Ege Postası
Geri

Konak Tüneli üzerindeki evlerde çatlak korkutuyor

İZMİR'de, Buca, Gaziemir ve Karabağlar trafiğini Konak Meydanı'na bağlayacak Konak Tüneli'nde çalışmalar devam ederken, yakınındaki evlerin duvarlarında oluşan çatlaklar, vatandaşların tepkisine neden oldu.
Konak Tüneli üzerindeki evlerde çatlak korkutuyor
Haberler / Yerel Yönetimler
5 Şubat 2013 Salı 13:05
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün yaptığı iki kilometrelik Konak Tüneli'nin yer altındaki çalışmaları hızla devam ederken, Yeşildere bölümündeki zemin oturması, İkinci Kadriye Mahallesi'ndeki yaklaşık 30 evin duvarlarında çatlaklara yol açtı. Vatandaşlar, gün geçtikçe artan çatlaklar nedeniyle panik yaşarken, yetkililerin bir an önce çözüm bulmasını istedi. Soruna el koyan ve mağdur vatandaşlarla iki kez toplantı yaptığı öğrenilen Karayolları Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise ilk etapta dört mağdur vatandaşı kiraya çıkardı.



YAĞIŞLARDA EVLERE SU GİRİYOR

Ancak mahalle sakinleri, meydana gelen yarık ve çatlaklardan aşırı yağışlarda evlerine suların girdiğini ve eşyalarının zarar gördüğünü dile getirerek, "Şirket yetkilileri evlerimizde oluşan çatlakları anında sıvalarla kapatıyor. Ancak bu müdahale bizi rahatlatmaya yetmiyor" dedi. Mahallede yaşayan kişilerin tedirginlik yaşadığını anlatan Hayati Güner, üç katlı binasında derin yarıkların oluştuğunu söyledi. Güner, "Yeni bir bebeğimiz oldu. Eşimi annesinin evine gönderdim. Zor şartlarda burada annem ve ağabeyim ile birlikte kalıyorum. Üç katlı evin her tarafında kaymalar yaşanıyor. Defalarca yetkililer ile görüştük. Bize "halledeceğiz' dediler. Ne bize ne de muhtarlığa gelen kimse yok" dedi. Şantiyede mağdur vatandaşlarla toplantılar yapıldığını anlatan Güner, şirket yetkililerinin çatlak ve kaymaları kabul ettiğini söyledi. Güner, "Bize 'eve çıkın biz kiranızı ödeyelim' diyorlar. Biz 400 TL'ye evi nerede bulalı? Ailemle birlikte üç katlı evden nasıl başka yere gideceği? Aynı büyüklükte, uygun bir ev bulmakta bile zorlanıyorum. Tünel şantiyesinde yaptığımız toplantıda sorunlarımızı anlatırken bize 'köy kurnazlığı yapmayın' diyorlar. Biz kurnazlık yapmıyoruz, hakkımızı arıyoruz. Çıkıp 'sorumluluk bizim' demekle olmuyor. Ailemden birisinin üzerine duvar düşse, çocuğum beton yığını altında kalsa kimin umurund? Bana sen İzmir'in tapusunu versen kabul eder miyi? Böyle anlayış ve mantık olmaz" diye konuştu.

İkinci Kadriye Mahallesi Muhtarı Ayhan Acar ise vatandaşların gerçekten mağdur olduğunu, soruna çözüm bulunmasını istedi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası