Ege Postası
Geri

CHP İzmir'de o dosya 20 ay sonra işlemde: Başkan ve 24 partili savunmaya!

CHP İzmir İl Başkanlığı, yerel seçimlerde aday kırılması nedeniyle kaybedilen Aliağa’yla ilgili disiplin dosyasını 20 ay sonra raftan indirdi. Yerel seçimlerde parti aleyhine çalıştıkları iddia edilen 24 partiliyle, dosyaların işleme konmaması yönündeki tavrı nedeniyle İlçe Başkanı Özcan Durmaz, il başkanlığı tarafından savunmaya çağrıldı. Gün içinde Durmaz ve dosyada ismi geçen partililerden gelenler, il başkan yardımcılarından oluşan komisyonla il binasında görüştü. İl yönetimi, dosyaların disipline sevk edilip edilmeyeceği yönünde komisyonu raporu doğrultusunda karar alacak. CHP İzmir'de İlçe Başkanı ve 24 parti savunmaya çağrıldı
CHP İzmir'de o dosya 20 ay sonra işlemde: Başkan ve 24 partili savunmaya!
Haberler / Yerel Politika
10 Kasım 2015 Salı 11:24
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP İzmir’de 20 ay sonra disiplin dosyası raftan iniyor. Aliağa'da yerel seçimlerde parti aleyhine çalıştıkları iddia edilen 24 partiliyle, disiplin dosyalarının işleme konmaması yönündeki tavrı nedeniyle İlçe Başkanı Özcan Durmaz, il başkanlığı tarafından savunmaya çağrıldı.

Partinin yerel seçimlerde aday kırılması yaşadığı Aliağa’da seçimi MHP kazanmış, CHP sandıktan üçüncü parti çıkmıştı.

CHP’nin yerel seçimlerde adayı olan Barış Eroğlu’nun girişimiyle yaklaşık 300 partili hakkında ‘parti aleyhine çalıştıkları’ iddiasıyla disiplin dosyası hazırlanmıştı. Dönemin İl Başkanı Ali Engin ve İlçe Başkanı Özcan Durmaz’ın girişimiyle ilçede uzlaşıyla sorunun çözülmesi gündeme getirilmiş, dosyalar il başkanlığına ulaştırılsada işleme konmamıştı.

EROĞLU VE GENÇ BASTIRIYOR
Ege Postası’nın edindiği bilgiye göre Eroğlu’yla birlikte mevcut İlçe Kadın Kolları Eski Başkanı Nurcan Özdemir Genç’in girişimleri sonrası il başkanlığı dosyayı raftan indirdi.

BAŞKAN VE 24 PARTİLİ
İl başkanlığı, ilçe başkanı Durmaz’a 24 kişiden oluşan listeyi gönderdi ve bu isimlerin suçlamalar karşısında görüşlerini almak için il başkanlığına gelmelerini istedi. İlçe başkanı Durmaz’ın da dosyaların işleme konmaması yönündeki tavrı  ve hakkındaki iddialar nedeniyle  24 partiliyle birlikte il başkanlığına gelmesi istendi.

BUGÜN GÖRÜŞTÜLER
Gün içinde Durmaz ve dosyada ismi geçen partililerden gelenler, il başkan yardımcılarından oluşan komisyonla il binasında görüştü.İl yönetimi, dosyaların disipline sevk edilip edilmeyeceği yönünde komisyonu  raporu doğrultusunda karar alacak.

4 MEVCUT YÖNETİCİDE VAR
24 kişi arasında CHP’den aday gösterilmemesi nedeniyle ayrılarak DSP’den aday olan Hakkı Ülkü’nün akrabası olan 3 isim ile mevcut kadın kolları yönetiminde yer alan 4 isim de yer alıyor.

Yerel seçimlerde parti içi küslükler nedeniyle kaybedilen Aliağa’da CHP, 7 Haziran ve 1 Kasım’da büyük başarı elde etmiş ve sandıktan birinci parti çıkmıştı. 

Öte yandan Eroğlu ve Genç'in yaklaşan ilçe kongresi öncesi il yönetimine bastırdığı ve Durmaz'ı pasifize ettirmeye çalıştığı iddia ediliyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası