Ege Postası
Geri

CHP Konak'ta 'faşist' tartışması disipline taşınacak mı'

CHP Konak’ta Belediye Başkanı Sema Pekdaş ile CHP'li meclis üyesi Cem Aksan arasında partinin grup toplantısında yaşanan "Faşist" tartışmasının disipline taşınıp taşınmayacağı merak konusu.Tartışmanın yaşandığı grup toplantısına katılamadığını ancak tutanakları incelediğini belirten İlçe Başkanı Şakir Başak, Aksan’ın Pekdaş’a yönelik ‘faşist’ kelimesini kullanmadığını, belediyenin faşizan bir yönetimle yönetildiğini ifade ettiğini söyledi. Pekdaş ise, "Yetkili kurumlarda çözümü için mücadele edeceğim" mesajı verdi. Pekdaş-Aksan tartışması disipline taşınacak mı'
CHP Konak'ta 'faşist' tartışması disipline taşınacak mı'
Haberler / Yerel Politika
9 Kasım 2015 Pazartesi 12:58
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGE POSTASI - Bir süredir meclis üyeleri arasında yaşanan görüş ayrılıkları ve şiddetli tartışmalarla gündeme gelen Konak Belediyesi’nde kriz yeniden patlak verdi. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ile CHP'li meclis üyesi Cem Aksan arasında Kasım ayı meclis toplantısı öncesi partinin grup toplantısında yaşanan "Faşist" tartışması sonrası Başkan Pekdaş’ın Aksan’ın disipline sevkini istediği öne sürülmüştü.

"KONAK'TA FAŞSİT TARTIŞMASI"HABER İÇİN TIKLAYINIZ

DİLEKÇE GELMEDİ
CHP Konak İlçe Başkanı Şakir Başak, yaşanan tartışma ve disiplin konusunda açıklamalarda bulundu. Başak, ilçe başkanlığına Aksan’ın disipline sevk edilmesini talep eden herhangi bir dilekçenin gelmediğini söyledi.

FAŞİST KELİMESİ YOK
Tartışmanın yaşandığı grup toplantısına katılamadığını ancak tutanakları incelediğini belirten Başak, Aksan’ın Pekdaş’a yönelik ‘faşist’ kelimesini kullanmadığını, belediyenin faşizan bir yönetimle yönetildiğini ifade ettiğini söyledi. Başak, şunları söyledi;

“Kimse benim belediye başkanıma ‘faşist’ diyemez. Derse ona haddini bildiririm. Tutanaklara baktım. Başkanlık sistemini eleştiriyor meclis üyesi…. Faşist kelimesi kullanılmamış. Sen faşistsin diye bir söylem yok. 
'Faşizan bir yönetimle  yönetiyorsunuz' ifadesi var.  Disiplini gerektirecek bir şey bulursam ben disipline gönderirim zaten. Bize bir dilekçe gelirse inceleriz. Meclis üyeleri ‘bizde seçildik’ diyor. O mecliste ‘biz de varız’ diyor. ‘Beraber yönetelim’ diyorlar. Sana ait olan yetkileri ‘getir paylaş’ demiyorlar. Başkanlık sisteminin verdiği güçle yönetim sistemini başka bir noktaya taşımak  bizim partimize belediye başkanımıza yakışmaz. Arkadaşlarımız haddini aşmış bir söylem olarak kullanmış olabilir ama başkanlık yetkilerinden kaynaklı…Biz CHP ailesinin fertleriyiz. Kucaklaşmayı sağlayacağız.”  

PEKDAŞ:  KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIM
Başkan Pekdaş ise yaşanan tartışma ile ilgili, ilk kez konuştu.  Pekdaş,  “ Herkes vardı grup toplantısında. 20 kişinin önünde olan bir şeyde tutanaklar öyle mi yazılmış böyle mi yazılmış onun kontrolünde yapmadım.  Parti içinde bu sorunun çözülmesinden yanayım. Bu konunun il de ilçe de genel merkezde takipçisi olacağım. Örgüt içi bir sorun. Medyada fazla tartışılmasını doğru bulmuyorum. Yetkili kurumlarda çözümü için mücadele edeceğim. Cuma akşamı oldu. Mesai sonrasındaydı. Grup yönetiminden tutanakları istemedim. İsteyip gerekli girişimlerde bulunacağım” dedi.


 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası