Ege Postası
Geri

Konak Emniyet Müdürü Balıkçıoğlu açıkladı: Suç oranları düştü

Konak İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Balıkçıoğlu, Konak'ta suç oranlarının düştüğüne dikkat çekti. Balıkçıoğlu açıklamasında, “2022’deki 28 bin suç, almış olduğumuz tedbirlerle birlikte  2023 yılında 23 bin’e düştü. Bu yüzde 17’lik bir düşeşe tekabül eder. Hedefimiz bu oranı daha da indirmek. Bu ülkede işlenen hiçbir suç karşılıksız kalmaz. İlla ki kalmaz. Cezaevine girmeyen uyuşturucu satıcısı, hırsız yok. Mal varlığına karşı işlenen suçlarda yüzde 40’lık bir düşüş yaşandı” ifadelerine yer verdi.
Konak Emniyet Müdürü Balıkçıoğlu açıkladı: Suç oranları düştü
Haberler / İzmir
10 Ocak 2024 Çarşamba 16:47
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Konak İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Balıkçıoğlu, TR35 TV’de yayınlanan Canan Beyazkaya ile Emniyetli Saatler programına konuk oldu.

SUÇ ORANLARINDA DÜŞÜŞ

Suç oranlarında meydana gelen düşüşe dikkat çeken Mehmet Balıkçıoğlu, “2022’deki 28 bin suç, almış olduğumuz tedbirlerle birlikte  2023 yılında 23 bin’e düştü. Bu yüzde 17’lik bir düşeşe tekabül eder. Hedefimiz bu oranı daha da indirmek. Bu ülkede işlenen hiçbir suç karşılıksız kalmaz. İlla ki kalmaz. Cezaevine girmeyen uyuşturucu satıcısı, hırsız yok. Mal varlığına karşı işlenen suçlarda yüzde 40’lık bir düşüş yaşandı” ifadelerine yer verdi.

DOLANDIRICILARA KARŞI DİKKAT!

Dolandırıcılara karşı uyarılarda bulunan Balıkçıoğlu, “Dolandırıcılıkla ilgili aydınlanmamız ciddi yükseldi. Halkımıza vermemiz gereken mesajlar var. Bazen gözden kaçıyor. İstemediğimiz durumlarla karşılaşabiliyoruz. Polis, Jandarma veya hiçbir görevli kimseden telefonla para istemez. Bunun yoğunluğu verdiğimiz mücadele ile ciddi oranda düştü. Elektronik ortamda dolandırıclık vakaları meydana geliyor. Bizim farkındalık çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

ÇİMLERDE OTURURKEN DİKKATLİ OLUN!

Konak’ta hırsızlık oranın düştüğüne vurgu yapan Mehmet Balıkçıoğlu, “İlçemizdeki hırsızlıkların ciddi manada düştüğünü gördük. Motosiklet hırsızlığında yüzde 20, oto hırsızlığında yüzde 45, işyerinden hırsızlıkta yüzde 36 düşüş oldu. Bütün Konak’ta işyerindeki hırsızlık 260 tane olmuş ve bunun da yüzde 75’i aydınlanmış. Kap-kaç ilçemizde yok denecek kadar az.  Konak’ta en fazla göze çarpan konu açıktan hırsızlık. Vatandaş çimlerde oluşurken telefonu gidebiliyor. Çok açığa bıraktığı eşyaları alıp gidenler oluyor. Burada da yüzde 60’lık bir aydınlanma var. Suçlarda yüzde 55 düşmüş durumda. Vatandaşlar biraz daha dikkatli olursa faydalı olur. 212 noktada kamera sistemimiz var. Dost Gözler projesimizle ciddi bir yol aldık. İnovasyonu en iyi şekilde kullanmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

KADES’İ İNDİRİN

KADES uygulamasına vurgu yapan Balıkçıoğlu, “Senelik bin 500 civarında koruma kararı aldığımız durumlar var. KADES’i indirmeyen vatandaşlarımız uygulamayı indirsinler. İlk intikal eden ekiplerimiz devriye ekipler amirliği ekibi oluyor. Bu konuda bir takım eğitimler alınıyor. Yaşlılarımız, kadınlarımız ve çocuklarımız bu uygulamayı kesinlikle kullansınlar” ifadelerine yer verdi.

KADİFE GİYEN DEMİR YUMRUK

Balıkçıoğlu açıklamasını, “Polis devletin kadife eldiven giymiş demir yumruğudur. Biz her zaman devletin şefkatli tarafını göstermek için varız. Zalime merhamet mazluma ihanettir. Bu noktada Aziz milletimizin yanındayız. Onlara en ufak bir zarar veren olursa kadife eldiven içerisindeki demir yumruğu hissettirmekten geri durmayız” ifadeleriyle bitirdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası