 14 Mayıs'ta Almanya'nın başkenti Berlin'deki Olimpiyat Stadı'nda oynanacak.

GEÇEN YIL DENEYİM OLDU
Konak Belediyespor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Günen, zor bir gruba düştüklerini ancak gruptan lider çıkacak güçte olduklarını söyledi. Geçtiğimiz yıl sergilenen başarının daha üstünde bir hedef belirlediklerini dile getiren Günen, “Geçen yıl büyük bir deneyim kazanarak ilk kez 16 takım içinde yer aldık. Daha önce oynadığımız ve yendiğimiz rakipler de var. Kızlarımıza güveniyoruz, geçen yılki başarımızdan daha iyi bir sonuç alacağımıza inanıyorum” dedi.

TÜRKİYE PRESTİJ KAZANDI
Konak Belediyespor Teknik direktörü Hüseyin Tavur ise, gruptan çıkacaklarına olan inancını dile getirerek, “Bizi zorlayacak takımlar var ancak turu geçeceğimize inanıyorum. Geçen sene son 16’ya kaldıktan sonra son 8’e kalmayı ön hedef yaptık. Bu sene gidebileceğimiz yere kadar gideceğiz. Geçen yıl 0,96 olan ülke puanımızı bu yıl 10,3’e çıkarma başarısı gösterdik. Bir önceki yıl son torbada kura çekimine girerken bu yıl ikinci torbadan şampiyonaya dahil olduk. Konak Belediyesi olarak ülkemize prestij kazandırdık. Geçen yıl herkes bizimle eşleşmek istiyordu, puandan ötürü ama bu yıl herkes Konak Belediyespor’dan çekinecek diye düşünüyorum” diye konuştu.  Ön eleme grubundaki rakiplerini değerlendiren Kaleci Fatma Şahin, bu yıl da şampiyonaya çok iyi hazırlanacaklarını belirterek, “Biz inanarak yüreğimizle oynayacağız. Kamplar, hazırlık turnuvalarıyla bu şampiyonaya en iyi şekilde hazırlanacağız. Bu gruptan çıkacağımıza inanıyorum” dedi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası