Ege Postası
Geri

Konak'ta delege seçimleri tamamlandı gözler ilçe kongresinde

CHP Konak'ta delege seçimleri tamamlanırken gözler ilçe kongresine çevrildi. İlçe Başkanı Şakir Başak, delege seçimlerini, kapıdaki ilçe kongresini ve parti içindeki olağanüstü kurultay seslerini değerlendirdi. Olağanüstü kongreyle 1,5 yıl önce başkan seçildiğini hatırlatan Başak, önümüzdeki olağan kongrede başkanlığa yeniden aday olduğunu söyledi. Kongrede karşısına rakip/rakiplerin çıkmasını isteyen Başak, parti içi olağanüstü kurultay sesleri çerçevesinde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na tam destek verdi. Konak delege seçimlerini tamamladı gözler ilçe kongresinde
Konak'ta delege seçimleri tamamlandı gözler ilçe kongresinde
Haberler / Yerel Politika
11 Kasım 2015 Çarşamba 12:16
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGE POSTASI - Delege seçimlerini tamamlayıp, olağan ilçe kongresine kilitlenen Konak'ta, İlçe Başkanı Şakir Başak, delege seçimlerini, kapıdaki ilçe kongresini ve parti içindeki olağanüstü kurultay seslerini değerlendirdi.

Konak'ın büyük ve kozmopolitik bir yapıya sahip olduğunu ifade eden Başak, "Göreve gelirken birinci temelimiz, örgütü ve herkesi kucaklayan bir anlayıştı.
Bunu yapmaya çalıştık. Mükemmeli yakalamak asıl olan ama hatalarımız olmuştur. Diğer dönemlere göre bakarsak delege seçimleri mükemmele yakındı. İnsanların genel anlamda diskalifiye olmadığı, herkesin kendini görebildiği bir delege yapısı çıktı. Bu nedenle ben mutluyum. Nasıl bir demokrat olduğumu bu süreçte gösterdim. Güzel bir yelpaze oluştu, herkesin kendini görebileceği bir delegasyon çıktı" dedi.

ADAYIM ÇÜNKÜ...
Olağanüstü kongrede dört adaylı yarışla 1,5 yıl önce başkan seçildiğini hatırlatan Başak, önümüzdeki olağan kongrede başkanlığa yeniden aday olduğunu söyledi.

Başak adaylığı ve ilçe kongresiyle ilgili şunları söyledi;
"Ben olağanüstü kongreyle gelmiştim. Yapmam gerekenler var. Artık bir kıvılcımı yaktık. Gerçekten siyaseti gruplar haline çeviren grupçuklar yaratan ve kendi değirmenine su taşıyan anlayışı yok etmek için buraya geldik. Bunu da büyük bir özveriyle yaptık. 'Bu benden değil' anlayışına karşı mücadele ettik. Örgütün bütününü kucaklayan bir anlayışın başarılı olacağını düşünüyorum ve bu anlayışın devam etmesi gerektiğine inanıyorum. İlçe örgütlerinin tamamında bu anlayış olmalı. Ben burada özveriyi de getirdim. Kendime güç devşirmeye çalışmadım. Oturduğumuz koltukları pazarlık unsuru yapmadık. Önce biz inandıracağız ki halk inansın. Söylemin teoriyle, teorinin pratikle birleştiği siyaseti insan kucaklar. Söylediğin çelişirse insanlar kaçar senden. Siyaseti kirleten insanlar. Siyaseti temizleyecek temiz insanlar gerek. Ben buna katkı sağlamaya çalışıyorum. Bundan sonraki süreçte hiç kimsenin hayal etmediği projelerle devam edeceğiz. Asla ben değil biz anlayışı biz değil ilkelerimiz anlayışının devamı anlamında bir kez daha adayım. Bu aslında zamanımızdan harcamak demek, bu cebimden ekonominin gitmesi demek, ailemizden fedakarlık yapmak demek. Bunu özveriyle yapıyoruz. Yıllardır bu partide görev yapıyorum. Benim soyadımdan biri 30 belediyeden birinde çalışmıyor. Ben siyaseti bunun için yapmıyorum. Onun için daha özgürüm daha ilkeliyim daha devrimciyim..."



ADAY BEKLENTİSİ VAR
Kongrede karşısına rakip/rakiplerin çıkmasını isteyen Başak, "Tek adaylı hoş olmaz. Tek aday beklentim yok. Adaylı olursa kendimi tartarım...Örgüt ortaya koyduğum anlayışı anlamış. Örgüte katkı sunmuş muyum, hatam mı fazla artım mı fazla bunları görürüm. Adaylı kongre istiyorum. Tek aday olursa yoğurt yiyişimizden rahatsız olanların olup olmadığını göremeyeceğim. Aday bekliyorum. Bir adayın çıkmasını muhakkak bekliyorum. Şuan da birini duymadım. Dört adaylı seçimden çıktım. Dört adaylı seçimden tek adaylı seçime gidilmemeli" dedi.

KILIÇDAROĞLU'NA TAM DESTEK VERDİ
Parti içinde 1 Kasım sonuçlarına yönelik Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğluna yönelik gelen eleştirileri ve olağanüstü kurultay seslerini değerlendiren Başak, Kılıçdaroğlu'na tam destek verdi. Başak, " Bireysel bağım yok, ilkesel bağlarım var Genel Başkanım'la...Genel Başkanım'la ilgili kafamda soru işaretleri olsaydı siyaset yapıyorum nezaket çerçevesinde söylerim. Yılların bana vermiş olduğu birikimle bana göre Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü, Bülent Ecevit ve arkasından Kemal Kılıçdaroğlu...Ortaya koymuş olduğu anlayış ülkenin bütününü kucaklayan ülkenin algılayacağı bir siyaset...Kronikleşmiş bir sorun var. Sihirli değnek yok. Uzun meşakatli bir yoldayız.Yıllardır insanlara gidip selam vermedik. Tepeden baktık. Bu CHP'nin anlayışı değildi. Şimdi küçük bir tohum atıyorsunuz yıllarca bekliyorsunuz. Genel Başkanımız başlattığı kucaklaşma hareketini yarı yolda kesmek vatana partiye topluma ihanettir. Genel Başkanımı tartışmaya açanlar keşke kendi illerinde başka milletvekillerinide çıkartsalardı. Küçük küçük oylarla çıkmışlar kendi illerinde arkalarından bir tane daha vekil çıkartamıyorlar ama genel başkanlık istiyorlar. Genel Başkanımızın ortaya koyduğu mücadeleyi örgütler yapamadı. Bir kısmı yaptı yüzde 90'ı yapamadı. Kemal Bey'i sorgulayanlar başta kendilerini sorgulasınlar. Seçim süreci başladı ilçeler kongre sürecinde...Neyin olağanüstü kongresi. Olağan süreçteyiz. Bir gemiyi batırmanın ve arkasından malları nasıl kaparızın hesabıyla partililik olmaz. CHP'nin uzun yıllardır bekladiği insan Kemal Kılıçdaroğlu'ydu. Geçmişte bu rahatlıkla bu partide siyaset yapamıyordum. Atıldım da. Hiçbir yere gitmedim. Gitmeyeceğimde. Sonuna kadar da Kılıçdaroğlu'nun savundukları ilkelerin yanındayım. Mücadelesinin yanındayım. Bölük pörçük ettiğimiz bir çok şeyin kurtarıcısı Kılıçdaroğlu...Bir ilçe başkanı olarak tek başıma kalsamda Kılıçdaroğlu'nun yanındayım" ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası